מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

גמבוזיה

שם בעברית

גמבוזיה

שם לועזי

Mosquito Fish

שם מדעי

Gambusia Affinis

סוג מים

מים מתוקים

משפחה

משריצים

מקור

מרכז אמריקה

נפח אק' מומלץ

לפחות 60 ליטר

התאמה לריף

קושי גידול

מתאים למתחילים

גודל בוגרים

עד 8 ס"מ

התנהגות

נוטה לתוקפנות

סוג מזון

טמפ' מומלצת

18 – 26 מעלות

חומציות מים

5 – 7.5 pH

מליחות מים

כללי

דג הגמבוזיה מגיע אלינו מאזור מקסיקו, מרכז אמריקה. הגמבוזיה הינו דג משריץ חיים הדומה במבנה גופו לדג גופי, אך חסר צבעים. צבע גופו של הדג הוא אפור וזנבו שקוף- אפרפר עם דוגמא כלשהי [נקודות, פסים]. הגמבוזיה הינו דג טורף, בטבע הוא ינסה לאכול כל דבר שיוכל להכנס לפיו, החל מתולעים קטנות וזחלי יתושים. לכן, הוא משמש להדברה ביולוגית. לפני מאה שנים החלו להשתמש בגמבוזיה במקווי מים על מנת שיאכל ויפחית את כמות היתושים באזור. בזמן המנדט הבריטי, הובאו כמויות של דגי גמבוזיה לכל מקווי המים בארץ – נהרות ואגמים, על מנת להפחית את כמות היתושים. דגי הגמבוזיה נפוצים בנחלים, מעיינות וגם באגם כינרת עד היום.

גידול באקווריום

בדרך כלל נהוג לשים את הגמבוזיה בבריכות על מנת שיאכלו את היתושים. לא נהוג לשכנה באקווריום מאחר והגמבוזיה נחשב לדג מציק, מהיר ולא יפה במיוחד. אקווריום מתאים יהיה בנפח של לפחות 40 ליטר, מומלץ יותר מאחר ודרוש לדג זה מרווח שחייה גדול. ניתן לעצב את האקווריום בכל דרך ובכל צורה – אין לדג בקשות מיוחדות. עם זאת, צמחים עלולים להאכל. טווח הטמפרטורות שיתאים לגמבוזיה הוא 18-26 מעלות צלזיוס, אך הוא יוכל להסתדר גם בטמפרטורות אחרות וישרוד את החורף בבריכה.

שותפים מתאימים

לא נהוג לשלב את הגמבוזיה באקווריום, הוא נחשב לדג מהיר מאוד שיציק וינשוך סנפירים לדגים חלשים ממנו. טטרות מהירות ודגים גדולים מן הגמבוזיה יוכלו להסתדר איתו מצוין.
זיהוי בין המיניםקל לזהות בין מיני הגמבוזיה. הזכר יהיה קטן מן הנקבה ובעל גונופודיום [איבר מין הזכרי].

רבייה

הרבייה פשוטה. כמו בכל המשריצים, אחת לכמה שבועות הנקבה תשריץ שרצים חיים. יחס טוב יהיה 2 נקבות על זכר אחד. ההורים ינסו לאכול את הדגיגים, לכן יש לבודד את הדגיגים או להכניס מקומות מסתור על מנת שהדגיגים יתחבאו והטבע יעשה את שלו.

מזון מומלץ

הגמבוזיה יאכל כל דבר. ניתן להאכיל במזון מסחרי בשרי וצמחי, מזון קפוא כגון תולעי דם וזחלי יתושים. בבריכה הגמבוזיה יסתדר לבד מאצות שיצמחו בגדה וזחלי יתושים. בכל זאת יש צורך לבדוק שיש מספיק מזון זמין בבריכה.

מוצרים רלוונטים מומלצים

דגים דומים

שאלות ותשובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה