כללי
טטרה מפרש נפוץ מאוד בנהר האמזונס, לפי מבנה גופו המטעה אפשר לחשוב שהוא סוג של ציקליד. דג זה אינו נפוץ כל כך מחנויות אך הגיע לארץ מספר פעמים לכן יהיה קשה להרגילו למזון יבש.
גידול באקווריום
טטרה מפרש דורש נפח מינימלי של 60 ליטר עם הרבה צמחייה צפופה ומקומות מסתור רבים. בשימוש של גזעים רבים ותאורה עמומה הטטרה מפרש ישגשג מאוד, יש לדאוג לאיכות מים מעולה שכן דג זה רגיש ואינו מומלץ למתחילים.
שותפים מתאימים
הטטרה מפרש יעדיף לחיות בבדידות ובאקווריום קטן עלול להיות תוקפני לכן לא מומלץ לשכנו עם זכרים מבני מינו. אפשר לשלבו עם דגים אחרים ממשפחת הטטרות או ציקלידים ננסיים ודגים שליווים ורגועים אחרים.
זיהוי בין המינים
לזכרים יש סנפירי גב גדולים ומפוארים יותר משל הנקבות ונקודה שחורה בגוף, בדרך כלל הזכרים יהיו יותר צבעוניים מהנקבות ומרשימים יותר.
רבייה
קשה מאוד להרבות את את הטטרה מפרש באקווריום אבל הרבייה אפשרית. תחילה צריך להביא לאקווריום יחס של זכר אחד על שלוש נקבות, לאחר מכן יש לשים הרבה מערות ומקומות מסתור כדי לדמות את האזור ממנו הוא מגיע בטבע ולדאוג למים חומצתיים ורכים. במשך כמה שבועות יש להאכיל בתדירות נמוכה כדי לדמות את עונת היובש. ולאחר כמה שבועות יש לעשות החלפות מים רבות ולדמות את עונת הגשמים ולהאכיל הרבה במזון חי. הזכר ישמור על הביצים בצורה קפדנית ביותר ולאחר 48 שעות הם אמורות לבקוע. מומלץ להפריד את הדגיגים ולהאכיל במזון המיועד לדגיגים או בארטמיה מבוקעת.
מזון מומלץ
בטבע הטטרה מפרס ניזון מפירות שנופלים למים ויצורים זעירים השוכנים בהם. מכיוון שהדג מגיע מהטבע יהיה קשה להרגילו למזון יבש ומומלץ לשלב לתפריט תולעי דם, דפניות או כל מזון חי אחר המועשר בחלבון.