מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

אקווריום חדש … אוסקר אחד נראה לא טוב

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יצרתי אקווריום חדש, הוא עבר שבוע ללא דגים + חומר ליצירת בקטריות מידי יום.

פנורמי מטר
    פילטר 800 ליטר לשעה
    סלעים צמחייה מלאכותית
    אחרי שבוע הכנסתי 2 אוסקרים שחורים + 2 לבנים  + 4 ציקלידים
    הכל נראה די טוב, לאט לאט הם התחילו להרגיש נוח ולשחות באקווריום, לא נראה שום דבר אגרסיבי מידי ביניהם.
    היום שמתי לב שיש אוסקר שחור אחד שהגוון שלו השתנה מעט, 
    אחרי מעקב שמתי לב שהו משתמש רק בסנפיר חזה אחד, השאלי שלו כל הזמן צמוד לגוף (ראיתי שהוא יכול להזיז אותו מידי פעם)
    כמו כן, נראה שיש כתם בהיר בחלק שמתחת לסנפיר הזה, שהוא קצת יותר גדול מהסנפיר עצמו (אחרת לא הייתי רואה אותו).
    הדג מתגונן כל הזמן, נראה מתנשפ יחסית לאחרים.
    מיקם את עצמו במקום מוגן ונראה דרוך.
    מה עושים ??
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי גדי, הבעיה שאתה מתאר לא נשמעת חריגה. האוסקר מנסה למצוא את עצמו באקווריום, לבסס מעמד בהיררכיה ולא כל כך הולך לו.

בטבע הוא היה עובר למקום אחר או חוטף ולא שורד בסופו של דבר, הברירה הטבעית…
    נשמע כאילו הדג לא כל כך מצליח להתאקלם, זה קורה לפעמים וזה לא משהו חריג מאוד. 
    שינוי הצבע טבעי לגמרי, דגים נראים כמו שהם מרגישים, ההתנשפות, הפחד שהוא נמצא בו, אובדן הצבע והפציעה (אולי) בסנפיר….
    תן לו עוד זמן ותראה אם הוא מוצא את מקומו. יש דגים שמבלים ימים שלמים בתנוחה אנכית בפינה של האקווריום מרוב פחד וסטרס ובסוף זה עובר להם. אם אתה ממש מעריך שהוא לא ישרוד תחזיר אותו לחנות או תמסור אותו לחבר. 
    הסנפיר – זה קורה, אם בא לך ליהיות בראש שקט שים כמו כפות מלח גס (לא בישול – מלח גס) וזה יעזור אבל נראה לי מיותר, עזוב אותו זה יסתדר. לגבי הכתם הצהוב קשה להגיד בלי לראות תמונה.
    בלי שום קשר, ואולי עם, הכנסת יותר מידי דגים בשביל אקווריום בן שבוע. תאכיל מעט ככל האפשר!!! ותעשה הרבה החלפות מים עם שימוש באנטי כלור אחרת האקווריום עלול לקרוס וחלק מהדגים יחלו או ימותו. קיימים מדריכים מצויינים באתר, אני מציע לך לקרוא אותם 
    בהצלחה ידידי, אשמח לעמוד לרשותך בהמשך.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה על התשובה, הבוקר ראיתי שהבחור ממש מותקף ולא מוצא את עצמו באקווריום,

הוצאתי אותו למיכל מים חיצוני למרות שנראה לי שזה כבר אבוד מבחינתו. נראה אם הוא יתחזק שם או יפרוש למקום שקט …. 
    והחלפתי 20 אחוז מים (פעם ראשונה שלי, מהיר וממש לא סיפור … )
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

1. שמואל ברוכים הבאים לפישי  תרגיש חופשי לשאול 
    2.כלל בפישי: אסור להקפיץ הודעות שהפעם האחרונה שכתבו בהן היה שבוע ויותר (אתה הקפצת הודעה של 5 חודשים)
    3. אסור להשתמש בדגי זהב כסטארטרים  כי הם מפרישים חלבונים למי האקווריום וזה לא טוב לדגים……

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עידו , היום, 16:08

1. שמואל ברוכים הבאים לפישי  תרגיש חופשי לשאול 
    2.כלל בפישי: אסור להקפיץ הודעות שהפעם האחרונה שכתבו בהן היה שבוע ויותר (אתה הקפצת הודעה של 5 חודשים)
    3. אסור להשתמש בדגי זהב כסטארטרים  כי הם מפרישים חלבונים למי האקווריום וזה לא טוב לדגים……

יפה אמרת עידו 

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה