מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

דגי דולפין חדשים

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

קניתי היום שתי דגי דולפין בגודל של 35-40 ס"מ כל אחד, אחד מהם פצוע בקדמת הפנים. האם זה יעבור לו? ותוך כמה זמן?

האם הם חיים בשלווה עם ציקלידים?

וכמה פעמים בשבוע להאכיל אותם?

האקווריום גדול בערך 550 ליטר

עוד  שאלה מה לגבי מלחים ונוגדי חימצון, מינרלים למניהם? מה נחוץ באמת? ואיך למעשה לעשות זאת?

תודה רבה רבה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום נועז וברוך הבא לפישי   

קשה לומר לגבי הדג הפצוע מבלי לראות תמונה, האם הדג מראה סימנים סופניים? מתבודד? שוחה בתנוחה לא טבעית?
    אתה יכול להעלות תמונה בקלות ואוכל להתרשם ולתת את דעתי בצורה אחראית.
    לגבי שילוב עם ציקלידים, לא הייתי ממליץ בדרך כלל אך האקווריום שלך גדול והשילוב כנראה יצליח.
    שים לב כי דגי דולפין עלולים להיבהל מתנועות פתאומיות או צללים ועלולים לשחות בפראות באקווריום ולהיפצע או להפיל סלעים. 
    אני ממליץ לך לאבטח את הדקורציה עכשיו שיש לך דגי דולפין
    האכלת הדגים צריכה להיות בקצב שמתאים לסוגי הדגים באקווריום שלך ולכמה מהר אתה רוצה שיגדלו. יש דגים שזקוקים למספר האכלות ביום כי זה מה שהם עושים בטבע (לדוגמה, דגי טרופאוס) ויש דגים שמספיק פעם ביום, למעלה, לרוב סוגי הדגים שגידלתי הייתי מאכיל פעמיים ביום, בבוקר בשרי ובערב צמחי.
    לגבי מלחים ונוגדי חמצון, מדוע אתה שואל? קרה משהו ספציפי או שאתה פשוט מעוניין לשפר את תנאי הגידול והשגשוג של הדגים שברשותך?
    כדי להמשיך ליעץ לך באחריות ובתבונה אשמח לשמוע כמה זמן האקווריום פועל, אילו פילטרים מסננים את המים ומה הדגים שבו.
    אשמח לעזור בכל שאלה, בברכה קובלט 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

קודם כל תודה.

האקווריום בערך 550 ליטר , משתמש בפילטר של הוסט 1000 ליטר בשעה.האקווריום פועל כחודש וחצי לערך.

לגבי הנוגדי חימצון נוגדי ירוקת מלחים וכו אני פשוט שומע יותר מידי עצות מיותר מידי אנשים, יש משפט שאומר "מצא לך רב, והמנע מן הספק"

אני לא יודי מה אני לא יודע ומה צריך או מיותר.אשמח לשמוע ממכם.

מה גם שסמתי לב שהדולפינים לא אוכלים כשאני מאכיל אותם, הציקלידים פשוט משתוללים ואכלים להם הכל. מה לעשות?

תודה שוב

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום נועז,

תודה על הפירוט, אינני יודע מה גודל וכמות הדגים באקווריום שלך אך ככלל, מאחר וציקלידים נחשבים לדגים "מלכלכים" מומלץ לאקווריום בנפח כמו שלך פילטרציה פי 3 או 4 מנפח המים. כרגע אתה עומד על פי 2, אבל שוב, כמו שאמרתי אינני יודע מה העומס הביולוגי באקווריום שלך מאחר ולא ציינת מה גודל, כמות וסוג האוכלוסיה הקיימת. תמונה או פירוט נוסף יעזרו מאוד על מנת לייעץ לך בתבונה.
    נוגדי חימצון ושאר ירקות שמור לשעת צורך, אם הכל בסדר אין סיבה כרגע להכנס לזה. הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך מכמעט 20 שנות הניסיון שלי הוא לשמור על איכות מים מעולה (פילטרציה, שאיבת רפש, החלפות מים). הדגים יסתדרו לבד עם כל השאר 
    דולפינים, הם חדשים ולכן לא מכירים את עניין ה"נועז מתקרב לאקווריום = אוכל! לעלות למעלה!". תן להם כמה ימים.
    במידה וזה ממשיך האכל את הציקלידים בפינה אחת ובזמן שהם אוכלים פזר מזון לדולפינים בצד השני של האקווריום.
    אשמח לעזור בהמשך, 
    בברכה, קובלט 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כרגע אני עומד על 20 ציקלידים קטנים שמסתתרים להם מאז האורחים החדשים, אני מתכנן להקטין האוכלוסיה בצורה משמעותית,

נראה שהדולפינים מתאקלמים, ניתן להם קצת זמן.

בכל מקרה תודה רבה רבה על האכפתיות אחלה פורום אחלה אתר כל הכבוד

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום נועז .

לפי מה שהבנתי יש לו פצע פתוח עם מתפלים נכון ובזמן זות תהיה עומנם מחלה מגעילה  אבל זה יסתדר מהר מאוד.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תוסיף מלח גס למים על מנת לחטא.

כף ל40 ליטר.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

maor fish , היום, 08:12

כף ל40 ליטר.

לא!  בשום אופן אל תעשה את זה זה מאד לא טוב לדגי דולפין ואתה מסתכן במוות.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

ירון אבני , היום, 09:30

maor fish , היום, 08:12

כף ל40 ליטר.

לא!  בשום אופן אל תעשה את זה זה מאד לא טוב לדגי דולפין ואתה מסתכן במוות.

דבר איתי במדע., למה לא? מלח גס פרט לשוכני קרקעית מסוימים מצוין לחיטוי.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

זה לא נכון אני בדקתי וגם אני עשיתי את זה הם בהחלת לא נהנו מזה.

ממה שבדקתי זה לא טוב.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לנועז שלום רב

גם לי יש דולפינים זה דג מאוד פחדן ביגלל הראיה החלשה שלו
    וגם לי הדולפין ניפצע מי אבן באק' ביגלל בריחה נועזת מי משהוא לא ברור
    הוספתי מלח למיים וזה עבר כעבור חודש בערך
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תעלה תמונה 

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה