כללי
גאופגוס מגאזמה הוא גאופגוס יפייפה ורגוע. מקורו של המגאזמה הוא בריו מדיירה אשר בברזיל, והוא אנדמי לאזור הזה. שמו מגאזמה, מגיע מהשפה היוונית, ופירושו של המילה מגאזמה הוא גדול. הפירוש הזה מתייחס לנקודה השחורה הגדולה שעל גופו. צבעה של המגאזמה הוא חום והפסים שעל גופה הם בצבע כתום.
גידול באקווריום
גודל אקווריום מתאים למגזמה יהיה 200 ליטרים ומעלה כאשר הדגש הוא על שטח קרקעית מאחר והינו נובר בחצץ בדומה לשאר הגאופגוסים. המגאזמה יעדיף סלעים וגזעים שידמו את סביבתה הטבעית, ובנוסף יספקו לה מקומות מסתור. מומלץ להכניס חצץ גרוס דק לאקווריום על מנת שהמגאזמה תוכל לסנן אותו כחלק מהתהליך הטבעי של הדג. החצץ צריך להיות דק על מנת שלמגאזמה לא יהיו פצעים בעת סינון החצץ וכדי שיוכל לנבור בו בקלות.
שותפים מתאימים
הגאופגוס מגאזמה הוא דג שקט, אבל לא פראייר. המגאזמה תעדיף להימנע ממריבות אבל עדיין תוכל לשמור כל כבודה. שותפים מתאימים יהיו עוד דגים שקטים מדרום אמריקה אשר לא יהיו למגאזמה איום, כגון גיאופגוסים נוספים, גימנואים, היקלי ועוד.
זיהוי בין המינים
לא ניתן להבדיל בין המינים. בבגרות הזכר יגדל להיות גדול יותר מהנקבה.
רבייה
הבגרות המינית של המגאזמה תהייה בערך בגיל שנה. הזכר יגדל יותר מהנקבה ויהיה יותר דומיננטי. על מנת לעודד את רבייתו של הגאופגוס מגאזמה מומלץ להאכיל במזונות קפואים וחיים אשר הם עשירים בחלבונים. בנוסף, יש לעלות את טמפ' האקווריום עד ל27-28 מעלות. הנקבה תטיל בסביבות ה200 ביצים והיא תשמור עליהם לאחר ההטלה.
מזון מומלץ
גאופגוס מגאזמה הינו אוכל כל. הגאופגוס מגאזמה בדרך כלל יאכל אוכל מהקרקעית, לכן חשוב לספק לו אוכל שוקע. מומלץ להאכיל את המגאזמה בעיקר באוכל בשרי, אבל צריך להוסיף לתזונה גם מזון צמחי. ניתן לפנק אותו בתולעי דם, תולעי קליפורניה ומזון חי נוסף מידי פעם בנוסף למזון היומיומי.