אקסלוטל

שם בעברית

אקסלוטל

שם לועזי

Axolotl

שם מדעי

Ambystoma mexicanum

סוג מים

מים מתוקים

משפחה

דגים אחרים

מקור

מקסיקו אגם קסוצ'ימילקו

נפח אק' מומלץ

לפחות 85 ליטר

התאמה לריף

קושי גידול

לא מומלץ למתחילים

גודל בוגרים

עד 45 ס"מ

התנהגות

תוקפני

סוג מזון

בשרי

טמפ' מומלצת

20 – 14 מעלות

חומציות מים

8 – 6.5 pH

מליחות מים

כללי

האקסלוטל מגיע ממקסיקו. הוא מגיע מאגם קסוצ'ימילקו, אבל גם שם הם בקושי נפוצים עקב דלילותם בטבע, רוב האקסלוטלים בחנויות הם ריבוי שבי. האקסלוטל מגיע ממשפחת האמביסטומים. האקסלוטל הידוע בכינויו דג מקסיקני מהלך הוא בעצם לא דג כי אם דו חיים אשר נשאר בשלב הביניים לפני הפיכתו לסלמנדרה, מוטציה זו נוצרה במשך עשרות שנים בעקבות חוסר יכולת לייצר הורמון מסויים להמשך ההתבגרות ולהפיכתו לסלמנדרה ולכן הוא נשאר בשלב "הראשן". מעל ראשו ישנם 3 קרניים בכל צד אשר אלו בעצם הזימים אשר דרכם הוא נושם. האקסלוטל מגיע במגוון צבעים כגון: שחור, לבן, ירוק, חום וורוד.

 

גידול באקווריום

פריט יחיד דורש מיכל של כ- 85 ליטרים לפחות, זוג ומעלה יצטרכו מיכל של 110-130 ומעלה. האקסלוטל גדל בטבע לממדים ענקיים של כ- 45 ס"מ באקווריום הביתי הוא יגיע לאורך עד 40 סנטימטרים. טווח הטמפרטורות המתאים לדג הוא 14 עד 20 מעלות צלזיוס, מה שמחייב מערכת קירור ע"מ להגיע לטמפרטורות האלה במדינתנו החמה. יש לדאוג לסלעים חלקים ולחצץ גרוס דק, צמחייה יכולה בהחלט לעזור ברבייה, אסור שיהיו זרימות במיכל, בע"ח זה מאוד רגיש לזרמים אשר יכולים להתיש אותו. יש לדאוג להחלפות מים מסודרות של 15%-25%

 

שותפים מתאימים

יש לגדל את האקסלוטל באקווריום משלו. כל דג שיחייה איתו באקווריום יחשב כמזון חי עבורו ולא ישרוד יותר מידי זמן. כמות הפריטים מסוגו תלויה בנפח המיכל.

 

זיהוי בין המינים

הנקבות יותר עגלגלות מהזכרים.

 

רבייה

ניתן להרבות את האקסלוטל מגיל 6 חודשים כבר, הרבייה מעט קשה. הנקבה מטילה עד כ- 600-1000 ביצים. הזכר מפריש זרע במקום מסוים הנקבה עוברת ליד הזרע ואז קולטת אותו אליה דרך איבר שנקרא קלואקה, לאחר 1-2 ימים תטיל הנקבה את הביצים על עלה או סלע, לאחר כשבועיים נראה ראשנים בגודל 1 ס"מ.

 

מזון מומלץ

אוכל כל, דגים, שרימפסים, שרימפסים קפואים, אוכל ייבש, ומזון בשרי בכללי.

שאלות ותשובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן