- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:19 #11830Fishy – פישימנהל בפורום
האקווריום 132 ליטר שלי הגיע לביתי. אני מתכוונת להתחיל את הסייקל ביום שישי הזה עד לסוף החודש עם 3 ציקלידים. אני מתכוונת לאכלס בו:
5 תכשיטים – 2 זכרים 3 נקבות.3 לומברדוי – 2 נקבות 1 זכר.1 פלקו מנקה – 20 ס"מ.3 אייס בלו -2 נקבות 1 זכר.אני מאכלסת הרבה זנים כדי לגוון ולא קבוצות גדולות כדי למנוע מריבות רבות על הטריטוריה בזמן הרבייה.1.הזנים טובים? (אני יודעת שלחלקם דרוש עוד 8 ליטר כדי שיהיה לפחות).2.באיזה קצב ומה לשים קודם? (כל ____ ימים לשים ___ דגים/לשים קודם את הזן ______ ואז _____….).3.הגזע הקטן שאני מתכוונת לשים באקווריום כבר היתייבש ושמתי אותו במקרר ליומיים כך שיהיה מוכן עד יום שבת כי התהליך כולל הרתחה שתעשה בגיגית, עם מים רותחים, בתוך הבית. דרוש מחמם כדי שיחמם את המים? או כל יום להוריד את המפלס ולשים מים רותחים?.4.מתחת לגזע, איפה שיש רווח בין הענפים שלו, אני רוצה לשים כד כדי שייכנסו אליו ויטילו בו/עליו. אך יש אפשרות יקרה יותר לסלע טיבעי שלפי זה שמיששתי אותו שמתי לב שהוא מתפורר. החריץ שיש בו נראה קצת קטן והכד נראה יותר מועיל.5.על הגזע אני אקשור קצת אלודיאה כדי שיראה ממש אמיתי ולא ישימו לב ממש לירוקת שמצטברת, אלה יחשבו שזה נוסף לצמח וזה יהיה יותר אמיתי. את האלודיאה עצמה אני אשים בתוך גזע קנוי שיש בו חורים, אבל הציקלידים לא יוכלו להיכנס ולנתק את האלודיאה. בנוסף יש לי צמח נוסף אנוביה ברטרי צעירה שאותה אשתול בחצץ הקוורץ השחור שאשים שיהיה בערך 2.5 ס"מ גובה.עוד פרטים על האקווריום:האקווריום יכיל ויאובזר ב: סלע עם חורים שיש בו נפח והדגים יוכלו להיכנס, מחמם של סרה 150W, פילטר חיצוני 1200W,תאורה חזקה של 100W בצבע כחול, משאבת אוויר של CHAMPION עם פתח יציאה אחד, 2 כדים מחוברים קנויים גדולים עם חורים, 2 צמחים חיים-אלודיאה ואנוביה,גזע עץ דק, כד בינוני היכול להכיל 2 ציקלידים (לא בטוח).הסייקל יתחיל ביום שישי ויגמר בסוף החודש. התהליך יבוצע ע"י 3 דגים וכל יומיים אוסיף סייקל נוזלי כדי להוסיף בקטריות. הדגים יוזנו מאוכל צימחי, בשרי ובסיסי ומדיי שבוע תולעי דם או זחלי זבובים במהלך הסייקל ובהמשך.*כל שאלה שאין בה סימן שאלה בסוף מבקשת את דעתכם לגביה.תודה רבה רבה לעונים!!!24/09/2022 בשעה 18:45 #131347Fishy – פישימנהל בפורוםמאיוש , היום, 15:02
האקווריום 192 ליטר שלי הגיע לביתי. אני מתכוונת להתחיל את הסייקל ביום שישי הזה עד לסוף החודש עם 3 ציקלידים. אני מתכוונת לאכלס בו:
5 תכשיטים – 2 זכרים 3 נקבות.3 לומברדוי – 2 נקבות 1 זכר.1 פלקו מנקה – 20 ס"מ.3 אייס בלו – 2 נקבות 1 זכר.3 הונגי – 2 נקבות 1 זכר.אני מאכלסת הרבה זנים כדי לגוון ולא קבוצות גדולות כדי למנוע מריבות רבות על הטריטוריה בזמן הרבייה.1.הזנים טובים? (אני יודעת שלחלקם דרוש עוד 8 ליטר כדי שיהיה לפחות). תורידי את הלמברודוי, דג תוקפני וצריך 300 ליטר. במקומו תביאים זכר ושתי נקבות אורטוסים.2.באיזה קצב ומה לשים קודם? (כל שבוע לשים 2 דגים/לשים קודם את הזן פלקו (אני ממליץ) ואז השאר באותו סדר ימים….).3.הגזע הקטן שאני מתכוונת לשים באקווריום כבר היתייבש ושמתי אותו במקרר ליומיים כך שיהיה מוכן עד יום שבת כי התהליך כולל הרתחה שתעשה בגיגית, עם מים רותחים, בתוך הבית. דרוש מחמם כדי שיחמם את המים? או כל יום להוריד את המפלס ולשים מים רותחים?. אם הקפאת זה מספיק להרוג את החיידקים אבל תשרי את הגזע כדי שהקליפה תיפול, תבדקי עם סכין בחתכים קטנים את כל כיווני העץ כדי שלא שישאר ירוק.4.מתחת לגזע, איפה שיש רווח בין הענפים שלו, אני רוצה לשים כד כדי שייכנסו אליו ויטילו בו/עליו. אך יש אפשרות יקרה יותר לסלע טיבעי שלפי זה שמיששתי אותו שמתי לב שהוא מתפורר. החריץ שיש בו נראה קצת קטן והכד נראה יותר מועיל.אז תקני כד חדש במשתלה זה עד 10-15 ש"ח.5.על הגזע אני אקשור קצת אלודיאה כדי שיראה ממש אמיתי ולא ישימו לב ממש לירוקת שמצטברת, אלה יחשבו שזה נוסף לצמח וזה יהיה יותר אמיתי. את האלודיאה עצמה אני אשים בתוך גזע קנוי שיש בו חורים, אבל הציקלידים לא יוכלו להיכנס ולנתק את האלודיאה. בנוסף יש לי צמח נוסף אנוביה ברטרי צעירה שאותה אשתול בחצץ הקוורץ השחור שאשים שיהיה בערך 2.5 ס"מ גובה. מלאווים הורסים צמחים- לא כדאי לשלב אותם עם צמחים או שהצמחים צריכים ליהית מהירי גדילה ותכניסי אותם בזמן הסייקל ואז תחתכי אותם קצת כדי שיגדלו מחדש.עוד פרטים על האקווריום:האקווריום יכיל ויאובזר ב: סלע עם חורים שיש בו נפח והדגים יוכלו להיכנס, מחמם של סרה 150W, פילטר חיצוני 1200W,תאורה חזקה של 100W בצבע כחול, משאבת אוויר של CHAMPION עם פתח יציאה אחד, 2 כדים מחוברים קנויים גדולים עם חורים, 2 צמחים חיים-אלודיאה ואנוביה,גזע עץ דק, כד בינוני היכול להכיל 2 ציקלידים (לא בטוח).הסייקל יתחיל ביום שישי ויגמר בסוף החודש. התהליך יבוצע ע"י 3 דגים וכל יומיים אוסיף סייקל נוזלי כדי להוסיף בקטריות. הדגים יוזנו מאוכל צימחי, בשרי ובסיסי ומדיי שבוע תולעי דם או זחלי זבובים במהלך הסייקל ובהמשך.*כל שאלה שאין בה סימן שאלה בסוף מבקשת את דעתכם לגביה.תודה רבה רבה לעונים!!!תתחדשי
בהצלחה
עריכה:
אל תוסיפי נוזל סייקל או מזרזי סייקל.
תעשי את הסייקל במשך חודש (יום שישי הזה ה-24 לחודש עד ה-24 לשלישי)
בקשר לחימום צריך לך 200W.
24/09/2022 בשעה 18:45 #131353Fishy – פישימנהל בפורוםאני ממליץ לך לקנות פלקואים משון
הוא מוכר פלקואים מאוד יפים24/09/2022 בשעה 18:45 #131354Fishy – פישימנהל בפורוםאגב, צריכים ליהיות לך הרבה מקומות מסתור בשביל הפלקו, המלאווים יציקו לו…
ובגלל זה הוא צריך ליהיות הראשון שנכנס כדי שילמג היכן להתחבא…
24/09/2022 בשעה 18:45 #131358Fishy – פישימנהל בפורוםDoronBiton , היום, 15:53
אגב, צריכים ליהיות לך הרבה מקומות מסתור בשביל הפלקו, המלאווים יציקו לו…
ובגלל זה הוא צריך ליהיות הראשון שנכנס כדי שילמג היכן להתחבא…
מניסיוני מלאווים פחות אגרסייבים מאמריקאים אגרסיביים, אבל לאמריקאים הרבה פעמים אין שיניים לתקיפה, בעוד שלמלאווים יש אפשרות לנגוס ולנשוך!
24/09/2022 בשעה 18:45 #131359Fishy – פישימנהל בפורוםלי המלאווים רצחו כמה פלקואים…
דווקא יש אמריקאים גדולים אבל עדינים שלא יגעו אפילו בקורידורסים כמו גאופגוסים למיניהם, אוארו
24/09/2022 בשעה 18:45 #131361Fishy – פישימנהל בפורוםDoronBiton , היום, 16:00
לי המלאווים רצחו כמה פלקואים…
דווקא יש אמריקאים גדולים אבל עדינים שלא יגעו אפילו בקורידורסים כמו גאופגוסים למיניהם, אוארו
כבר יצא לי לעשות מחקרים וניסויים על איך שגרין טרור או אוסקר שפוגעים במכות, לא משתווים למלאווים והנשיכות שלהם…
עריכה: אצלי מלאוויםכמעט הרגו פלאוור!24/09/2022 בשעה 18:45 #131377Fishy – פישימנהל בפורוםאז אני אכניס את הפלקו והתכשיטים ראשונים ואז אכניס את האייס בלואים(אייס בלו ברבים), אחר כך את האורטוסים(אורטוס ברבים) ואז את ההונגי.
24/09/2022 בשעה 18:45 #131379Fishy – פישימנהל בפורוםאל תעשי את הפלקו כסטארטר, לאחר הסייקל תכניסי אותו ראשון.
לפי דעתי שימי 3-4 גופים כסטארטרים
24/09/2022 בשעה 18:45 #131380Fishy – פישימנהל בפורוםלא מכניסים ציקלידים בתור סטרטארים
קודם תיקני גופים חודש שלם אם הגופים ואחר כך תחזירי לחנות או תמכרי24/09/2022 בשעה 18:45 #131381Fishy – פישימנהל בפורוםYura , היום, 16:47
לא מכניסים ציקלידים בתור סטרטארים
קודם תיקני גופים חודש שלם אם הגופים ואחר כך תחזירי לחנות או תמכריאפשר להכניס ציקלידים כסטארטרים כי הם דגים עמידים וחזקים שישרדו את הסייקל.
24/09/2022 בשעה 18:45 #131397Fishy – פישימנהל בפורוםאפשר אולי להכניס קצת מים בלי רפש גלוי מהאקווריום הוותיק לאקווריום החדש כדי שיהיו ערכי מים שהם מכירים?
24/09/2022 בשעה 18:45 #131603Fishy – פישימנהל בפורוםאפשר להכניס 5 ציקלידים (3 תכשיטים זכרים ו-2 נקבות לומברדוי) לסייקל שייקח עד ל-3.3.12 בתור התחלה?
24/09/2022 בשעה 18:45 #131610Fishy – פישימנהל בפורוםהחלפות מים אבל אתה עושה סייקל זה אמור לרדת לבד
24/09/2022 בשעה 18:45 #131611Fishy – פישימנהל בפורוםולפני שאני מכניסה דגים אפילו לסייקל, אני לוקחת דגימה מהמים אחרי שהאנטי כלור והסייקל הנוזלי (אני סתם מוסיפה אותו, בגללו אני לא יקצר את הסייקל, ואולי יוסיף עוד בקטריות) עברו לחנות דגים קרובה ואני בודקת אמוניה, ניטריט ו-PH. אם תוצאות הבדיקה שליליות לגבי אחד מהם, אז מה צריך לעשות כדי שיהיה 0 בכל דבר?. (אם יש רמת אמוניה גבוהה אני צריכה……./אם יש רמת PH גבוהה אני צריכה…../ אם יש רמת ניטריט גבוהה אני צריכה….. וכו'.)
24/09/2022 בשעה 18:45 #131612Fishy – פישימנהל בפורוםmanta625 , היום, 20:36
החלפות מים אבל אתה עושה סייקל זה אמור לרדת לבד
שאיבת רפש תחזוקת פילטר נכונה, ועוד…
24/09/2022 בשעה 18:45 #131614Fishy – פישימנהל בפורוםmaor2511 , היום, 20:36
manta625 , היום, 20:36
החלפות מים אבל אתה עושה סייקל זה אמור לרדת לבד
שאיבת רפש תחזוקת פילטר נכונה, ועוד…
לגבי הפילטר, בפילטר החיצוני אני אצטרך להוציא הרבה פעמים את הפחם כי כל שבועיים אני מוסיפה דשן נוזלי (זה בסדר כל שבועיים?, אפשר להעריך?) לצמחים החיים שיש לי והתרופות שאצטרך לשים במים בגלל תחילת ההקמה ואולי הסטרס של הדגים, האנטי כלור כל החלפת מים…..
אני יותר דואגת לדישון הנוזלי כי הוא כל תקופה קצרה….אני מבקשת עזרה בתקופות יותר ממושכות לדישון, אם יש…. -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.