מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

התנהגות של אנציסטרוס

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 21 תגובות – 1 עד 21 (מתוך 21 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום לכולם. לפני שבוע וחצי קניתי אנציסטרוס ומאז הוא רק מתחבא במערות ובסלעים. 90% אחוז מהזמן אני בכלל לא מוצא אותו ורק מדי פעם אני רואה קצה של זנב…
    האם זו התנהגות רגילה? לא נראה לי שדגים תוקפים כי בזמן שאני כן רואה אותו אני שם לב שהוא לא מעניין אף דג אחר.
    איך אני דואג לו לאוכל אם כל היום הוא עסוק בלהתחבא? אין לי מושג אם הוא אוכל או לא… (יש אצות על הדקורציה וקצת על הזכוכית….)
    תודה.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תן פרטים מה על האקווריום אוכלסיה והכל.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

100 ליטר 2 קרוליאוסים 4 דמסוני קטנים ו 4 בוטיות פקיסטניות. פילטר 1200 ל/ש אחלה תנאים. יש מקומות מסתור והדגים לא מציקים לו…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

באמת נשמע מוזר העיניין הזה ,הוא בריא ?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

זה טבעו של הדג

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

הוא לא אמור להסתתר 90% מהזמן .

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי1982 , היום, 19:59

זה טבעו של הדג

זה הטבע שלו, רוב הזמן מסתתר, בלילה הוא פעיל יותר 

כבה את האור בלילה ותראה איך הוא יוצא אחרי 10 דקות… 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז בלילה אני אמור לתת לו אוכל? הדג הזה קצת איטי וכשאני שם אוכל שוקע כולם קופצים על האוכל ורק הוא בורח לו לקצה השני של האקווריום. איך מאכילים דג כזה?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

קודם נותנים לדגים אוכל שהה שבעים מכבים את האור ואז שמים טבליה שוקעת כמה שיותר קרוב אליו בלי שהשאר יבחינו
    אפשר גם חתיחת מלפפון חתוכה לאורך או חתיחת קישוא.. לעורר לו תתאבון

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

קובי – מאכיל את שאר הדגים, מכבה את האור, זורק טבליה שוקעת לשוכני קרקעית (זה מזון מיוחד עבורם, חובה) באזור של האנציסטרוס.

יש דגים שינגסו בו תוך כדי שהוא שוקע, אבל הם לא מצליחים לאכול אותו, והאנציסטרוס מטפל בו כשהוא מגיע לקרקעית 
    בהצלחה
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני לא הייתי דואג לו, אני קניתי מנקה והתפלאתי למה הוא מסתתר ואחרי משהוא כמו חודש הוא לא מסתתר כמעט אף פעם ופעיל 19 שעות ביממה (בערך) ודגים כאלה אוכלים אצות שמתאספות באק' אז כשאתה מנקה עם מגנט תשאיר לו קצת אצות  

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אחלה. תודה רבה לכולם. אני אנסה לעשות מה שהמלצתם. טוב לדעת שבזכותכם יש פיתרון לכל בעיה…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בהצלחה ותודיע אם הכל בסדר..

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בהצלחה, סליחה שלא השתתפתי בדיון

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

ודרך אגב לא שילוב מומלץ אנציסטרוס עם ציקלידים

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

נכון, אנציסטרוס גדל לגודל יחסית קטן בניגוד לפלקו , אבל לפי דעתי הוא מנקה הרבה יותר טוב .

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בנתיים האנציסטרוס מסתדר יפה עם הציקלידים. אף אחד לא תוקף אותו או מציק לו. יש מצב שזה ישתנה בהמשך והם יתחילו לתקוף??

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דרך אגב הוספתי גם פלקו בולדוג והוא לעומת האנציסטרוס פעיל כמעט לכל אורך היום שוחה לו נדבק לצמחיה והכל.
    מה שכן גם אותו כמו האנציסטרוס אני לא רואה שהוא אוכל… שמתי לו מלפפון כמו שהמלצתם ולא הוא ולא האנציסטרוס נוגעים בו… קניתי להם טבליות אכותיות וגם אותם הם לא אוכלים… לא יודע כבר מה לעשות…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כאשר מגדלים ציקלידים ומנקים ביחד תמיד יש סיכוי שהמנקים יחטפו, לכן משתדלים שהמנקים יהיו גדולים יותר מהציקלידים (מה שבדרך כלל מרתיע את הציקלידים מלתקוף אותם). 

קשה לי להאמין שהמנקים באמת לא אוכלים, אולי פשוט לא שמת לב… 
    שים להם טבליות שוקעות איכותיות בלילה והם אמורים לזלול אותם 
    תעדכן מה קורה 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה גיא. כשיהיו התפתחויות חדשות אני יעדכן. תודה.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בהמשך לדאגה שלי לאנציסטרוס ולבולדוג נתתי להם מלפפון חתוך וקשרתי אותו לאיזה שורש שיש לי באקווריום. הבעיה שוב שהם לא התקרבו אליו. לאחר כרבע שעה חזרתי לבדוק מה קורה איתו וראיתי שהבוטיות פקיסטניות אוכלות אותו ומתחילות ממש לפתח כרס עגולה. האם יש מצב שהם יאכלו אותו עד שהם ימותו מהאכלת יתר? מצד אחד אני רוצה להשאיר את המלפפון כדי שאולי האנצ' והבולדוג יכרסמו ממנו מצד שני אני פוחד על הבוטיות… מה עושים???

מוצגות 21 תגובות – 1 עד 21 (מתוך 21 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה