- הנושא הזה ריק.
מוצגות 11 תגובות – 1 עד 11 (מתוך 11 סה״כ)
-
מאתתגובות
-
05/11/2010 בשעה 23:13 #5596Fishy – פישימנהל בפורום
שלום
האם ניתן לגדל לובסטרים וחלזונות ללא גוף חימום וחמצן?
(יש לי אקווריום עגול בערך 10 ליטר)
05/12/2010 בשעה 02:05 #67783Fishy – פישימנהל בפורוםחלזונות כן, הם יכולים לחיות ברמות נמוכות מאוד של חמצן, זרוק פירורי לחם או אוכל לדגים מידי פעם ושים איזה צמח מים כמו ג|אווה מוס.
אם זה למטרות רביה, חלזון בריכה נפוץ הוא מאהב חסר תקנה ומתרבה בקלות.שים לב כי הם עלולים לצאת כמובן, אם המכסה פתוח.לובסטר זה צער בעלי חיים לגדל באקווריום כזה לדעתי איזה סוג לובסטר מדובר ?24/09/2022 בשעה 16:15 #67794Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:15 #67797Fishy – פישימנהל בפורוםחילזון תפוח ליניאטה
אגב אני יורד מהקטע של לגדל לובסטר באקוריום של 10 ליטר
24/09/2022 בשעה 16:15 #67798Fishy – פישימנהל בפורוםחילזון תפוח לינאטה יסתדר בלי בעיה. אם תגיד לי לאיזה מטרה אתה מגדל אותו אוכל להמליץ לך על דקורציה מתאימה לאקווריום / מיכל.
טוב שירדת מגידול הלובסטר בשלב זה24/09/2022 בשעה 16:15 #67800Fishy – פישימנהל בפורוםאז הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לך:
– חלזון תפוח יאכל צמחיה חיה / רקובה (תלוי במין), מזון דגים, שרימפסים מתים ואפילו חלזונות אחרים (לא מומלץ) בשמחה. כמות האוכל היא עניין של ניסיון וטעיה, שים, תראה כמה נשאר ותפחית בכמות עד שתמצא את נוסחת הפלא.– חלזון תפוח אינו אנדרוגני, כלומר יש זכר ויש נקבה, רשמתי לך בעבר איך אפשר לזהות בינהם, תביא כמה כי לפעמים קשה לראות ואתה לא רוצה להתקע עם שני זכרים.– חלזון תפוח יתרבה לאחר שהתרגל לאקווריום, אין לזלזל באיכות המים, גם להם זה חשוב (לא חובה פילטר אבל תחליף מידי פעם מים).– שפע מזון בשילוב עם עליה בטמפרטורת המים ישפר את סיכוי הרביה ויהווה זרז לרביה– חלזון תפוח נקבה תטיל ביצים אדומות מעל קו המים, עלייך להשאיר בערך 15 ס"מ פנויים מעל קו המים.– חלזון תפוח תטיל כל 4-7 ימים!!! במשך מספר שבועות ואז תפסיק כדי לצבור כוחות שוב.בהצלחה גבי !24/09/2022 בשעה 16:15 #67801Fishy – פישימנהל בפורום24/09/2022 בשעה 16:15 #67807Fishy – פישימנהל בפורוםאני מניח שאתה לא רוצה להקים אקווריום חלזונות באמצע הסלון, אלא משהו במחסן, למטרות רביה בלבד עם הוצאות מינימליות:אם ככה, כל אקווריום יתאים, חלזונות לא זקוקים למקום רב. כ4 ליטר לכל חילזון זה בסדר. גובה המים צריך ליהיות נמוך, פי שלוש מגובה החילזון זה מצוין. יש להשאיר כ15 סנטימטר פנויים מקו המים עד למכסה של האקווריום, חלזון תפוח מטיל ביצים מעל קו המים.החלפות מים כל שבוע עם שימוש באנטי כלור הן חובה. חלזונות רגישים מאוד למתכות, במיוחד לנחושת.קצת סלעים או צמחיה עמידה של אקווריום (אנוביות, ג|אווה מוס) יצרו מקומות מוצלים בהם החלזון יוכל להסתתר, דבר אשר יתרום לאיכות חייו.חלזונות תפוח פעילים בעיקר בלילה. טמפרטורה לא קריטית, חלזון תפוח יסתדר בטמפרטורה 18 – 28 מעלות, ככל היא שיותר גבוהה מחזור חייו יהיה מהיר יותר (חילוף חומרים מהיר יותר, יאכל יותר ויגדל מהר יותר), ככל שהיא יותר נמוכה כך הוא יהיה רדום יותר.כשתחווה את הרביה הראשונה תגיד לי ואני אסביר לגבי הביצים והחלזונות הצעירים. בהצלחה ! -
מאתתגובות
מוצגות 11 תגובות – 1 עד 11 (מתוך 11 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.