אבונפחא דרקון

שם בעברית

אבונפחא דרקון

שם לועזי

Dragon Puffer, Palembang Puffer

שם מדעי

Tetraodon palembangensis

סוג מים

מים מתוקים

משפחה

דגים אחרים

מקור

בתאילנד מלזיה ובורנאו.

נפח אק' מומלץ

לפחות 160 ליטר

התאמה לריף

קושי גידול

לא מומלץ למתחילים

גודל בוגרים

עד 20 ס"מ

התנהגות

תוקפני

סוג מזון

טמפ' מומלצת

27 – 24 מעלות

חומציות מים

7.4 – 0.6 pH

מליחות מים

כללי

אבונפחא דרקון הינו דג אשר חי וגדל בנהרות בתאילנד, מלזיה ובורנאו, הדג גדל בנהרות. הדג גדל ל- 20 ס"מ. הדג נדיר וקשה להשיגו בכל העולם. יש לספק לדג אבונפחא דרקון הזה אקווריום בנפח של כ- 160 ליטרים ומעלה. הדג תוקפני יחסית אך ניתן לשלבו עם דגים למרות זה שהוא מעט אכזרי ולמרות גודלו הסופי. אבונפחא דרקון הוא דג שמומלץ לבעלי מעט ניסיון בתחום האבונפחאות לפחות. לרוב מוכרים את הדג בתור דג מים מתוקים אך הוא דג מים מליחים. הדג ניזון מאוכל חי, הדג בטבע מתחבא מאחורי צמחייה סבוכה ומחכה שטרפו יגיע שהוא רואה את טרפו הוא מחכה מספר שניות ובמהירות יוצא מבעד לצמחים או למקום המסתור ואוכל את הדג במהירות וחוזר למקום המסתור או מחפש מקום עם יותר אוכל. בבגרות הדג הוא יכול לאכול כל שלושה ימים.

 

גידול באקווריום

האבונפחא דרקון דורש מיכל של 160 ליטר ומעלה, הוא ישמח למקומות מסתור רבים ולצמחייה סבוכה וגבוהה. גזעים, שורשים, צמחים מפלסטיק או חיים, ידמו את סביבתו הטבעית וכך יהיה לו יותר קל לצוד את טרפו. הדג הינו דג מים מליחים לכן חובה להוסיף לכל 20 ליטר כף מלח גס או מלח אשר יעודי לאקווריום. יש לספק לדג אוכל חי עד שיורגל לאוכל קפוא( דגים מתים, בשר בקר, תולעי דם וכדומה…). בטווח הטמפרטורות המתאים לדג הוא בין 24 ל- 27 מעלות צלזיוס. טווח החומציות המתאים לדג הוא 6.0 עד 7.4.

 

שותפים מתאימים

למרות שהדג גדל לגודל יחסית גדול(20 ס"מ) יש אפשרות לשלבו עם שותפים. השותפים היחידים הן אבונפחות מסוגו או מסוגים אחרים בגדלים שווים או גדולים במעט.

 

זיהוי בין המינים

לא ניתן להבדיל בין המינים.

 

רבייה

רבייה לא תועדה או דווחה בשבי.

 

מזון מומלץ

הדג ניזון משרימפסים, סרטנים, דגים, חסרי חוליות, ארמטיה וכדומה. בהתחלה הדג יאכל רק דגים חיים או סרטנים או יצורים חיים אך בהמשך יש אפשרות להרגילו למזון קפוא שיכלול בשר, בקר וכדומה. בבגרות הדג יאכל כל שלושה ארבעה ימים.

שאלות ותשובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן