מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

גימנוגאופגוס בלזני

שם בעברית

גימנוגאופגוס בלזני

שם לועזי

Gymnogeophagus balzanii

שם מדעי

Gymnogeophagus balzanii

סוג מים

מים מתוקים

משפחה

אמנוניים

מקור

פרגוואי ואורוגוואי

נפח אק' מומלץ

לפחות 160 ליטר

התאמה לריף

קושי גידול

למגדלים מנוסים בלבד

גודל בוגרים

עד 16 ס"מ

התנהגות

מעט תוקפני

סוג מזון

טמפ' מומלצת

25 – 27 מעלות

חומציות מים

6 – 7 pH

מליחות מים

כללי

הגימנוגאופגוס בלזני הוא "אוכל אדמה" יפיפה ומיוחד הוא מוכר במיוחד בזכות עיניו "העצובות" והבליטה שזכר הבלזני מקבל בבגרותו. מקור הדג הוא בנהרות ונחלי אורוגוואי ופראגוואי, הבלזני נמצא לרוב בבריכות נידחות בעלות זרימה חלשה. הבלזני בבגרותו מגיע בד"כ לאורך של 16 ס"מ. מופע צבעיו של הבלזני הוא לרוב בצבע גוף בגון אפור כחלחל או צהבהב.

 

גידול באקווריום

הגימנוגאופגוס בלזני צריך מיכל בנפח של 230 ליטר לפחות ודגש על שטח הקרקעית, רצוי שהאקווריום יהיה באורך מטר 20 ורוחב מינימלי של 45 ס"מ המידה ומגדלים אותו בלהקה או עם שילוב דגים נוספים ואילו 160 ליטרים יספיקו לזוג בודד. כדי לשמור על בריאותו של דג זה על איכות המים להיות טובה ולכן נאלץ לעשות החלפות מים סדירות ולדאוג לפילטרציה חזקה. בחורף יש להוריד את הטמפ' ל-16 מעלות ולעשות החלפות מים רבות יותר על מנת לדמות לו את עונת הגשמים והחורף מה שיאריך לו ימים. עצי סחף וחצץ חולי ידמו את סביבתו הטבעית ולהרגשת ביטחון.

 

שותפים מתאימים

הבלזני רגוע בד"כ וניתן לשלב אותו עם דגים קטנים ממנו וזריזים כמו למשל טטרה בונוס איירס שזה יכול להיות שילוב מוצלח מאוד. ניתן לשלב אותו גם עם ציקלידים אמריקאים שקטים כמו אוסקרים למשל. לא מומלץ לשלב הרבה זכרים באותו מיכל כי עלולה להיות אגרסיביות בניהם. אין לשלב איתו ציקלידים אגרסיביים כיוון שהם עלולים לתקוף אותו ולפגוע בו קשות.

 

זיהוי בין המינים

בגיל צעיר קשה להבדיל בין המינים אך ככל שהבלזני מתבגר הזכר מקבל צבע והנקבה אפורה וחיוורת, וכאמור גם הזכר מקבל את הבליטה המפורסמת.

 

רבייה

הרביה לא קלה אך אפשרית, שימוש בגזעים ובמצע קוורץ יורידו את קשיות המים ויתרמו מאוד בעיקר בעונת הרבייה. מומלץ יחס של של זכר על 2-3 נקבות. בתקופת הרבייה הנקבה תשנה את צבעה לכמעט שחור תבחר משטח להטלה כמו גזע, סלע או קרקעית האקווריום ותנקה אותו בקפידה. הנקבה מטילה בין 200-500 ביצים בכל הטלה. אחרי ההטלה הזכר יעבור מעל הביצים ויפרה אותם ובזה יסיים את תפקידו. הנקבה תשמור על הביצים במשך יומיים על משטח ההטלה ואח"כ תגן עליהם בפיה במשך שבעה ימים נוספים, בתום הזמן היא תשחרר אותם מפיה על מנת שיאכלו בעצמם ותחזיר אותם לפיה כך במשך מספר שבועות.

 

מזון מומלץ

כדי לספק לו את התנאים התזונתיים הטובים ביותר מומלץ לשלב בין מזון בשרי למזון צמחי, ניתן לפנק אותו גם במזון חי וקפוא.

מוצרים רלוונטים מומלצים

דגים דומים

שאלות ותשובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה