מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

לטרינופס רד קאפ

שם בעברית

לטרינופס רד קאפ

שם לועזי

Lethrinops Red Cap

שם מדעי

Lethrinops sp. "Red Cap"

סוג מים

מים מתוקים

משפחה

אמנוניים

מקור

אגם מלאווי, אפריקה

נפח אק' מומלץ

לפחות 300 ליטר

התאמה לריף

קושי גידול

לא מומלץ למתחילים

גודל בוגרים

עד 18 ס"מ

התנהגות

נוטה לתוקפנות

סוג מזון

בשרי וצמחי

טמפ' מומלצת

26 – 27 מעלות

חומציות מים

7 – 8.5 pH

מליחות מים

כללי

הלטרינופס רד קאפ הינו ציקליד נחשק אשר מגיע אלינו מהחלק הצפוני של אגם מלאווי. בדומה לשאר הלטרינופסים, הרד קאפ מסנן חצץ בפיו על מנת לסנן חומרי מזון מתוכו. הגודל הסופי אליו מגיעים זכרים הוא כ-17-18 ס"מ, ואילו נקבות קטנות יותר ומגיעות עד לכ-12 ס"מ בלבד.

 

גידול באקווריום

הלטרינופס רד קאפ דורש איכות מים ברמה גבוהה- יש להקפיד עד החלפות מים סדירות, חמצון עוצמתי ופילטרציה חזקה. יש לשכנו במיכל בנפח מינימאלי של 250-300 ליטרים באורך 1.20 לכל הפחות ללהקה המונה כ-6 פרטים. יש לשים חצץ חולי דק במיכל בכדי לאפשר סינון חול. בדומה לשאר ההפלוכרומיסים, דג זה איננו זקוק למסלעה צפופה (כמו מבונות), אלא רק מס' סלעים פזורים לאורך המיכל. יש להקפיד על מרחב שחייה גדול.

 

שותפים מתאימים

הלטרינופס רד קאפ הינו דג בעל מזג נוח- איננו אגרסיבי ועם זאת גם לא פראייר. ניתן לשלב מס' זכרים במיכל. זכר אחד יהיה הדומיננטי ויראה מרשים וצבעוני יותר מהאחרים, אך למרות זאת לא יפגע ולא ישליט טרור על שאר הזכרים. מומלץ לשכן פחות זכרים מנקבות במיכל. ניתן לשלב את הדג יחד עם הפלוכרומיסים אחרים ודגים שלווים שאינם חולקים את אותו החלק במיכל, כגון: ג'ולידוכרומיסים, נאולמפרולוגוסים וכד'. מומלץ לא לשלב את הרד קאפ עם לטרינופסים אחרים בשל חשש להיווצרות היברידים בין המינים. ניתן לשלב סוגים שונים של לטרינופסים במיכל שבו יש זכרים בלבד.

 

זיהוי בין המינים

אצל פרטים בוגרים ההבחנה בין המינים של הלטרינופס רד קאפ קלה- הזכר מפתח בליטה אדומה על ראשו (מכאן השם: "רד-קאפ") וצבעי הגוף שלו צבעוניים וזוהרים, ואילו נקבות אפורות. לעומת זאת, בגיל צעיר קשה להבדיל בין המינים, אך ניתן להבחין כי הזכרים הצעירים מתחילים לקבל נקודות זוהרות על הסנפיר האנאלי (התחתון)- אלו "ביצי דמה". אם לא ניתן להבחין בזה, הדרך היחידה להבדיל בין המינים היא לבצע בדיקה פפינלית (פפילה=איברי הרבייה של הדגים) מחוץ למים.

 

רבייה

זכר הלטרינופס רד קאפ יבנה "מכתש" בחול ויזמין את הנקבה אליו. לאחר טקס ריקודים מרהיבים, הזוג יתחיל בתהליך הרבייה. הנקבה תטיל ביצה אחת בכל פעם, הזכר יפרה את הביצה והנקבה תאסוף אותה לפיה. בסיום התהליך הנקבה תחזיק בפיה כ-25-40 ביצים בממוצע במשך 18-20 ימים שבמהלכם יהפכו הביצים ללארוות מחוברים לשק חלמון ובסופו של דבר לדגיגים. לאחר שיסימו את שק החלמון, הדגיגים ינסו לצאת מהפה של האם ובסופו של דבר היא תשחרר אותם והם יתחילו בחיפוש אחר מזון. באקווריום הקיבוצי סביר שהדגיגים יטרפו ע"י הדגים האחרים שנמצאים במיכל- הזכרים, נקבות אחרות ושאר שוכני האקווריום. דרך להבטחת אחוזי שרידות גבוהים ושמירה על בריאותה של האם היא חליבת הביצים מפיה. במהלך תקופת ההחזקה האם עלולה להרזות מתוקף אי מסוגלות לאכול כאשר הדגיגים בפיה. הזכרים במיכל עלולים להתעלל בה ולרדוף אחריה. במקרים מסוימים הנקבה לא יוצאת מהטראומה הקשה שלאחר ההחזקה ולבסוף מתה. לכן מומלץ מאוד לחלוב את הביצים \ הלארוות (תלוי באיזה שלב התפתחות נמצאים) מפיה לתוך אינקובטור, לכל הפחות לאחר 5-6 ימים מההטלה. דרך נוספת היא להפריד את המחזיקה למיכל נפרד לבדה ולתת לה את הזמן שלה לשחרר את הדגיגים באופן טבעי.

 

מזון מומלץ

תזונתו הלטרינופס רד קאפ היא על בסיס בשרי עם גיוון צמחי. מערכת העיכול של הדג רגישה למזונות חיים ולכן מומלץ להימנע מלהאכיל בהם בכדי למנוע מחלות ובעיות עיכול. יש לספק לדג מזון מסחרי יבש איכותי שעונה על הדרישות הללו.

מוצרים רלוונטים מומלצים

דגים דומים

שאלות ותשובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה