- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:08 #5586Fishy – פישימנהל בפורום
אק| 125 ליטר
80 ס"מ אורךכמה דגים אני יכול להביא? (מלאווי)
והאם כדאי להביא פילטר חיצוני?
כיום יש לי פילטר פנימי עם ראש כח של 600 ל"ש24/09/2022 בשעה 16:15 #67721Fishy – פישימנהל בפורוםניר ברוך הבא לאתר ולעולם הציקלידים (:
האקווריום שלך הוא 125 ליטר ברוטו – בלי הפילטר והדקורציה, ככה שבפועל האק| הוא סביבות 100 ליטר.בהנחה שאתה הולך על ציקלידים ננסיים כמו הדמסוני והסאלוסי (שאגב, ראיתי אותו לא מזמן באקווריום צמחיה פצפון וזה היה אדיר! תחפש אותם באתר, הזכרים והנקבות בצבעים שונים ולהקת סאלוסים זה דבר פשוט מדהים + יהיה לך סיכויי להטלות (: ) ובהנחה שאתה מביא אותם קטנים (2-3 סנטימטר) אתה יכול לאכלס בכ 10-15 דגים קטנים (תלוי גם בסוג הדגים שתבחר) אבל יש סיכוי שתצטרך לדלל חלק כשהם יתבגרו (עוד שנה-שנתיים, תלוי באיזה גודל אתה מביא אותם).הפילטר שלך מצוין, אם יש לך חיצוני אז עדיף כי הוא לא תופס מקום ויתפנה לך מקום באקווריום. אם לא, לא נורא.פילטר צריך לסנן פי 2 מנפח האקווריום בשעה, ובציקלידים רצוי פי 3 ויותר כי הם מלכלכים יותר מדגים אחרים.כשתבחר איזה דגים אתה רוצה אשמח לספר לך על דקורציה נכונה לאקווריום ציקלידים ואם אתה מהמרכז לשתף אותך בחוות הדעת שלי על החנויות באזור. בקיצור, תרגיש חופשי.בונוס (: תמונה של אקווריום דומה למה שאתה יכול לעשות:(גדול יותר מ125 ליטר, אבל תראה איזה יפה זה):עוד דוגמא ליופי שאתה יכול ליצור בבית שלך:בברכה, קובלט (הידוע גם בשם אלקטריק (: )24/09/2022 בשעה 16:15 #67722Fishy – פישימנהל בפורוםמה אתה אומר, להוציא את הפילטר הפנימי ולקנות חיצוני
או לוותר?24/09/2022 בשעה 16:15 #67723Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:15 #67724Fishy – פישימנהל בפורוםשלום לכולם, ניר, סתם רציתי לדעת…איזה אקווריום היה לך לפני זה?
יש לי אקווריום של דגים טרופים ואני גם משתעשע ברעיון של להחליף אותו לציקלידים או משהו בסגנון.
יש לי אקווריום 80 ס"מ פנורמי עם כל הציוד הבסיסי (פילטר, משאבת אויר, גוף חימום וכו|), יש ציוד נוסף שאני אצטרך לשינוי?
כמו שקובלט אמר אני מעוניין לחסוך בהוצאות מיותרות כרגע…
24/09/2022 בשעה 16:15 #67728Fishy – פישימנהל בפורוםציקלידי מלאווי ידוענים כלכלכנים לא קטנים, חובה לרכוש פילטר חיצוני שיה בוא מוקום גדול כדי שיה בוא טבעות קרמיקה או אבני טוף שתפקידם להוות מושבות לבקטריות שקיימות במי הברז ולהתרבות שהם יוכלו לפרק את האמוניה והניטריט, אם יש ציקלידי מלאווי באקווריום ללא פילטר חיצוני יש צורך בהחלפת מים בתדירות יותר גבוהה כדי שרמת האמוניה והניטריט לא יעלו ויגרמו למחלות ותמותת הדגים.
פילטר חיצוני לאקווריום 80 ס"מ פנורמי מומלץ פי 7 מנפח האקווריום לדגי ציקליד מלאווי, לי יש אקווריום ציקלידימלאאוי עם תוכים 110 ליטר עם פילטר חיצוני 1200 ליטר לשעה ועושה עבודה מעולה.
24/09/2022 בשעה 16:15 #67729Fishy – פישימנהל בפורוםאקווריום 80 פנורמי מספיק 8 ציקלידי מלאווי עדיף שיה יותרנקבות מזכרים שלא יה מלחמות והרג.
24/09/2022 בשעה 16:15 #67731Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:15 #67732Fishy – פישימנהל בפורוםלגבי זה שעדיף יותר נקבות אני ממש מסכים, אגב ניר, בדמסוני קשה לזהות ולמצוא נקבות (קשה כי הם דומים + המגדלים שומרים לעצמם + הורמונים מזרזי גדילה המוזרקים בחוות גידול מעודדים גדילת זכרים בגלל שהם בדרך כלל יפים יותר ונמכרים מהר יותר). קח את זה בחשבון כשאתה מחליט איזה סוגי מלאווים לגדל. בסאולוסי קל לזהות (:
לגבי כמות הדגים, אני חושב שהעיניים שלך יגידו לך הכי טוב, אצלי באקווריום הוספתי והוספתי, באיזה שהוא שלב הכנסתי אורטוסים שהתבררו כתוקפנים, החזרתי לחנות ללא עלות (מילה טובה לחנות אטלנטיס בכפר אזר), הבאתי דמסונים נוספים, בקיצור, לפי העין ותחושת הבטן.תשובה מתמטית (: היא בין 8 ל12 אבל לדעתי אבל רק הזמן, אופי הדגים והאופי שלך יאותתו לך את התשובה האמיתית (:24/09/2022 בשעה 16:15 #67736Fishy – פישימנהל בפורוםלא יותר מ8 דגי ציקליד מלאווי מתאים באקווריוום 80 ס"מ פנורמי עם פילטר פנימי, חובה שיה בפילטר מדיות טבעות קרמיקה או אבני טוף שיהווה מקום להתפתחות של בקטריות שיפרקו את האמוניה והניטרט כתוצאה מהפרשות של הדגים ויאזנו את המים ולא יגרמו למחלות בדגים, במידה ואין לך מדיות בפילטר אז החלפות מים בתדירות גבוהה אם לא ערכי המים יפגעו ויה מחלות לדגים, כאשר יש פילטר חיצוני כמות המדיה גדולה ואז אין צורך להחליך מים בתדירות גבוה מספיק פעם בחודש אך מומלץ להחליף כל שבוע כדי שיה איכות המים טובה לדגים כדי שיתרבו.
24/09/2022 בשעה 16:22 #67828Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:22 #67830Fishy – פישימנהל בפורוםהיי neednick, אחרי שראיתי כמה אקווריומים חלק עם 2-3 להקות וחלק מינים מעורבים הגעתי למסקנה ששניהם יפים
יש את הקסם בלהקה, הם מסתובבים יחד, מתפתחים קשרים ומעמדות (אם יש לך מזל אז הם גם מתרבים).מצד שני הגיוון של מספר מינים והאופי השונה של כל אחד מהם גם יפה מאוד בעיני.נראה לי שזאת החלטה אינדיבידואלית.בהצלחה בכל אופן…24/09/2022 בשעה 16:22 #67831Fishy – פישימנהל בפורוםneednick, קרולאוס ודמסוני זה שילוב קלאסי, הן מבחינת הצבעים והן מבחינת ההתאמה באקווריום. מומלץ.
מה שכן, אם זה חשוב לך קח בחשבון שהרבה מיני דגים שונים שווה פחות סיכויים לרביה באקווריום.לגבי מלאווי, טנגניקה ואמריקאים התשובה היא לא מומלץ. טנגניקה ומלאווי זה עוד מילא, יש מלא אקווריומים שהשילוב הזה קיים בהם, זה תלוי בין השאר במין הספציפי של הדגים. לדוגמא בטנגניקה ובאמריקאים יש מיני דגים רבים שמבלים את רוב זמנם בעמידה קפואה באקווריום, תאר לך לשלב אותם עם מיני מלאווי תזזיתיים ומהירי שחיה… מתכון לאסון. המלאווי ישגעו אותם ולא יניחו להם. לעומת זאת, שילוב של 1-2 ברביס שוכן קונכיות (טנגניקה) לא יזיק. עם אמריקאים זה בכלל סיפור בגלל הרגלי תזונה שונים, אופי שונה וגודל סופי שונה. בהתחלה המלאווי יציקו וישלטו אך ככל שהזמן יעבור והאמריקאים יגדלו המצב יתהפך ואמריקאים בגודל 30 ס"מ ינשנשו לך את המלאווי שגודלם הסופי הוא 10-12 ס"מ בממוצע.מקווה שזה עזר, תרגיש חופשי לשאול עוד.24/09/2022 בשעה 16:22 #67836Fishy – פישימנהל בפורוםתודה רבה על התיחסותכם, עדיין טרם החלטתי וגם האקווריום עדייו בבניה. אעלה את התמונות כשיהיה מוכן.
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.