מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

איזה אקווריום אתם ממליצים ?!

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 16 תגובות – 1 עד 16 (מתוך 16 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני קניתי אקווריום חדש ! והחלטתי לימכור את הישן בעיה של מקום ועיצוב ! אז אני צריך להחליט או להמשיך עם הציקלידים ואולי ממקום אחר ? או לעבור לדיסקוסים דגי קהילה וצמחיה ? לו-טאק (כרגע !) האקווריום אתמול התחלתי סייקל

וכמו שאתם רואים יש לו פילטר רטוב יבש 900 ליטר לשעה (לפחות זה מה שרשום )

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

השאלה היא מה יותר "עושה" לך את זה.

כשהתחלתי בתחביב, כמו רוב המגדלים, התלהבתי מציקלידים, זה נשמע טוב "ציקלידים", הם צבעוניים ומגניבים.
    הלכתי והקמתי אקווריום 350 ליטר מלאווי. היה נחמד מאוד אבל נמאס מהר. סה"כ כמה דגים וסלעים, זהו.
    התחלתי לקרוא על אקווריום צמחיה והקמתי אותו. שמע, זה סיפור אחר לגמרי. אתה בונה מצע, שותל צמחים, האקווריום משנה את צורתו בכל יום, חלק מהצמחים פורחים על פני המים, גדלים, משתנים, סבוכים. דגים יוצאים מכל פתח, פתאום יש עומק מטורף לאקווריום ודברים חדשים ללמוד. אפילו התנועה של העלים כתוצאה מהפתח יציאה של הפילטר יוצרת תחושה של תנועה בלתי פוסקת באקווריום.
    פתאום אתה חייב ללמוד על דגים שהופכים את המצע, אתה קונה נחשי קולי, גדוד קורידורסים, מחלקה של חלזונות ועוד.
    לכל דג יש מקום משלו, יש המון צמחים ככה שכל אחד יכול להתחבא מתי שהוא צריך. וכולם חיים בהרמוניה.
    הטיול שלך לחנות הדגים הופך ליהיות דגים + צמחים. האפשרויות של הזנים שיכולים לחיות יחד אין סופיות. אצלי בצמחיה 350 ליטר לוטק בבית יש משהו כמו 15 זנים שונים של דגים, חלק בלהקות ענקיות (30 טטרה אף אדום). הרעיון היה לשים כמה דגים גדולים ואיטיים (דיסקוסים) מאחוריהם דגים להקות זריזים ועצבניים (אף אדום, טטרה רוסי) וכו'. השילוב נותן תחושה של תנועה כל הזמן.
    אז מה אתה הולך להקים…. ? 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כמו שחשבתי ותשים לב כמה יצא לירשום על "הציקלידים !" 3 שורות ! , ואז שנכנסת לחווית גידול של דיסקוסים ודגי קהילה היה הרבה יותר מה לספר אז כנראה שאני יעבור לדיסקוסים ! ובצער כבד אחרי שנתיים פלוס נימכור אותם עם האקווריום !

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

איזה צמחיה אתמ ממליץ לדיסקוסים ?  אני רוצה ליבנות צמחיה בשלבים . צמחיה גבוה מאחור ושלב שני צמחיה נמוכה (שלא גודלת לגובה )!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כמה מחשבות:

1. אני פחות אוהב פילטר עילי באקו' גדולים, במיוחד בצמחיה.

הוא מפריע לתחזוקה (חוסם חצי מכסה) ואין בו מקום להרבה מדיות.

תנסה לפרק אותו ולקנות פילטר חיצוני גדול במקום.

2. אם אתה הולך על צמחיה תצטרך לשדרג תאורה ולהחליף מצע, קח בחשבון. כמה כסף יש לך להשקיע?

3. בצמחיה עדיף תמיד להתחיל מצמחים מהירי גדילה (וליסנריה, אלודיאה, קבומבה וכו') ורק כשהאקו' מתאזן (חודשיים-שלושה)

להתחיל להוסיף צמחים אחרים.

4. תעיף את הרקע המכוער שיש שם

מסכים לחלוטין עם גיא לגבי השעמום בציקלידים , גיא השלב הבא זה שנמאס מהירוק ורוצים עוד קצת צבעים

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לגבי "הרקע" בהמשך נחליף אולי כחול בהיר ! ולגבי הפילטר העליון , אם תשים לב יש לי גם פילטר תחתון חיצוני חדש ואיכותי של JBL C-900 וצימחיה כמו שרשמתי אני יתחיל בצמחיה שלא דורשת יותר מידי, ונראה לאן נמשיך השאלה שלי לגבי צמחיה משהו אמר לי שלא חובה להחזיק מערכת CO יש אפשרות היום עם תכשירים להגיע לרמה טובה ?! לגבי תקציב זה לא הבעיה של כסף, זה שאלה עד כמה זה חשוב לי !

הנה הפילטר החיצוני בא אם כל מה שצריך חוץ מפחם ששמתי גם (בא אם מדיות של JBL וארבע שנים אחריות !) "הגרמנים האלה !!!"

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דייב, אני מצטרף לגיא היות ואני חובב מושבע מאז ומתמיד של אקווריומי צמחייה.

ואם אפשר לקחת קצת קרדיט אז אני דחפתי את גיא להקים את האקווריום צמחייה הנוכחי שיש לו.

אין הרבה יותר מדי להוסיף על מה שגיא אמר, לדעתי צמחייה הרבה יותר מעניין, יפה, פחות בעייתי ומספק לך יותר התעסקות אם אתה רוצה.

דרך אגב, אתה תופתע איזה אקווריום מדהים אפשר לעשות מצמחים לאו-טק.

שיהיה בהצלחה ! תעדכן…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כל השבת האחרונה ישבתי על ה-YOU TUBE ובכלל באינטרנט לקבל ראיונות ולילמוד את הנושא ! יש אקווריומים לאו טק ממש מדהימים ותוספת של דיסקוסים זה ממש מהפנט !

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דייב, אם יש חיצוני אז תעיף את הפילטר העילי ותנצל את המקום בשביל תאורה כמו שצריך

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

זה רעיון ! (אבל למה אצלך הכול בציניות ?) תעיף !!!  תזרוק !!! תהיה חיובי תדבר בגובה העניים ולא בצורה מתנשאת !!!! ואני מתכוון לכל מי שאתה עונה זה פשוט הופך את התשובה שאתה נותן לפוגעת !!! תודה ! וסליחה אם אמרתי גם דברים קשיים תילמד מאדם מבוגר אם ניסיון חיים !!! יום טוב לכולם

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

סבבה לקחתי לתשומת ליבי

אז בקיצור,

תקלף בעדינות את הרקע,

תפרק בזהירות את הפילטר

ותמקם אותם בתשומת לב מירבית בפח האשפה 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מאחר והחלטת על צמחיה, המלצתי לך היא לפתוח דיון חדש בנושא "הקמת אקווריום צמחיה", נעזור לך שם בצורה מסודרת.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מזל טוב דייב (וסליחה שלא השתתפתי בדיון, יש בית-ספר ).

מאוד תלוי בטעם שלך, גם בעיני צמחיה הרבה יותר יפה מציקלידים.

בהצלחה!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה ערן !!!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני אישית בעד ציקלידים אבל אתה יודע אם זה הטעם שלך אז לך על זה

מוצגות 16 תגובות – 1 עד 16 (מתוך 16 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה