מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

אמנון מצוי (מושט)

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 17 תגובות – 1 עד 17 (מתוך 17 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום, החלטתי להכין פרופיל לדג יפיפה מהכינרת, חוץ מהרבייה הכל בה ממני ומהניסיון שלי עם דגים אלו [7 שנים עם דג זה XD]

אמנון מצוי (מושט)

האמנון מגיע מנהרות ונחלים באפריקה, בישראל הוא מצוי בעיקת בכנרת והידרן. זהו דג מעניין ופופולארי בקרב המסעדות בשל בשרו הטעים.

אבל, גם מתאים לאקווריום ציקלידים אמריקאים ומאוד דומה לציקליד הפופולארי "אוסקר".

הדג נראה כמו האוסקר רק בצבעים שונים וקוצים חדים בגב, הדג מאופיין בצבעים כהים: אפור לבן, אפור שחור, לבן עם נקודות שחורות ולזכרים גם אדום,סגול,כחול וצהוב. האמנון גודל עד לכ-30 ס"מ ומומלץ לשים אותו באקווריום של לפחות 250 ליטר.

באקווריום הביתי האמנון יעדיף הרבה מקומות מסתור בקרקעית בעזרת אבנים ללא צמחייה עם מרחב גדול לשחייה, בטבע האמנון מגיל צעיר של כ-3 חודשים ייפרד מהלהקה [אחים שלו] ויסמן לו טריטוריה משלו.

האמנון הוא בין הדגים התוקפניים והטריטוריאליים במים המתוקים. אסור להכניס אותו לאק' עם דג שלא יכול להגן על עצמו, אמנון קטן בגודל 5-6 ס"מ יתקוף אפילו דג דולפין בוגר.

ההבדל בין המינים קשה אבל אפשרי, הזכר יותר קטן מהנקבה ומאופיין בצבעים כהים עם זנב ובטן צבעוניים [סגול, צהוב, אדום, כחול]. באקווריום הביתי לרוב, שתי המינים יערבבו את כל הצבעים ביחד על הזימים.

הנקבה תטיל כמה מאות ביצים בטריטוריה של הזכר ועליהם הזכר יפריש את תאי הזרע שלו.

אחרי טקס ההפריה ההורים יאספו את הביצים המופרות לפיהם וישמרו עליהם שם עד שהם יפקעו וגם כמה ימים אחרי. כשהצאצאים בני כחודש שתי האמנונים ייפרדו ויעזבו את הצאצאים וישחו לדרכם.

האמנון יוכל באקווריום הביתי הכול, בעיקר אוכל בשרי ומזון חי כגון: לטאות קטנות, חרקים וכו'.

את הדג קשה למצוא בחנויות אבל מאוד קל למצוא אותו בעונות החמות בכינרת, לדגים "גדולים" יחסית אפשר לתפוס בחכה פשוטה [בבית להכין לו אקווריום קטן למשך שבוע עם כפית מלח שולחן ל-200 ליטר] את הקטנים ניתן לתפוס בקלות עם בקבוק.

תמונה של נקבה:

לא יודע למה זה לא נותן להביא סרטון אז אני יביא בקישורים:

זכר אדום מלא-

זכר אדום חלש שמתחיל לערבב עוד צבעים-

אקווריום ענק של זכר צהוב מלא עם נקבה [להדגים את התוקפנות של הדג כלפי מינו]-

תפיסה של נקבת מושט בוגרת [בקישור אחד למעלה יש רק תינוקות חח]-

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יפה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דורון לא העתקת אני מקווה..

או ששינית?
    בכל אופן אני מאמין שרק שינית לחלוטין ..
     אז כל הכבוד על היוזמה 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לקחתי את הרעיון לפרופיל של "אוסקר" כי הם מאוד דומים, אבל כל הפרטים על הדג עצמו.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יפה מאוד: )

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יש לי גם קישור לסירטון של אמנון אלבינו מבויט [באמריקה יש הרבה] רב עם אוסקר והאוסקר בורח… חיית פרא משוגעת הדג הזה =]

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

חקרתי את הנושא יותר לעומק וגיליתי שהאמנון הוא רד טרור בר, יותר תוקפני ופראי אבל יותר קטן….  

בגלל זה גם לרוב בשבי הוא מקבל צבע אדום מלא צהוב או אדום,כחול,צהוב,סגול ביחד בזימים 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מעולה דורון, אחד הפרופילים שהכי רציתי כבר הרבה זמן, 

אוסיף אותו לפישי בימים הקרובים, בצירוף קרדיט לך ואודיע לך על הוספתו
    תודה רבה 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כתבה מעולה לפני כול דגי התוכי שלי גידלתי כמה מושטים במשך כמעט 4 שנים זה היה הדג הכי טוב שהיה לי פשוט לא נמאס ממנו ואפשר בקלות לאלף אותו אחרי שניסיתי לערבב איתו דגים כמו טקסס שטן ודג תוכי שאותם היה תוקף נאלצתי לשחרר אותו בנחל ארוך שנמצא ליד עיר מגוריי

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

פתחת לי את התיאבון 

אחלה מאמר!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מאמר מצויין, שונה ממה שאנחנו רגילים לראות בד"כ.

כל הכבוד!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עד היום אני מתגעגע אליו לדג מושט שלי ושום ציקליד אחר ואני מגדל כאלה לא ישתווה אליו פשוט דג חזק מאוד ואמיד

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אחד הציקלידים האהובים עלי 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה לכולם, מאז שנרשמתי לאתר המעולה הזה [XD] רציתי להכין את הפרופיל אבל לא יצא לי אף פעם

ובאמת אחד הדגים, איך אפשר לאכול אותו?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני יכול להסביר לך איך..

אתה מוריד לו את הקשקשים עם סכין מנקה אותו יפה ..
    מורח מעט שמן זית מלח גס מעט פלפל ושם על האש..  לא בעיה..
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

ohana226 , היום, 17:37

אני יכול להסביר לך איך..

אתה מוריד לו את הקשקשים עם סכין מנקה אותו יפה ..
    מורח מעט שמן זית מלח גס מעט פלפל ושם על האש..  לא בעיה..

חחחחחחח =]

מוצגות 17 תגובות – 1 עד 17 (מתוך 17 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה