תפוח ים

שם בעברית

תפוח ים

שם לועזי

Sea Apple

שם מדעי

Pseudocolochirus violaceus

סוג מים

מים מלוחים

משפחה

מלפפונים

מקור

אינדונזיה, סינגפור

נפח אק' מומלץ

לפחות 80 ליטר

התאמה לריף

מתאים

קושי גידול

למגדלים מנוסים בלבד

גודל בוגרים

עד 20 ס"מ

התנהגות

שקט ורגוע

סוג מזון

בשרי וצמחי

טמפ' מומלצת

26 – 23 מעלות

חומציות מים

8.4 – 8.1 pH

מליחות מים

1.027 – 1.023

כללי

תפוח הים התגלה לראשונה בשנת 1886. תפוח הים מגיע מאינדונזיה ומסינגפור. תפוח הים הינו חסר חוליות רגוע ושקט אשר חי באקווריום ריף. גודלו הסופי של תפוח הים הוא 20 ס~מ. תנאים: תפוח הים דורש אקווריום של כ- 80 ליטרים לפחות, גודלו הסופי הוא 20 ס~מ. הוא מומלץ למגדלים מנוסים בתחום המלוחים, טווח טמפרטורות המים המתאימות לדג הן 23 עד 26 מעלות צלזיוס. טווח חומציות מתאים הוא 8.1 עד 8.4. טווח מליחות דרוש הוא 1.023 עד 1.027. תפוח הים רגיש לקופר לכן אין לטפל באקווריום עם קופר, הוא רגיש לזליגות חשמל ורגיש לשינוי כלשהו בערכי המים. מומלץ לשלבו באקווריום שפעיל זמן רב וערכי המים בו תקינים. מזג ושותפים לאקווריום: ניתן לשכנו באקווריום עם דגים אשר לא יפגעו בו(שושנונים לדוגמה), ניתן לשלבו באקווריום ריף ללא שום חשש. לא מומלץ לשכנו באקווריום עם נצרנים, אנג|לים או פרפרונים. זיהוי בין המינים: לא ניתן לזהות בין המינים. רבייה: רבייה בלתי אפשרית. תזונה: תפוח הים ניזון מפלנקטון על ידי כך שהוא מסנן מים דרך ~זרועותיו~. נערך ע~י חנן.

שאלות ותשובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן