- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
10/01/2010 בשעה 10:02 #6060Fishy – פישימנהל בפורום
שלום,
קיבלתי מתנה אקווריום אחרי שמספר שנים לא היה לי, בימים אלה התחלתי בהכנת האקווריום לפעולה הכנסתי מים קניתי חצץ שטפתי והכנסתי האקווריום הגיע עם פילטר טרמוסטט האקווריום הוא מסוג קיימן 60 הפילטר הוא מסוג bluwave 03 לא נראה לי שהוא מספיק לגודל של אקווריום כזה כי בעבר היה לי פילטר אחר שהגשתי את הפעולה של הניקיון שלו וזה מאוד שקט ולא נראה שמבצע ניקיון וסינון של מים הטרמוסטט נמצא גם הוא בתוך הפילטר (מארז קומפקטיי וחמוד אך לא נראה שמבצע את הפעולה – האם מישהו יכול לתת לי חוות דעת בנושא – אודה) דבר נוסף הוא קניתי גם משאבת חמצן, כתוב שהמשאבוה כוללת בתוך הפילטר אך שוב אני לא רואה שיוצאות בועות לכן החלטתי לרכוש משאבת חמצן = קניתי משאבה שנמצאת בתוך האקוריום היא עם תאורה מסוג ario color השאלה היא האם המכשיר יספק חמצן טוב לדגים שאאכלס אין אבן חמצן יש ספוגיות ויוצאות בועות קטנות שממלאות את האקווריום בהרבה בועות האם החמצן הזה מספיק, והאם מישהו מכיר את המערכת הזאת ואך שהיא עובדת – אודה לתשובה, ודבר אחרון כאשר משאבת החמצן עובדת הבועות פוגעות בנורה שממוקמת במכסה האקווריום, האם יש סכנה בהתפוצצות הנורה (קראתי בעבר שמישהו אמר שמים יחד עם הנורה החמה עלולה להתפוצץ) האם יש סכנה במים שפוגעים בנורה ובדופן העליון – אודה גם לתשובה בנושא זה.
אני הכנסתי את המים ביום שלישי ואנחנו היום יום שישי הוספתי אנטי כלור לא ידעתי בדיוק את הכמות האם מזיק שמכניסים הרבה יותר (בערך יש לי 75 ליטר והוספתי כ-50 טיפות אחרי יום הכנסתי את האנטי בקטריות וגם פה הכנסתי כ- 50-60 טיפות והיום אנחנו כבר שלושה ימים אחרי ,המוכר אמר שאחרי כ- 5 ימים ניתן להכניס דגים, קראתי באתר שרצוי לבצע סייקל דבר שלמדתי רק היום דרככם, בעבר כאשר היה לי אקווריום לא ביצעתי את הפעולה הזאת, האם כדאי קראתי שצריך לתת את המים לבדיקה בחנות הדגים, נראה לי שהמוכר יצחק עלי, הוא אמר שאחרי 5 ימים אני יכולה להכניס דגים ופתאום אגיע ואבקש בדיקה ?
אבקש גם את המלצתכם איזה דגים כדי להכניס והאם גם להכניס סלע או צמחיה מפלסטיק לדקורציה אני חוששת להכניס צמחיה חיה = בעבר התחילו להופיע לי חלזונות והיתה לי פשיטה של חלזונות בתוך האקווריום שלא ניתן היה להפטר מהם ולכן הצטרכתי להחליף את כל המים ובסוף גם אחרי תקופה שהדגים גם מתו לא רציתי להמשיך בזה וזרקתי את האקווריום לכן אבקש לדעת מה לעשות ואיזה צמחיה ודגים ישרדו יותר ואיזה כדי לי לרכוש (אני רכשתי בעבר וטיפלתי בדגי גופי שאף השריצו, אחרי תקופה דגי זהב) אבקש לדעת איזה דגים יכולים לחיות יחדיו.
סליחה על הבלבול הארוך אך הפעם החלטתי להקדיש יותר התייחסות ותשומת לב לאקווריום החדש תודה רבה ויום נעים
10/01/2010 בשעה 11:14 #70765Fishy – פישימנהל בפורוםשלום s1963 ,[
אי אפשר לדעת אם הפילטר טוב או לא אם את לא רושמת יותר נתונים כמו ל(כמה ליטר הוא מסנן לשעה – רשום על האריזה).
אני לא מכיר את המכשיר עצמו אבל את הטמפרטורה באקווריום את יכולה לבדוק במד טמפרטורה כל כמה שעות וליראות אם הוא מבצע את העבודה ביעילות.
סביר להניח שהבועות שיוצאות הם בועות חמצן. ( אני לא יודע איזה משאבת חמצן יש לך אז אני לא יודע אם היא תספיק)
בקשר לנורה בתיקרת האקווריום את יכולה פשוט להוריד טיטפה את גובה המים. (בדרך כלל האקווריומים שכוללים בתוכם נורות באים יחד אם חתיכת זכוכית או פלסטיק שמגן אליהן ועל בית הנורה שלהן.
את לא צריכה להתבייש ללכת לחנות ולבקש שייבדקו לך את המים זה דבר שהרבה מגדלים עושים וזה מאוד חשוב בתחילת ההקמה.
בקשר לדגים את יכולה להיתכל באתר וליבדוק איזה דגים את אוהבת שמתאימים לאקווריום שלך ולתקציב שלך ולגבי שילובים את יכולה לישאול בפורום.
בהצלחה בהקמת האקווריום
10/01/2010 בשעה 11:48 #70767Fishy – פישימנהל בפורוםבוקר טוב וברוכה הבאה לפישי אני ינסה לעזור לך לעשות סדר. אני לא מכיר ולא אוהב את המארזים שכוללים את כל הדברים ביחד כי למשל אצלי הטרמוסטט לבד בצד אחד והמד חום בצד השני וככה אני יודע מה מצב החום של המים באקווריום באמת ולא רק מה שקרוב לטרמוסטט! ולגבי פילטר. יש הרבה פילטרים פנימים שקטים וטובים (ככה ששקט זה לא חייב להיות רע) מה שחשוב שהפילטר לא היה חזק מידי לאקווריום שהדגים הקטנים או החלשים לא ישאבו עליו ועוד סיבה לא להשים שא החמצן קרוב לטרמוסטט כי באזור חם יש פחות חמצן! ולגבי משאבת חמצן עדיף לקנות חמצן חיצוני ועדיף אחד חזק כי הכי קשה לדגים זה לישרוד ללא חמצן ומשאבה חזקה מאפשרת לישתמש באבן חמצן גדולה יותר וגם תחזיק מעמד יותר זמן בגלל שהוא מתאמץ פחות לאורך זמן והם לא כ"כ יקרים והסוג שאת שמת איין הרבה חנויות שמוכרים אותו כי הם אומרים שזה מתקלקל מהר ולא עושה את העבודה (זה לא מניסיון אישי)!!! לגבי המנורה אם איין פלסטיק או זכוכית שמפריד בן המנורה למים אז זה יכול ליקרוא בכלל מים וחשמל כדאי להפריד ככל שאפשר אבל אם זה נוגע רק בפלסטיק אז אני חושב שאיין בעיה בכול מיקרה לא כדאי למאלות את האקווריום עד הקצה !!! ולגבי בקטריות ואנטי כלור אני משתמש בכאלה ששמים פקק לכול עשרים ליטר ולא בטיפטוף יותר קל לעקוב אחרי הכמות הרצויה ולגבי אנטי כלור אני שמתי בהתחלה ואני לא שם בהחלפות מיים.אבל לגבי הכלור תעשי מה שאת חושבת רק אני יכול להגיד לך מניסיוני כבר יותר משנה שהתחלתי אם דגים לא מת לי אף דג ממיים לא טובים !!! ולגבי צמחייה איין לי הרבה ניסיון אז אני משתמש רק בפלסטיק ואיין לדגים שלי תלונות!!! בכול מיקרה בהצלחה !!! ואני בטוח שהרבה חברה פה באתר ישמחו לעזור לך בהמשך כמעט שכחתי הסיקל שעשית נישמע מספיק אבל את לא צריכה להתבייש לבדוק את המיים!!! וככול שתישאלי שאלות ככה היה לך פחות עוגמת נפש מהמשך!!!
10/01/2010 בשעה 16:59 #70802Fishy – פישימנהל בפורוםשלום, רוצה להודות לכם על התשובות מאחלת לכם סופ"ש נעים ומהנה אעדכן בהמשך כיצד העיניינים מתקדמים. תודה רבה לכם
10/01/2010 בשעה 18:40 #70806Fishy – פישימנהל בפורוםשלום לך וברוכה הבאה לפישי
לא הבנתי איזה נפח וגודל האקווריום שלך אבל בכל מקרה הפילטר צריך לסנן כמות מים הגדולה פי 2-4 בשעה מנפח המים באקווריוםבדרך כלל רשום על הפילטר או באתר היצרן (או בחנות) 150L/H כלומר 150 ליטר לשעה. שזה אחלה לאקווריום שהוא לדוגמא 50 ליטר.חימצון המים לא קורה בגלל הבועות. חימצון המים קורה בגלל שבירת פני השטח של המים.זאת אומרת שאם הפילטר שובר את פני המים (ע"י זריקת מים על פני המים באקווריום) זה כבר טוב ומספיק.בועות שיוצאות מאבן אוויר לא "מכניסות אוויר" לאקווריום, הן בסך הכל שוברות את פני השטח שהן מגיעות למעלה ואז מתרחש החימצון (פני שטח המים השבורים פוגשים בחמצן שבאוויר). העיקרון כולו דומה לגלים בים, ברגע שהם נשברים על המים המים מתחמצנים.יותר מידי בועות באקווריום סתם מציק בעין, מספיק בפינה של האקווריום ושלא יפריע לדגים.לא מומלץ שהטיפות יפגשו בגוף התאורה, חום + קור + חשמל = סכנה.כמות האנטי כלור שהכנסת לא תזיק אך להבא רשום על הבקבוק את המינון הנכון.סייקל טוב ימשך לפחות שבועיים, החנות לא תצחק עלייך אלא להפך, אמורה להבין אותך ולעודד אותך לעשות כך.צמחים חיים הם הדבר הכי טוב שיכול לקרות לאקווריום שלך, כמובן שצריך להקפיד להוציא חלזונות בשניה שרואים אותם, נסי להתחיל עם צמחים כמו אנוביה, וולסנריה, אלודיאה או ג|אווה מוס. כולם צמחים פשוטים לגידול וכולם מחמצנים את המים ביעילותנשמח לעזור בכל שאלה בהמשך10/01/2010 בשעה 23:54 #70834Fishy – פישימנהל בפורוםערב טוב,
ראשית תודה לכם על התשובות והעזרה, האקווריום אמור להכיל 75 ליטר, לא קיבלתי את האריזה של הפילטר אבל בדף ההוראות ראיתי שרשום בדגם bluwave 03 כנראה ליטר לשעה l/h 250. דבר שני הפילטר ממוקם בדופן במתקן עליון שאמור לתפוס אותו ניתן להעביר בדופן אחר באותו מיקום לא ניתן למקם יותר למטה, ולכן יש סימון עד לאן למלא מינימום ומקסימום מים וזה לא נתון בשליטתי לכן שאלתי מה עלול לקרות בענין המנורה שהמים מתיזים לכיוון שלה, אין באפשרותי להפחית בכמות המים מקווה שלא יגרם נזק בענין המנורה והתזת המים, לא ברור מדוע מיקמו כך את מערכת הפילטר והטרמוסטט קרוב לקו המים ומדוע לא ניתן לשנות את המיקום. גם לא ברור מדוע הם לא בנו מגן הפרדה בין הנורה לאיזור המים (בעבר היה לי אקווריום עם זכוכית הפרדה, למרות שגם היה מסוכן אחרי שנים כל המערכת החלידה = אקווריום ישן מאוד).
הפחתתי את בועות של החמצן מקווה שלא יצור נזק בחימצון שנוצר בעקבות ההפחתה, יש במערכת הזאת כפתור שניתן לווסות.
בענין האנטי כלור כתוב 5 סמ"ק ל-20 ליטר, לכן לא ידעתי בדיוק כמה זה בטיפות??? בעניו האנטי בקטריות כתוב 10 מ"ל לכל 25 ליטר???
שוב מודה לכם על התשובות והעזרה סופ"ש נעים לכולכם
10/01/2010 בשעה 23:58 #70835Fishy – פישימנהל בפורוםאין דבר כזה ליטר לשכה זה לא הגיוני לדעתי זה 250 ליטר לשעה
10/02/2010 בשעה 01:45 #70839Fishy – פישימנהל בפורוםכל המספרים שרשמת נשמעים טובים והגיוניים. אקווריום 75 ליטר עם פילטר 250 ליטר לשעה. מינון הטיפות נשמע טוב
אם תצטרכי עזרה בשאלות אחרות תרגישי חופשיה סופ"ש נעים -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.