מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

האכלת ציקלידים

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יש לי ארבעה ציקלידים ואוסקר אחד ששורד בכבוד רב, אני מאכיל אותם לפי 3 יחידות לדג כלומר פעם ביום אני נותן 15 עיגולים קטנים של אוכל.

האם זו הכמות הנכונה ? האם צריך יותר / פחות ? איפה כתוב כמה צריך להאכיל ?
    במאמר באתר כתוב, כמות המספיקה לשלושים שניות … את מה שאני שם להם הם מסיימים ב3 שניות.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי גדי, יש לי שתי שאלות:

1. באיזה אוכל אתה משתמש?

2. מה גודל הדגים?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

האכלת דגים היא עניין טריקי אצל המון מגדלים, אתה לא היחיד 

בגדול, לא מדובר על לשפוך אוכל במשך 30 שניות עד שישבעו, מדובר על כך שכל הטקס האכלה יקח חצי דקה פחות או יותר.
    תשים לב שכשאתה בא להאכיל הם באטרף נכון? עכשיו, אתה שם להם אוכל, כמות נכונה של אוכל היא כמות שלא נופלת לקרקעית ושכל דג מקבל איזה 3-5 גרגירים. גם אם נפל קצת זה לא נורא, אבל עדיף שלא. אם תעשה את הטקס הזה (שופך אוכל, מסתכל שכולם מקבלים, שופך שוב, מסתכל….) זה אמור לקחת 20 שניות, אולי 30 זה טיפה הגזמה. 
    בקיצור, כמה אוכל לתת לדגים? כמות שגורמת לדגים להאט קצת את אטרף האכילה שלהם, שיש כמה דגים שכבר לא באטרף לאכול זה מספיק.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

ככה, הדגים קטנים, אני חושב ש2.5 אינצ| זה הגודל אבל לא בטוח.

תכלס היום הם מסיימים את האוכל ממש במהירות, הם לגמרי באטרף, האוכל לא נופל לקרקעית בכלל ונגמר לפני שאני מספיק להסתכל.
    זה האוכל שאני נותן להם:

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לגבי גודל הדגים, הנה כמה תמונות …

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי גדי,

דגים יכולים להסתדר עם מעט מאוד אוכל ואין לך מה לדאוג. אם אתה רוצה להרגיש שאתה מאכיל אותם טוב טוב (ולהאיץ את קצב הגדילה שלהם) תוסיף קצת בכמות או שתאכיל פעמיים ביום. מאחר ויש לך אוסקר הייתי ממליץ להוסיף מזון חי מידי פעם כמו תולעי דם, דבר אשר יתרום רבות לשיגשוגו של הדג. 
    אני נוהג להאכיל את הדגים שלי בלפחות 2 סוגים של מזון, כדי לשפר את הבריאות שלהם (תחשוב שאתה אוכל קציצות כל החיים  ).
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בשבוע הבא אני אתחיל לאכלס אותו … עובר את החודש הראשון.

ולפי זה אני אראה איזה מזון נוסף יתאים.
    תודה.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אההההההה, אתה בסייקל, אם ככה עשית מעולה שלא האכלת הרבה 

בזמן הסייקל לא מאכילים הרבה בשום אופן וזאת מפני שהאכלת יתר גורמת לפסולת רבה שהדגים "פולטים" ואין עדיין כמות מספקת של בקטריות מפרקות אמוניה באקווריום. ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא על סייקל באקווריום
    בהצלחה ידידי, נשמח לתמונות ועידכונים על ההתקדמות שלך עם האקווריום. בכל שאלה תרגיש חופשי ומוזמן 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי גדי, אני מצטרף לדעה של קובלט בקשר לסייקל, הצעדים שנקטת הם הטובים ביותר.

מה שאני עושה זה כמו שקובלט אמר, אני מחלק את ההאכלה ל"נגלות" וברגע שאני שם לב שהאטרף של האכילה נרגע וכל אחד קיבל מספיק אני מפסיק.  

אני גם אשמח לשמוע עדכונים ולראת תמונות (אם אפשר של כל האקווריום – אני חובב עיצוב)

בהצלחה…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני אעדכן בתמונות מלאות בקרוב … השבוע, אחרי שאני אאכלס אותו. 

תודה על התגובות …
מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה