- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
07/02/2010 בשעה 21:34 #5669Fishy – פישימנהל בפורום
קניתי היום שתי דגי דולפין בגודל של 35-40 ס"מ כל אחד, אחד מהם פצוע בקדמת הפנים. האם זה יעבור לו? ותוך כמה זמן?
האם הם חיים בשלווה עם ציקלידים?
וכמה פעמים בשבוע להאכיל אותם?
האקווריום גדול בערך 550 ליטר
עוד שאלה מה לגבי מלחים ונוגדי חימצון, מינרלים למניהם? מה נחוץ באמת? ואיך למעשה לעשות זאת?
תודה רבה רבה
07/03/2010 בשעה 07:30 #68142Fishy – פישימנהל בפורוםשלום נועז וברוך הבא לפישי
קשה לומר לגבי הדג הפצוע מבלי לראות תמונה, האם הדג מראה סימנים סופניים? מתבודד? שוחה בתנוחה לא טבעית?אתה יכול להעלות תמונה בקלות ואוכל להתרשם ולתת את דעתי בצורה אחראית.שים לב כי דגי דולפין עלולים להיבהל מתנועות פתאומיות או צללים ועלולים לשחות בפראות באקווריום ולהיפצע או להפיל סלעים.אני ממליץ לך לאבטח את הדקורציה עכשיו שיש לך דגי דולפין.האכלת הדגים צריכה להיות בקצב שמתאים לסוגי הדגים באקווריום שלך ולכמה מהר אתה רוצה שיגדלו. יש דגים שזקוקים למספר האכלות ביום כי זה מה שהם עושים בטבע (לדוגמה, דגי טרופאוס) ויש דגים שמספיק פעם ביום, למעלה, לרוב סוגי הדגים שגידלתי הייתי מאכיל פעמיים ביום, בבוקר בשרי ובערב צמחי.לגבי מלחים ונוגדי חמצון, מדוע אתה שואל? קרה משהו ספציפי או שאתה פשוט מעוניין לשפר את תנאי הגידול והשגשוג של הדגים שברשותך?כדי להמשיך ליעץ לך באחריות ובתבונה אשמח לשמוע כמה זמן האקווריום פועל, אילו פילטרים מסננים את המים ומה הדגים שבו.אשמח לעזור בכל שאלה, בברכה קובלט07/03/2010 בשעה 17:33 #68144Fishy – פישימנהל בפורוםקודם כל תודה.
האקווריום בערך 550 ליטר , משתמש בפילטר של הוסט 1000 ליטר בשעה.האקווריום פועל כחודש וחצי לערך.
לגבי הנוגדי חימצון נוגדי ירוקת מלחים וכו אני פשוט שומע יותר מידי עצות מיותר מידי אנשים, יש משפט שאומר "מצא לך רב, והמנע מן הספק"
אני לא יודי מה אני לא יודע ומה צריך או מיותר.אשמח לשמוע ממכם.
מה גם שסמתי לב שהדולפינים לא אוכלים כשאני מאכיל אותם, הציקלידים פשוט משתוללים ואכלים להם הכל. מה לעשות?
תודה שוב
07/03/2010 בשעה 18:26 #68145Fishy – פישימנהל בפורוםשלום נועז,
תודה על הפירוט, אינני יודע מה גודל וכמות הדגים באקווריום שלך אך ככלל, מאחר וציקלידים נחשבים לדגים "מלכלכים" מומלץ לאקווריום בנפח כמו שלך פילטרציה פי 3 או 4 מנפח המים. כרגע אתה עומד על פי 2, אבל שוב, כמו שאמרתי אינני יודע מה העומס הביולוגי באקווריום שלך מאחר ולא ציינת מה גודל, כמות וסוג האוכלוסיה הקיימת. תמונה או פירוט נוסף יעזרו מאוד על מנת לייעץ לך בתבונה.נוגדי חימצון ושאר ירקות שמור לשעת צורך, אם הכל בסדר אין סיבה כרגע להכנס לזה. הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך מכמעט 20 שנות הניסיון שלי הוא לשמור על איכות מים מעולה (פילטרציה, שאיבת רפש, החלפות מים). הדגים יסתדרו לבד עם כל השארדולפינים, הם חדשים ולכן לא מכירים את עניין ה"נועז מתקרב לאקווריום = אוכל! לעלות למעלה!". תן להם כמה ימים.במידה וזה ממשיך האכל את הציקלידים בפינה אחת ובזמן שהם אוכלים פזר מזון לדולפינים בצד השני של האקווריום.אשמח לעזור בהמשך,בברכה, קובלט07/03/2010 בשעה 20:42 #68146Fishy – פישימנהל בפורוםכרגע אני עומד על 20 ציקלידים קטנים שמסתתרים להם מאז האורחים החדשים, אני מתכנן להקטין האוכלוסיה בצורה משמעותית,
נראה שהדולפינים מתאקלמים, ניתן להם קצת זמן.
בכל מקרה תודה רבה רבה על האכפתיות אחלה פורום אחלה אתר כל הכבוד
07/03/2012 בשעה 10:41 #170704Fishy – פישימנהל בפורוםשלום נועז .
לפי מה שהבנתי יש לו פצע פתוח עם מתפלים נכון ובזמן זות תהיה עומנם מחלה מגעילה אבל זה יסתדר מהר מאוד.
07/03/2012 בשעה 12:30 #170730Fishy – פישימנהל בפורוםלא! בשום אופן אל תעשה את זה זה מאד לא טוב לדגי דולפין ואתה מסתכן במוות.
07/03/2012 בשעה 12:35 #170736Fishy – פישימנהל בפורום07/05/2012 בשעה 18:31 #171680Fishy – פישימנהל בפורוםזה לא נכון אני בדקתי וגם אני עשיתי את זה הם בהחלת לא נהנו מזה.
ממה שבדקתי זה לא טוב.07/05/2012 בשעה 18:34 #171682Fishy – פישימנהל בפורוםלנועז שלום רב
גם לי יש דולפינים זה דג מאוד פחדן ביגלל הראיה החלשה שלווגם לי הדולפין ניפצע מי אבן באק' ביגלל בריחה נועזת מי משהוא לא ברורהוספתי מלח למיים וזה עבר כעבור חודש בערך -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.