- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:53 #28353
Fishy – פישי
מנהל בפורוםבחירת אקווריום עבור מערכת מים מלוחים ומיקומו
ההחלטה הבסיסית ביותר בכל אקווריום, הוא מידותיו של האקווריום עצמו. כל אחד מהפרמטרים השונים באקווריום שלנו, בין אם תכנון הפילטרציה או תכנון האוכלוסייה, הכל תלוי באקווריום שנבחר לביתנו. במאמר זה אנסה להסביר מה הם סוגי האקווריומים השונים, למה צריך להתייחס בבחירת המידות לאקווריום, את מה להזניח, וכמו כן, על איזה סטנד להניח אותו והיכן למקמו.
בחירת מידות האקווריום
אז מבחינת הגדלים, האקווריומים השונים מחולקים לשתי קבוצות עיקריות.
מיכלי "נאנו", ומיכלים סטנדרטים.
אקווריום נאנו:
נאנו הוא אקווריום שנפחו לא עולה על 130 ליטר. מיכל זה אטרקטיבי במיוחד בעיני רוב החובבים, כיוון שעלותו (היחסית) נמוכה, ובסך הכל הנפח לא מאיים ומשדר קלות מסוימת באחזקתו.
אותו רושם ראשוני שמשדרים נאנוים אלה מוטעה. כיוון שאקווריומים אלה קטנים למדי, ייצובם מסובך, קשה, ולרוב יקח זמן רב של כאבי ראש ועצבים של החובב, שעקב הרושם הראשוני, לא היה מוכן לאתגר.
כמו כן, במיכל שכזה ניתן להשתמש בכמות קטנה (יחסית) של אלמוגים כדי למלא את המסלעה לחלוטין, מה שתמיד נחמד (לעיני חובבים מסוימים…
)
לדוגמא:
שאר האקווריומים שלא נקראים נאנו מגיעים בכל הגדלים, צורות, צבעים וטעמים (אולי קצת הגזמתי…) שרק תרצו. לעומת זאת, ישנם מספר פרמטרים שרוב החובבים היו ממליצים לכם לפעול לפיהם ברכישת אקווריום שכזה.
המיכל הראשון, שרוב החובבים היו ממליצים לכם עליו, יהיה מיכל בגדלים שבין 200-300 ליטרים, בעלי מערכת פילטרציה מושלמת (סאמפ). אקווריומים כאלה הינם קלים (יחסית) ליצוב, נוחים לאחזקה, וישנו מגוון ומבחר עצום של ציוד שיתאים להם. כמו כן, ניתן להכניס לאקווריום כזה אוכלוסיה רחבה מכל גווני הקשת, שכוללת דגים מעניינים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובסך הכל ליצור אקווריום מעניין ודינמי, שמתאים למתחילים ולדרישותיהם.
דוגמא קטנה למה אפשר להגיע עם מידות שכאלה מבלי לרוקן את הכיס… (200 ליטר…)
מיקום האקווריום
מיקום האקווריום מהווה החלטה חשובה ובסיסית מאוד בכל אקווריום חדש. יש לזכור שכאשר המיכל מלא במים, העברה שלו למיקום חדש תהיה בעייתית מאוד, ועבודה קשה ומפרכת לכולם, לכן, כדאי לקלוע בול בפעם הראשונה, ולא להחליט שהוא לא מתאים למקום שהחלטנו למקם אותו אחרי שהוא מלא במים.
לצורך בחירת מיקום האקווריום, יש לקחת בחשבון מספר פרמטרים.
1# אור שמש ישיר.
באופן מוחלט, אור שמש ישיר על המיכל יכול לגרום לצמיחת אצות עצבנית, גם במיכל עם נוטריינטים מאופסים לגמרי, שעלולות להפיל את האקווריום כולו, ולגרום להרבה כאבי ראש לבעליו המסכן שלא מבין מה הוא עשה לא נכון.
לדוגמא מיכל שהתשלטו עליו אצות:
כמו כן, קרני שמש ישירות על האקווריום יהיו הגורם מספר 1 לחימום המים במיכל, אפילו בחורף! שהוא הדבר האחרון שאנחנו רוצים, וכמו כן דבר שמאוד לא זול לתקן. (מקררים הם זוללי החשמל העיקרים בכל מערכת מים מלוחים, ובאקווריום שמתחמם באופן קבוע על ידי קרני שמש, עלות החשמל שמקרר שכזה יצור תהיה עצומה.)
2# יציאות חשמל סמוכות
כל אקווריום דורש יציאות חשמל לכל המוצרים השונים, ולכן כדאי מאוד למקם אותו באזור שבו ממוקמות יציאות חשמל מרובות. כמובן שניתן להסתפק ביציאה אחת או שתים ולחבר מפצל, אך מנסיוני הרבה יותר נוח לחבר שנאים ושעוני שבת ליציאות רגילות, או יחידות.
כמו כן, חיבור מספר מכשירים גדול על יציאה אחת יכול ליצור סכנה, כיוון שיציאה אחת מסוגלת לספק כמות מקסימלית מסוימת של חשמל, ועלולה להישרף כאשר היא נדרשת לספק כמות גבוהה ממנה. כמו כן, כאשר ישנם יותר מדי מוצרים על יציאה אחת, הסיכויים שיציאה זאת תקרוס גדלים, וכאשר כל המכשירים במיכל פוסקים, ישנה סכנה לשוכני האקווריום.
טיפ אישי:
תמיד נצטרך להשתמש במפצל אחד או שנים, אבל במקרה כזה, יש דרך לעקוף את הצפיפות,ולהשתמש בשקעים חיצונים.
יש המון מקום לכל שנאי, שעון שבת וכדומה, וזה נוח מאוד לשימוש באקווריומים ובסך הכל בכל מכשיר שצורך שקעים מרובים.
נסה למקם את האקווריום באזור שבו ישנן לפחות שתי יציאות נפרדות בקרבת מקום.
3# מזגן או אוורור בקרבת מקום, והימנעות מרדיאטורים והסקות.
מזגנים או מאווררים יכולים לעזור בקירור האקווריום. זרימות אויר מקררות את המים במיכל בצורה האפקטיבית ביותר כאשר היא פוגעת במים בצורה ישירה, כך שמזגן או מאוורר המכוונים בצורה ישירה אל המיכל יכולים לתרום לו ולשוכניו, וכמובן לכיסו של החובב.
כמו כן, כמובן שיש להימנע מקרבה של האקווריום לאמצעי חימום בחורף, כמו הסקה של הבניין, או תנורי הלוגן ורדיאטורים. ללא ספק חימום שכזה יכול להוביל לקריסה מהירה מאוד של כל מיכל, כיוון שבמקרה ואמצעי חימום כזה נמצא ליד מיכל, הוא מתחמם בצורה מהירה, והמים שלידו יתחממו מהר מאוד, ויגרמו לסטרס ואפילו מוות (!) של שוכני האקווריום. תמיד יש לקחת בחשבון את גורם זה, ולהימנע מהצבתו ליד כל אקווריום.
4# טלוויזות, מחשבים ומסכים
רוב האקווריומים בעולם דורשים תאורה, ומיכלי ריף בעיקר. אקווריומים שבהם מוחזקים אלמוגים דורשים תאורה מלאכותית חזקה מאוד, ותאורה זו יכולה להפריע ולהעפיל על אביזר אחר שמפיץ אור גם כן (מסך, לדוגמא…) .
לכן כשממקמים אקווריום חדש, תמיד צריך לחשוב איפה הטלוויזיה ממוקמת (או המחשב, או כל מסך שהוא), ולהשתדל למקמו באזור אחר, שבו לא יעפיל על הטלוויזיה בשום דרך שהיא.
כמו כן, תמיד יש לזכור שמיכלים שכאלה נוטים להיות רועשים למדי (יחסית…) ויכולים להפריע לפעולות שדורשות שקט (כמו שינה, לדוגמא) ולכן צריך לקחת את הנושא הזה לתשומת ליבנו גם כן.
עבור כל אקווריום, חשוב מאוד לקחת בחשבון את כל הכללים שהוזכרו למעלה, וכמובן, אם אתם לא בטוחים, להתייעץ בפורום !
בהצלחה.
רועי.
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.