כללי
הלובסטר הקובני הוא לובסטר יפייפה ישנם לובסטרים בעלי צבע אדום ובעלי צבע כחול. גודלו מגיע ל 8 סנטימטרים. כפי ששמו מרמז, מקורו של הלובסטר בנהרות קובה.
גידול באקווריום
הלובסטר הקובני דורש אקווריום בנפח 60 ליטר ומעלה. יש לשכנו באקווריום בעל אורך של 60 סנטימטרים ורוכב של 30 סנטימטרים לפחות. הלובסטר הקובני דורש מקומות מסתור לרוב רצוי כמה שיותר סלעים ומנהרות(לדוגמה כדים). אין לשכן את הלובסטר הקובני עם צמחיה אחרת יאכל אותה או שיוציא את שורשי הצמח, ניתן לנסות לשלב אנוביות ולהסתיר את שורשיה. יש להקפיד על שאיבות רפש, וכך גם על החלפת המים למרות שלובסטר הקובני אינו תובעני. בנוסף יש להשתמש לאקווריום במצע דק.
שותפים מתאימים
יש לשכן את הלובסטר הקובני עם דגים זריזים בגודלו או קצת יותר, כגון טטרות מהירות ומסיביות. ניתן לשכנו עם ציקלידים בגודלו וברמת תוקפנות דומה אך יש לדאוג להרבה מקומות מסתור מאחר ובזמן השלת השריון עורו פגוע והוא עלול להפצע.
זיהוי בין המינים
קשה במיוחד להבדיל בין המינים אך לזכר יש צבתות ארוכות יותר וגדולות יותר, לנקבות זנב רחב יותר המיועד להחזקת שק הביצים.
רבייה
הלובסטרים הקובניים מגיעים לבגרות מינים בגודל 5-6 סנטימטר. הזכר ימצא את הנקבה ויתפוס אותה בצבתות יעביר עליה את הזרעים שיראו כמעין "חומר לבן קצפתי" לאחר כשעתיים הזכר ייפרד מהנקבה וילך לדרכו. הנקבה תימצא לה מקום מסתור ושם היא תמתין עם שק הביצים כחודש- ניתן לראות את שק הביצים בזנבה. ביצים מופרות יעברו מצבע לבן לצבע חום-כתום. לאחר בקיעת הביצים הלובסטרים הקטנים יברחו וימצאו לעצמם מסתור בקרקע, לכן עם רוצים רבייה מוצלחת יש להשתמש במצע דק! מומלץ לשים קומץ בתא השרצה(אם יש עוד דגים באקווריום) אך יש לקחת בחשבון שגם הלובסטרים עצמם אוכלים אחד את השני! בזמן שיש עוד לובסטרים "שקופים" אין להם עוד שריון מגן, לכן יש לדאוג לאקווריום בתנאים טובים. רצוי להפריד את הלובסטר הקטנים מחשש שיפגעו מההורים או מהדגים באקווריום.
מזון מומלץ
הלובסטר הקובני הוא אוכל כל ויאכל גם שאריות, אך אין להסתמך על כך ויש לשים לב שהאוכל מגיע אל הלובסטר. מומלץ לפנק אותו פעם בשבועיים בתולעי דם. הלובסטרים הקטנים יזונו משאריות במצע. את הלובסטרים הקטנים יש להאכיל במזון גרוס של הבוגרים או מזון המיועד להם. יש לזכור כי הלובסטר הקובני יטרוף או יפצע דגים איטיים.