מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

אנטי כלור-נוזל או גרגירים?

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

**כותרת**

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

נוזל

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

נוזל, פריים של סיכם.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

סיכם טוב להמון זמן (5 מ"ל לכל 200 ל') ואין לו תאריך תפוגה (רצוי לשמור עליו שלא יהיה במגע עם אוויר – מתחיל להסריח).

הוא סבבה לאנשים שיש להם אקווריום 90 ל' ומעלה, ומחליפים מים כל שבוע.
    לפחות מ-90 ל' (לא יגמר להם לעולם הבקבוק) רצוי לקנות מקסימום פריים קטן. 
    סרה aquatan גם אחלה של נוזל (5 מ"ל לכל 20 ל') יש לו תאריך תפוגה, בנוסף לפריים מכיל גם אנטי סטרס.
    הוא סבבה לאנשים שיש להם אקווריום 90 ל' ומטה.
    אני עברתי לפריים כי הגדלתי ב- (שקל תשעים) את האקווריום שלי לסה"כ 250 ליטר.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

נוזל של JBL

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

סיכם היא חברה יותר טובה לתכשירים 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

נוזל, סיכם פריים בלי ספק. הכי מרוכז. פקק אחד של הנוזל מספיק ל-200 ליטר מים !

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

האקווהטאן לא מספיק, הוא לא מפרק כלורמין בניגוד לפריים + לוקח לו 45 דקות לפעול (בפרים צריך לחכות גג דקה)

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני מחליף כל שבוע 2 דליי מים וכאשר אני מכניס מים בחזרה אני שם חצי פקק של פריים בדלי מחכה 2 דקות ושופך לאק' ושוב פעם בדלי השני (אק 290 ליטר)

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

טוב אז לא נעים לי לסתור אותך. אבל בכל זאת אעשה. לאקווהטאן החדש (מודל 2010 ומעלה) לוקח בדיוק 5 דקות בהתחייבות מול המתחרות שהם לא מתחייבות. ועל כן הוסיף את הגרף הבא מתוך האתר של Sera :

האדום זה אקווהטאן מול המתחרות.

ויש שם כל מיני התחייבויות גם בכתב:
    immediately conditions tap water according to the fishes’ requirements – suitable for fresh and salt water.

אם יש משהו טוב בחומר הזה – הוא שאין עליו מבחינת מהירות.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אייל – למה חצי פקק של פריים על כל 10 ליטר?? זה לא בריא לדגים כמות כ"כ גדולה.

פקק = 5 מ"ל = מספיק ל 200 ליטר.
    דלי מים של שטיפת רצפה = 10 ליטר מקסימום = 0.25 פריים לכל דלי = 5 טיפות + 1 וידוי הריגה
    *היו שמועות שבארצנו הקטנטונת העלו את ריכוז הכלור בתקופת הקיץ (אני לא יודע אם זה נכון או לא), אזי בלי שום קשר לאיזה מרכך מים משתמשים כמות החומר גדלה. 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אל תשכח שהמים הללו מתווספים לעוד 270 ליטר מים באקווריום ,כמו אני עושה שאיבת רפש אחת לשבוע שבה מוצאיים עוד כ 20 ליטר

כך שהכמות שאני שם בסופו של דבר הינה בדיוק כפי שצריך

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בהתחשב שהפילטר שלך עושה את העבודה (אמוניה = 0, ניטריט = 0) והמים שיש לך שם עברו כבר מסיר כלור (אין להם יותר כלור) ועברו הסרת מתכות כבדות. אזיי נשאר לך רק לטפל בניטראט (שהוא התוצר הסופי של כל השאר).

* פריים אינו מטפל בניטראט – לשימוש אקווריום ראשוני ו/או להחלפות מים (מים חדשים בלבד)

הדרך היחידה לטפל בניטראט הוא:
    – החלפת מים.
    – (או) קניית ספוג סופח ניטראט של JBL. (סתם יקר ומחזיק עד חודשים + מקום בפילטר)
    – (או) קניית חומר סופח ניטראט מיוחד של TETRA. (ממש יקר)
    *עשיתי על זה מחקר בשבוע האחרון.
    Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. This removes approximately 1 mg/L ammonia, 4 mg/L chloramine, or 5 mg/L chlorine.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יש עוד הרבה מאוד דרכים לטפל בניטראט, לא יודע אם הגעת לזה במחקר שלך, למשל:

1. צמחים

2. ריאקטור ניטראט (גופרית, פד"ח…)

3. תוספי בקטריות "מנטרפקות"  Nitrifying bacteria (כגון נייטאאוט)

4. תיסוף מזון לבקטריות אנאירוביות במים (וודקה, VSV, ברייטוול פיול וכו')

ולגבי האקווהטן,

1. פריים יעיל יותר. 5 מ"ל פרים על 200 ליטר מים לעומת 50 מ"ל אקווהטן לאותה כמות מים. פי 10 יעיל יותר.

2. פריים מנטרל כלורמין. אקווהטן לא. כלור מתנדף מהמים תוך גג 24 שעות. כלורמין מתחיל להתנדף לבד תוך 3 שבועות ורעיל הרבה יותר.

3. פריים מנטרל אמוניה. האם אקווהטן מנטרל אמוניה? לא.

4. ההבדל במחיר. פריים עולה פי 2 לאותו נפח נוזל, אבל מטפל בפי 10 יותר מים, כלומר אקווהטן יקר יותר ב 500%.

מה אקווהטן כן עושה שפריים לא? כל מיני חרטוטים על ויטמינים שמורידים סטרס לדגים.

נשמע כמו הפרסומות לשמפו עם חלבוני קשמיר ואנזימים של פצ'ולי שיעשו לי את השיער בריא יותר.

בקיצור, אין על פריים.

לפרסם גרפים של אקווהטן מול "מתחרה A" ו"מתחרה B", נו באמת… נראה לי מיותר אפילו להגיב לזה…

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה