מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

בניית תא השרצה

מוצגות 35 תגובות – 1 עד 35 (מתוך 35 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

amit65400 , 19:35  21 יוני 2011

אני נגד הרעיון של תא השרצה, אבל אם כבר… אז תנסו להדביק רשת בערך בגובה של שליש מאורך הכלי, כדי שהדגיגים יפלו דרכה והאמא עם כל הרצון הטוב והדאגה לדגיגים לא תאכל אותם

יתרה מזאת, תנסו לשים אותה שם על "מסילה" ככה שתוכלו לשלוף אותה אחרי הלידה המבורכת, ואז לא תהיה סכנה שהדגיגים ילכדו מתחתיה.

אוחנה100, חלק מהתחביב זה לבנות דברים לבד ולשפצר את האקווריום

מה זאת אומרת אתה נגד תא השרצה ? אתה חושב שחליבה זה הכי טוב ?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני נגד הרעיון של תא השרצה.

אני בעד לתת לדגיגים לחיות כמו בטבע, משמע האמא תוציא אותם מהפה מתי שתרצה ויהיו להם סיכויי השרדות כמו בטבע.

אך אם רואים שמשהו לא בסדר ויש חשש לחיי האמא או הדגיגים אז אני בעד האופציות האחרות.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יש לכם רעיון טוב לבנייה של תא השרצה..?חבר שלי לקח קופסא שקופה כלשהי שלא מוציאה חומרים וכו' עשה בה חורים בדפנות ובתחתית ושם אותה קומפלט כאילו זה נקנה ממש זה נתלה לו במסגרת העליונה של האקו' כך שמפלס המיים מגיע עד לגובה הקופסא כך שהדגים לא יכולים לקפוץ ולנסות לאכול כי הם לא יגיעו…השאלה היא אם זה פתרון טוב או שיש לכם עצה אחרת?שמעתי שאפשר לעשות תא השרצה מבקבוק..זה נשמע רע כך שאני לא מעלה את זה פה אפילו…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

למה לבנות אתה לא יכול לקנות ב 20 שקל?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני נגד הרעיון של תא השרצה, אבל אם כבר… אז תנסו להדביק רשת בערך בגובה של שליש מאורך הכלי, כדי שהדגיגים יפלו דרכה והאמא עם כל הרצון הטוב והדאגה לדגיגים לא תאכל אותם

יתרה מזאת, תנסו לשים אותה שם על "מסילה" ככה שתוכלו לשלוף אותה אחרי הלידה המבורכת, ואז לא תהיה סכנה שהדגיגים ילכדו מתחתיה.

אוחנה100, חלק מהתחביב זה לבנות דברים לבד ולשפצר את האקווריום

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כן, אם זה יתפרק והכל יהרס?!?!

יש פ חברים באתר שלא השקיעו זמן וכסף ובסוף נהרס הכול ואפילו יותר!
    כדי לך להשקיע!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אם מה יתפרק? התא? הרשת?

התא לא יתפרק כי הוא יחידה אחת, הרשת לא תשתחרר כי היא תהיה דבוקה או בתוך מסילה.

"אבל אם…" תמיד יהיה קיים, גם במוצר קנוי יש סכנה שיתפרק, יתקלקל ויהרס.

גם הנקבה יכולה להפיל את ההריון בתא השרצה נכון? סיכון כל הזמן ישנו.

יש כאלה שהצליחו וכאלה שלא, ככה זה בכל הדברים, הרי אם הכל היה מצליח אז אף אחד לא היה קונה שום דבר נכון?

החוכמה לדעת אם אתה מסוגל לעשות את זה ולהמר, ובכמו כל הימור או שכן או שלא ויש על זה עוד פילוסופיה שלמה.

בסופו של דבר זו החלטה שלו

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עמית רעיון נחמד רק אם תוכל יותר לפרט איך עושים כל דבר זה יהיה נפלא…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני עשיתי עם בקבוק

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אם אתה נהנה מזה,יש כמה מדריכים באקווה…תעיף מבט עליהם לפני שאתה בונה.

אם אתה לא נהנה,תשקיע 15 ש"ח ותקנה תא השרצה,זה גם ייראה יותר טוב וגם יהיה יותר בטיחותי.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

את הרשת אתה יכול לקנות בכמעט כל חנות טמבור, ירוקה כזאת, או כל רשת עם חורים שקטנים מהאמא. (תקנה מה שהכי זול, אבל שלא יהיה ממתכת!).

קופסא מחוררת כבר יש לך,

עכשיו אתה יכול או לשים הברגה או להדביק את הרשת.

את ההדבקה של הרשת אתה עושה עם סיליקון מיוחד לאקווריום, ומדביק אותה בצדדים של הקופסא בגובה של שליש מגובה המיכל. (בשליש התחתון של המיכל).

וזהו מוכן, תמתין שיתיבש..

אבל אני מעדיף את הדרך הבאה שלה אתה צריך:

חתיכת פלסטיק חזקה אותה תחתוך לארבע רצועות.

רשת.

סיליקון לאקווריום.

ארבעה צינורות בגודל של 5 ס"מ. אתה יכול לגזור מצינור אחד 4 חתיכות.. אבל שהצינור יהיה גמיש בקטנה, לא יותר מדי ולא פחות מדי כדי שלא יתקופף כל הזמן. תבדוק שהאמא לא תוכל לעבור דרכו!

עכשיו לעבודה!

מהחתיכת פלסטיק אתה חותך ארבע רצועות פלסטיק, שתים בארוך המיכל ושתיים ברוחב המיכל.

אתה עושה שני חורים בכל רצועה ככה שבכל קצה של הרצועה יהיה חור.(החור צריך להיות קצת גדול מהצינור).

אתה מדביק את הרצועות לצידי המיכל עם סיליקון בצורה כזאת שהחורים שחוררת יחפפו אחד על השני וממתין שיתיבש.

אתה מדביק את ארבעת הצינורות בתוך ארבעת החורים שנוצרו לך, אחד בכל פינה במיכל ככה שהם יבלטו 2 ס"מ מעל ומתחת לחור.

ברשת אתה עושה 4 חורים בהתאם לצינורות ופשוט שם את הרשת כך שקצה של הצינורות (2 הס"מ) עוברים בחור שעשית ברשת.

וזהו!

זה במקום הברגה וקל ונוח לתחזוק וניקיון, אחרי שהדגיגה החמודה מביאה דיגגונים לעולם אתה מוציא אותה ופותח את הרשת שיהיה לדיגיגים מקום לחיות בנתיים ולשחות.

ב-ה-צ-ל-ח-ה !

אם אתה יכול תצלם את הבנייה שתעשה ותעלה לפורום כדי שיהיה גם לאחרים

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

למה אתם מסתבכים?

דגים משריצים גם ככה כל שבועיים שלושה משריצים…

תצילו יותר מדי ולא יהיה לכם איפה לשים אותם.

תכניסו לאקו' כמה צמחים חיים שיהיה מקום להתחבא ותנו לחזק לשרוד.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי הייתי אומר שזה נשמע רע..
    כמובן שלתת לטבע לעשות את שלו זה הדבר הטוב ביותר
    אבל איך שאמרת את זה.. התעללות

ג'ווה מוס למשריצי חיים יהווה מסתור מעולה ..

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כן האמת שרציתי להגיד וחשבתי שזה לגיטימי להגיד את זה ככה ..נשמע רע חוץ מזה שלמה לא לנסות להציל יותר ממה שינצל ?

מעבירים לאקווריומים אחרים מה הבעיה…או מוכרים ומביאים דגים אחרים חבל אם אפשר לעשות מאמץ לגרום לכולם לשרוד

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מי יקנה ממך גופים? מולים? פלאטים? כמה אק'ו כבר יש לך בבית? תחשבו קצת בהיגיון

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי1982 , 23:02  21 יוני 2011

למה אתם מסתבכים?

דגים משריצים גם ככה כל שבועיים שלושה משריצים…

תצילו יותר מדי ולא יהיה לכם איפה לשים אותם.

תכניסו לאקו' כמה צמחים חיים שיהיה מקום להתחבא ותנו לחזק לשרוד.

הכי טוב לתת לטבע לעשות את שלו

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מישהו אמר שזה גופים נו נראה לך שאני מגדל גופים באקו' שלי באמת בלי לזלזל בדג הזה…

קרוליוסים ולמברודוי ולמה שלא יקנו ממני קרוליוסים ..תתפלא קונים…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז למה אתה לא קונה אקו' נפרד?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

ישר קבעת עובדה שאני מגדל גופים או כל מה שאמרת?ואיפה אמרתי שאני קונה אקו'?שאלתי רק ..

אולי לא צוין מה יש לי אני יעדכן בפרופיל באמת מיצטער!

אבל לא גופים וכל הדגים של ה5 או 10 שקל אני לא ימכור את זה לא חשבתי על זה אפילו למרות הריבוי המקסימלי שלהם..

אז תגיד לי מה הרעיון הכי טוב בעיניך?

נגיד עכשיו קרוליוסית משריצה לי נכון?מה אני עושה איתה?ישים אותה באקו רגיל ?למה לא בתא השרצה כזה שנתחלה בתוך האקו'?אתה יודע למה אני מתכוון בכלל?

תשמע יש לי אקו' של 60 ליטר משו כזה בערך סגור לא עם מיים והכל כי אין שם דגים ועם הציוד שלו משאבה וכו'…השאלה היא אם בישביל שהיא תשריץ אני ימלא תאקו' הזה?לא בזבוז זמן של עבודה ולא יודע מה?איאפשר פשוט לעשות לה תא השרצה נחמד בתוך האקו' כך שהשרצים איך שהם יוצאים אף אחד לא יאכל אותם..

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שיהיה בהצלחה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

חח מה בהצלחה רועי שאלתי אותך…מה לעשות אחי?

עכשיו הבנת למה אני רוצה לנסות להציל את כולם ולא לתת להם להרוג אחד תשני שם?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עדדין לא, אני לא הכי בקטע של רבייה…

אבל אם אתה רוצה שישרדו טוב, אתה צריך לתת להם תנאים הכי טובים שזה בד"כ אקו' נפרד.

מכיוון שאני לא מבין הרבה בציקלידים  אני לא האדם לייעץ לך

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אה וואלה…טוב אם יש מישהו מבין אשמח ליעוץ קל …יש לי אקו' נפרד בבית…אז אני ילך על הנפרד כנראה…רק שזה גדול ואין לי מקום לזה בחדר…

יש אנשים שלא אוהבים רבייה …הרבה כאלה..לא יודע אהבתי תעניין…נראה אם זה יצליח

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מה בדיוק אתה רוצה לדעת גוגו ? סדר את השאלות בצורה ברורה.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לא שמים ציקלידים בתא השרצה. פשוט חולבים אותם. ככה:

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

זה לא כואב לה?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לא יודע תשאל אותה אתה  ברור שזה כואב 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היא לא יכולה ללדת אותם לבד? זה נראה כמו התעללות…
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אם היא לא יכולה לשחרר אותה מהפה לבד היא יכולה למות כי כאשר הם בפה שלה היא בקושי יכולה לאכול. למעשה, חליבת ציקליד רק עוזרת לו

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

חח איזה באסה להיות ציקליד!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז ככה גיא השאלה מכוונת לשאלתך (קצת סיבכתי אותך אה ? מקווה שתבין)

יש לי באקווריום 13 דגים קרוליוסים ולמברודוי  מתוכם יש 2 סוגים:אחד זה טיאון ריף והשני פיקוק או בי את שניהם הבאתי ראשונים אחר כך הוספתי תשאר בעקבות המלצות שלכם פה נתתם לי רעיונות עצות והלכתי לקנות אותם..

הכל טוב ויפה יש לי כמה נקבות בחנתי אותם בעקבות הפורום כך גילתי -יאמר לזכותכם…!

השאלה היא כזאת בלי נדר בעזרת השם שיהיו לי השרצות אם יהיה לי מזל ויהיו הלוואי שיהיה מזל ..מה אני עושה?גיא אני מעולם לא התעסקתי בחליבת דגים עשיתי סקר חברים אף אחד לא יודע להתעסק בזה ..מה אני ילך עם הנקבה לחנות דגים שיעשו לי שם חליבה?יוציא אותה היא תסבול לי ותכנס לסטרס ועוד היא בהריון לא מתאים ..אז חשבתי על תא השרצה כלשהו ראיתי אצל חבר שהוא לקח קופסא שלא מוציאה חומרים באקו' ועשה בה חורים ממש תא השרצה כמו שקונים..שאלתי מה לעשות במצב שהיא בהריון במקרה וקלטתי אותה ..אני לא רוצה בדקה ה-90 שהיא בהריון להתחיל להקפיץ פה הודעות לחוצות של עזרה אני רוצה להיות מוכן לזה..רעיון כלשהו ממכם יעזור לי תודה רבה בכל אופן!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

zividan97 , 23:36  22 יוני 2011

היא לא יכולה ללדת אותם לבד? זה נראה כמו התעללות…

נראה כיאילו עושים לדג הזה הנשמה.

ולפי דעתי זה נראה אכזרי.
    ואם הם לא היו יכולים ללדת לבד הם לא היו שורדים בטבע אני אומר שעדיף לא לחלוב אותם(לי פעם הם ילדו בדיוק שהפרדתי את הדגים בתוך קערה).
    hnhbnhb
    משתתף

חרוזי גיהוץ זה מסוכן לדגים?

פשוט קבלתי עם האקווריום (יד 2) תא השרצה בלי מחיצה אז אני רוצה להכין מחיצה

hnhbnhb
    משתתף

?

hnhbnhb
    משתתף

נווווו

מוצגות 35 תגובות – 1 עד 35 (מתוך 35 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה