כללי
שרימפ יין אדום הוא אולי בין השרימפים המושלמים למתחילים בקו טייוואן, בדרגותיו הנמוכות הוא די זול ותנאי גידולו הם נוקשים במקצת משל הרד קריסטל האדום המוכר. צבעו של השרימפ תלוי בדרגה. בדרגה הנמוכה, הוא לבן חלבי עמוק נטול "פגמים", שני פסים אדומים חזקים על הזנב, וראש שצבעו בורדו-חום. הדרגה נקראת יין אדום/רד. אחר כך יש את הקינג קונג האדום- צבע גופו אדום חזק ועליו מספר פסים לבנים מועטים, כאשר הפס הוא אחד וממקום באזור אמצא הגוף השרימפ נקרא רובי אדום. הדרגה הגבוהה ביותר היא אדום אקסטרים, בא כל הגוף אדום, פרט לפס על הזנב. מקורו של השרימפ הוא רבייה סלקטיבית מדבורת טייוואן, בטייוואן.
גידול באקווריום
ניתן גם לגדל את השרימפ ב20 ליטר, אבל רצוי לפחות 30 ובדרגות גבוהות 60, כדי שיהיה קל יותר לשמור על ערכי המים. מערכת אוסמוזה תהיה נדרשת כמו גם מקרר מד קשיות ואמוניה, ובדרגות הגבוהות רציו גם מד PH- המד רצוי מאד לרבייה. התנאים הם קשיות של 300-200 DTS, PH של 5-5.5 לרבייה, ובעקרון 5.8-6.5, על הטמפרטורה להיות 20.8-25. דרושה צמחייה על מנת שירגיש בטבע. החלפות של 15% פעם בשבוע ביחס 85-15 של אוסמוזה מי ברז יחד עם אנטי כלור איכותי ייטיבו להשרימפ. ככל שהדרגה גבוהה יותר כך על הטיפול להיות קפדני וטוב יותר.
שותפים מתאימים
יש לשכן את השרימפ עם שרימפים שלא יפגעו בו או יצרו היברידים מזיקים איתו.
זיהוי בין המינים
זיהוי בין המינים: בשל הצבע החזק לא תמיד ניתן לראות את הביצים, אך אני יהיה לראות את הנקבה מאווררת אותם. בטן הנקבה בד"כ עגולה משל הזכר.
רבייה
הרבייה אפשרית, רק התנאים שלה קשים, על החומציות להיות 5-5.5 ועל הDTS להיות באזור ה200. הטמפרטורה צריכה להיות קרירה, באזור ה23 מעלות צלזיוס. ברגע שהתנאים יהיו תקינים הטבע יעשה את שלו.
מזון מומלץ
השרימפ הוא די בררן ויעדיף מזון צמחי כמו מלפפון או תרד, ומזון מסחריים איכותי. פרט לכך הוא ניזון ממיקרו אורגניזמים במים. על האוכל להישאר מקסימום שעה וחצי.