- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
04/01/2012 בשעה 00:12 #139385Fishy – פישימנהל בפורום
אוקיי תודה ,
אחזור לזה בעתיד , כרגע מתוכננים זוג פה אש ב108 ליטר עד שאני יעבור לגדול
ד"א כל המאמרים על האגמים השונים מעולים הכי עיניין אותי אגם טנגטניקה
22/05/2022 בשעה 21:20 #12584Fishy – פישימנהל בפורוםמאמר ציקלידים בדרום אמריקה פרק א'
יבשת אמריקה המוכרת לנו כיום גדולה בשליש מיבשת אפריקה, אורכה של הוא כ-725 ק"מ ורוחבה כ-4800 ק"מ.
יבשת זו היא היפה והעשירה ביותר בנוף ואקלים העוטפים אותה, מצפונה ניתן לראות את יערות הגשם המדהימים בהם התברכה היבשת.
כאשר יערות הגשם תלויים בנהר האמזונס ממנו בעיקר מגיעים המים שנמצאים ביערות הגשם.תמונה: יערות הגשם
נהר האמזונס
נהר האמזונס הוא הנהר הגדול בעולם ומספק כחמישית מכלל המים המתוקים המסופקים ע"י שאר הנהרות ברחבי העולם..
עומקו של נהר האמזונס הוא 90 מטר ורוחבו כ11 ק"מ.
מכיוון שנהר האמזונס חוצה דרך יערות הגשם יערות הגשם הפכו למקום המגוון ביותר בעולם בבעלי חיים יבשתיים וימיים.תמונה: נהר האמזונס
בתחילת שנות ה-90 נמצאו כ-2500 עד 3000 זני דגים שונים בנהר זה
כאשר בעולם קיימים רק כ-6650 זנים של מים מתוקים נכון להיום..
מידי שעה מספר זה גודל ועוד 2,000 ומתגלים זנים חדשים.
אם זאת שליש מזנים אלו הם ציקלידים שזה יוצא 75%.ציקלידים אלו משפחה ענקית רב הדגים במשפחה זו הם עמידים וחזקים
ויכולים לחיות בתנאים רבים, הגדלים שלהם שונים זה מזה וכולם בעלי מגז רוח שונה לחלוטין
משאר משפחות הדגים של המים המתוקים, התנהגותם שונה, צבע גופם שונה ויש החושבים שהם היפים ביותר
בין דגי המים המתוקים.את דגי הציקליד קל להרגיל למזון יבש יחסית לשאר הדגים אשר באים מהטבע
ויש האומרים שניראה כי יש לדגי הציקליד רצונות משלהם, הציקלידים האמריקאים מטילים לרב על אבנים שטוחות.ישנם אנשים שהרגילו אותם לבצע תרגילים
כמו לדוגמה מעבר מצד לצד דרך חישוק או קפיצה מהאקווריום בקבלת סימן או למראה אוכל.ישנם את דגי הציקלידים הננסים אם אופי חביב יותר
וישנם הציקלידם הגדולים והאגרסיבים שחלקם אינם מתאימים לגידול באקווריום הביתי.
מתוך 300 הזנים אשר נמצאים באמזונס שחוצה את יערות הגשם
43% ממנו הם משפחת characidae אשר מכילה כמות לא קטנה של דגים ו39% ממשפחת דגי החתול.מרבית הציקלידים האמריקאים שוכנים באזורים בהם המים בעלי זרימה חלשה וחלקם בזרימה של מים כמעט עומדים.
בעונה הגשומה של יערות הגשם הנהר עולה על גדותיו ועולה ב-15 מטר והזרימה בו נעשית חזקה
זה קורה בין חודשים יוני לנובמבר לכן רב הציקלידים עוברים ומשתכנים בבריכות קטנות או ביצות
והדגיגים מוצאים מסתור ושורדים.יש שאלה שמסתתרת כבר המון זמן בקרב מגדלים בעולם בעיקר מתחילים,כיצד הדגים נושמים..? האוויר נכנס דרך הפה ועובר דרך מערכת בגוף הדג הנקראת מבוךמערכת זו משמשת כמאגר חמצן וגם כמסנן שתפקידו לסנן את החמצן שאגרו במבוך אל הזימיםומהיכן הדג משתין? כמובן מהזימים.עובדות: הציקלידים הגדולים מדרום אמריקה חיים בין 10-18 שנים.הציקלידים הננסיים מדרום אמריקה חיים בין 3-5 שנים.
סיכום:
ישנם דגים החיים בטמפ' שונה ברמות חומציות שונות ובתנאים קיצוניים חלקם יותר וחלקם פחות
לכן כל אחד זרם בזרם שמתאים לו לחיות בו לדוגמה דג הדיסקוס שדורש מעט יותר
זרם נגד הזרם לריו נגרו שם המים עם קשיות של 4.7.לפרק ב' ציקלידים במרכז וצפון אמריקה לחצו כאן
לפרק ג' ציקלידים ביבשת אפריקה לחצו כאן24/09/2022 בשעה 19:04 #139157Fishy – פישימנהל בפורוםזה מאמר שרובו זו פשוט רשימה של דגים בכל זאת- ההתחלה נחמדה, קצת מידע על אמזונס ומה יש בו ורשימה של דגים
ממני קיבלת לייק על ההשקעה.
24/09/2022 בשעה 19:04 #139281Fishy – פישימנהל בפורוםגיא, ערן, עידו.. מישהו שיכול.. תעלו למאמרים בבקשה
יש 3 פרקים24/09/2022 בשעה 19:04 #139322Fishy – פישימנהל בפורוםמאמר מעולה ! עכשיו אני באמת צריך אותו …
תגידו ,
פה אש יכול להסתדר עם דרום אמריקאים [גאופגוסים בעיקר] למרות שהוא ממרכז אמריקה נכון ?
24/09/2022 בשעה 19:04 #139348Fishy – פישימנהל בפורוםסביר להניח שיסתדרו אבל הייתי מציע לך לשאול את ערן יש לו ניסיון איתם.
24/09/2022 בשעה 20:41 #178252Fishy – פישימנהל בפורוםבגלל הגל הגדול שבא עלינו לטובה ופוקח למגדלים רבים את העיניים עם הדגים המדהימים של דרום אמריקאים אני מקפיץ את המאמר
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.