- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:08 #5608Fishy – פישימנהל בפורום
א. האם יהיה נכון להכניס צימחייה מלאכותית ?
ב. יש לי צמחייה מלאכותית שהייתה באקווריום אחר (שעבר תראומה), איך אני מחטא אותם והאם בכלל צריך (הרי זה פלסטיק) ?תודה24/09/2022 בשעה 16:22 #67859Fishy – פישימנהל בפורוםהיי גדי, ברוך הבא…
בקשר לצמחייה שיש לך אולי עדיף שתחטא אותה במים רותחים ותנקה אותה מכל מיני דברים שאולי נדבקו אליה כדי להיות על הצד הבטוח.בכל אופן שהיה בהצלחה!!!תעדכן בהתפתחויות ותעלה תמונות של תהליך ההקמה כדי שכולנו נוכל להשתתף בו24/09/2022 בשעה 16:22 #67864Fishy – פישימנהל בפורוםשלום גדי,
צמחיה מוסיפה יופי לאקווריום ותרומתה רבה לרווחת דגי הנוי. אישית אני לא חובב גדול של צמחי פלסטיק, בטח שלא יותר מידי.הייתי הולך על צמחים אמיתיים, רוב הצמחים האמיתיים לא מתאימים לציקלידים בגלל חיבתם לנשנש צמחים אך אנוביות שורדות באופן מושלם ומוסיפות יופי טבעי ובנוסף, חשוב יותר – מספקות מקומות מוצלים בשל העלים הרחבים שלהם, דבר התורם מאוד לדגים, חלק מהדגים ימצאו בעלים הרחבים של האנוביה מסתור מעולה, יוכלו לנוח שם לאחר קרבות, להטיל שם ביצים שם, לישון וכו|.ההמלצה שלי, 1-2 אנוביות ומעט מאוד צמחי פלסטיק ששטפת במים חמים.24/09/2022 בשעה 16:22 #67866Fishy – פישימנהל בפורוםמסכים עם קובלט בכל מילה.
טיפ עיצובי קטן, אם אתה בכל זאת משלב צמחי פלסטיק, אל תעמיס יותר מידי, כל המוסיף גורע.
כמו כן, מניסיוני האישי צמחי פלסטיק נראים הכי טבעי כששמים אותם בגבהים שונים (באותו גבעול אחד ארוך, אחד קצר וכו|).
באקווריום שלי יש קצת פלסטיק וגם חיים, תכלס הדגים לא מתייחסים לפלסטיק בכלל, זה רק נראה נחמד.
האנוביות והוולסנריות האמיתיות ששמתי – בהמלצתו של קובלט (שוב תודה (-: ) – פשוט אדירות, הדגים משתמשים בהם כל הזמן,
הבוטיות הולכות לישון כל יום על העלים הרחבים של האנוביות נראה כמו מנחת לחלליות וגם יש התפתחויות, עלים חדשים שצומחים וכו| (:
24/09/2022 בשעה 16:22 #67868Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:22 #67869Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:22 #67870Fishy – פישימנהל בפורוםהתקדמות …. הכנסתי את הדברים שקניתי ואת אלא שהיו לי ….
בינתיים ….24/09/2022 בשעה 16:22 #67871Fishy – פישימנהל בפורוםמתחיל לתפוס צורה…
בקשר סלעים ששמת, תדאג שיש מספיק מערות קטנות וחורים כי אלו המקומות שהציקלידים אוהבים להסתתר בהם ולמצוא מנוחה מכל ההמולה באקווריום.דבר נוסף, אני חוזר בי ומצטרף לדעתו של קובלט בקשר לצמחייה. ראיתי אקווריום שמשלב בתוכו צמחים אמתיים כמו הדוגמאות שרשום למעלה וזה נראה הרבה יותר טוב וטבעי.הצמחים לא יקרים במיוחד ומגיעים במן סלסלה כזאת שאתה פשוט מקבע באקווריום.דרך אגב, אתה מתכנן לשים איזשהו רקע?24/09/2022 בשעה 16:22 #67872Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:22 #67875Fishy – פישימנהל בפורוםרן ..
סידרתי שיהיו שני מעברים, סוג של גשר בין הסלעים + בסלעים עצמם יש כל מיני חורים וגומחות (הבנתי שזה חשוב כי ציקלידים טריטוריאליים).לגבי הצמחייה, אני רוצה להוסיף צמחייה חייה שתיהיה משמעותית … הבנתי שצימחייה דורשת טיפול ודאגה מיוחדת: תאורה / דשן … אבל אני אחקור את הנושא קצת יותר ואדאג להוסיף.עניין הרקע … אני לא בטוח, בעיקרון גם אני אני אחילט שכן יהיה לי מורכב לשים אותו (יש לי 2-3 ס"מ בין הקיר מאחורי האקווריום).קובלט,הכוונה היא לקנות 3-5 דגים + צמחייה חייה ביום ראשון בערב, להריץ במבנה הזה שבועיים ואח"כ להוסיף לאט לאט עוד דגיםזה יתן לי זמן להתרגל, ללמוד וגם מרווח נשימה כלכלי … וכמובן, לאקווריום את הזמן שלו …הפילטר הוא 800 ליטר לשעה, יש בו למטה את הפורמייקה (נכון?), אח"כ פחם …שמתי כמה פקקי אנטי כלור ביום הראשון, אתמול שמתי עוד פקק כי הכנסתי צמחייה מפלסטיק והיא עברה שטיפה ובטוח נכנסו עוד מים מהברז.בנוסף אני שם טיפות מבקבוק אדום, לייצר את הבקטריות … כל יום שלושה פקקים עד שהבקבוק יגמר (ההוראות שקיבלתי).השאלה שלך לגבי החצץ מדאיגה … כי אמרו לי שלא צריך .. ולא שטפתי.סופ"ש נעים …24/09/2022 בשעה 16:22 #67879Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:22 #67881Fishy – פישימנהל בפורוםהיי גדי, 3-5 דגים זה יותר מידי להרצת אקווריום בנפח כמו שלך (200 ליטר? משהו כזה?), הייתי שם 1-2 דגים ורואה שהם שורדים.
3-5 דגים (לא ציינת איזה דגים) בגודל שאינו פצפון עלולים לייצר אמוניה ופסולת בכמות גדולה מידי.
כשהאקווריום חדש, אין חיידקים מפרקי אמוניה והדגים עלולים להחנק מהשתן והפסולת של עצמם.
לא ציינת האם יש פרלון (ספוג לסינון) בפילטר, זה חשוב מאוד שיהיה. פרלון זה ספוג מאוד זול שאפשר להשיג בכל חנות דגי נוי.
לא ציינת האם יש לך מכסה לאקווריום. לגבי הצמחייה והתוספים, אתה מבצע הכל בצורה הנכונה.
בהצלחה, קובלט (:
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.