- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
11/08/2011 בשעה 22:00 #10376Fishy – פישימנהל בפורום
שלום
ראיתי אצל הרבה אנשים באקווריום שהם שמו את הגוף חימום בזווית חדה כאילו לא ישר העמידו אותו אלא שמו אותו ככה:תזרמו עם האיור המוכשר שלי (הקווים הם הגופי חימום).יש סיבה לזה?למה עושים את זה?תודה רבה לעוזרים11/08/2011 בשעה 22:05 #116409Fishy – פישימנהל בפורוםאצלי למשל זה בגלל שהגובה של האקווריום הוא בסה"כ 27 ס"מ ואין לי ברירה אחרת
11/08/2011 בשעה 22:39 #116414Fishy – פישימנהל בפורוםיש לזה הסבר די פשוט ששמעתי : כאשר המד חום מוטה לצד הוא מודד את הטמפ' לאורך כל האקווריום או לפחות רובו וכל יודע מתי לעבוד ולדאוג לטמפ' אחידה וכאשר הוא בזווית חדה לרוב רק המים שסביבו יהיו בטמפ' המבוקשת ולא כל האקווריום .
לפעמים באקווריומים הגדולים יהיו שני מדחומים אחד בכל צד .
מקווה שעזרתי
11/08/2011 בשעה 22:47 #116416Fishy – פישימנהל בפורוםועכשיו ברצינות: זה לא כל כך משנה איך שמים את גוף החימום (כל עוד הוא אטום למים).
במקרה של גוף חימום שלא אטום למים, החלק העליון אמור להיות מחוץ למים ולכן גוף החימום יהיה במצב מאונך.
אם זה גוף חימום שאטום למים, אפשר להניח אותו במאוזן באקווריום.
בעקרון כל אחד צריך להניח אותו קודם כל לפי הוראות היצרן והשיקול השני צריך להיות בדרך שבה החום יתפזר באופן פחות או יותר שווה בתוך האקווריום.
אצלי הוא מונח בצד אחד של האקווריום, ליד הפילטר, באלכסון (גם הפילטר מונח באלכסון) בגלל שלוש סיבות:
1. גובה האקווריום.
2. כי נוח לי להגיע אליו בנקודה שבה הוא מונח.
3. כדי שתנועת המים שיוצאת מהפילטר תעביר את החום לצד השני.
11/08/2011 בשעה 23:17 #116419Fishy – פישימנהל בפורוםהמד חום מונח באלכסון או בשכיה בגלל שתי סיבות
1 פיזור אחיד של חום ז באלכסון2 בדרך כלל השכבות התחתונות של המים הם יותר קרות מאילו שלמטה לכן מניחים את הטרמוסטט למטהאפשר גם בלי זה11/09/2011 בשעה 12:42 #116436Fishy – פישימנהל בפורוםכמו ששושי אמרה,
ממש לא קריטי איך שמתם את גוף החימום (מדחום אמור להיות ישר)
העיקר זה לפעול לפי הוראות היצרן ולדאוג לזרימות טובות ליד גוף החימום (אני תמיד שם אותו ליד היציאה של הפילטר)
ככה מקבלים פיזור חום טוב יותר באקו'.
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.