- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
03/08/2012 בשעה 01:23 #131733Fishy – פישימנהל בפורום
תודה רבה לכולם בפישי ושון ומאור במיוחד לכם
מקווה שתקראו את הודעתי האחרונה בפישי(אם היא לא תמחק כי אני לא מורשה להגיב)
אורביט מאמר ורעיון יפה
להתראות לכולם,לא תשמעו ממני יותר
22/05/2022 בשעה 21:19 #11856Fishy – פישימנהל בפורוםהבאתי לפניכם מדריך מקורי שמסביר איך להכין מאגוז קוקס פשוט,רגיל וזול
מערת מסתור יפה ומיוחד לאקווריום.אז בואו ניגש לעבודה:
שלב 1-קנייה
קונים אגוז קוקוס, לא משנה הגודל אבל שלא יהיה קטן מידי ולא גדול מידי. אגוז ממוצע
עולה בממוצע5-15 ש"ח.*שימו לב כי בעתיד
תיצטרכו להכניס את האגוז לתוך סיר שבו תרתיחו אותו ויש לקחת זאת בחשבוןשלב 2-הכנת האגוז
בצורה הרצוייהחותכים כ10-30% מהחלק התחתון של הקוקוס. המקום הזה ישמש בד"כ
כבסיס המערה.
יש שתי שיטות לחתוך אותו:
באמצעות מסורית (לא ניסיתי זאת)אני עשיתי זאת באמצעות סכין ופטיש בצורה הזאת:
לקחתי את סכין
והצמדתי אותה למקום בו רציתי לעשות את החתך
דפקתי בעוצמה בינונית חלשה כדאי לראות שהכל בסדר ,במידה והחתך לא במקום הרצוי אפשר
עדין לשנות.
לאחר שהצלחתם למצוא את המקום המושלם עבורכם הניחו את הסכין על החתך העדין שנוצר
ודיפקו בחוזקה על הסכין באמצעות הפטיש (זהירות שלא להוריד אצבע!!)
*אחרי שעשיתם זאת תהנו מהמיץ שלושלב 3-הוצאת הקוקוס
עצמו מתוך הקליפההחלק הכי מייגע בהכנת
המערה לדעתי, הוצאת הבשר הלבן של הקוקוס
כך שישאר רק הקליפה (כן, זאת הקשיחה שהרגע פיצחתם). תעשו זאת עם סכיןכף. הדרך הכי יעילה היא לנסות
להוציא את זה בגושים בעזרת הפרדת הבשר מן הקליפה ובכך אנחנו לא מפוררים את הבשר.
אשר גם עם כף אבל יותר קשה.
*חשוב שלא להשאיר אפילו לא חתיכות קטנות, שלא ירקבו במיכל שלכם!*** לפי מה שרועי אומר, אפשר לאפות את הקוקוס בתנור על 120 מעול למשך שעה, הדבר מקל מאוד על הוצאתו של הבשר ולאחר מכן האגוז מוציא הרבה פחות צבע למים. (יש לומר כי לא ניסיתי זאת)
שלב 4-הרתחת הקוקוס
לאחר שהוצאנו את הקוקוס עצמו ונישארנו עם *קליפה בלבד* (המעטפת
הקשיחה) נמצא כלי מתאים שבו אפשר יהיה להכניס את האגוז ולהרתיחו, שימו לב שאם זה
כלי מנירוסטה רוב הסיכויים שהוא ישאר מוכתם בצבע חום עדין.
הכניסו את האגוז כך שעדיף שכולו יהיה בתוך המים (חשוב שיישאר כ2 ס"מ מקצה
הסיר כדי שהמים לא יגלשו).
*בשלב זה חשוב מאוד שלא לעזוב את הביתללכת לישון כי בסופו של דבר המים מתאדים
לגמרי ותישארו במקרה הטוב עם סיר שרוף ובמקרה
הרע בית שרוף, בלילה, כמו את האש** התהליך ימשיך לקרות רק יותר לאט**כל שעתיים בערך תחליפו את המים בסיר כך תעשו כיומיים. התהליך מסתיים כאשר הקוקוס
לא מוציא מים לתוך מים *פושרים*. אם תשאירו אותו במים חמים הוא יוצא מיים לנצח בערךשלב 5 חירור הקוקוס
זהו השלב הכי כייפי לדעתי, פה אני לקחתי מברגהמקדחה (של
"מאקיטה" למי שמכיר למי שלא, מאוד מקצועי) וחיברתי מה שנקרא "ראש
קידוח עץ" התחלתי עם חורים קטנים ועשיתי חורים בכל מיני גדליכול ליהיות שביום יומים הראשונים הדגים יפחדו מעט מזה אבל לאחר כמה ימים ובטח
שלאחר כשבוע הדגים יכנסו יצא כל הזמן! (לפחות
ככה זה אצלי).אם יש לכם
מנקיםחלזונות תתכוננו שהם יכרסמו לכם את הקוקוס כל היום (לא שזה מפריע לו), אצלי
החלזונות כמעט ולא יורדים ממנו ביום!הערה: כל נזקפגיעה
שתגרם עקב פעולה לא נכונה בעקבות המדריך (לא שאמור לקרות משהו) לא באחריות האתר ולא באחריותי, באחריותכם בלבד.
חשוב להיזר בכל חלק וחלק ולקטנים שבינכם להעזר בהורים (במיוחד בקטע של ההרתחה,
החיתוך והחירור)בצלחה! ושתפו תמונות!
24/09/2022 בשעה 18:45 #131638Fishy – פישימנהל בפורוםאני מציע שתקטין את התמונות, הכתב ותסדר תשגיאות..
לאחר מכן שלח את המאמר לגיא שיתן אישור לפרסם.מעבר לכך מאמר יפה, כל הכבוד..
24/09/2022 בשעה 18:45 #131639Fishy – פישימנהל בפורוםלגבי אפיה בתנור,
כמו שהערתי בפרטי,חוסך את כל השלב המתיש של לחצוב בקוקוס עם כף.שעה בתנור בחום נמוך מייבשת את הבשר והוא נפרד בשניות מהקליפה.כמו כן, קל יותר לחתוך את הקוקוס עם משורית קטנהבהצלחה24/09/2022 בשעה 18:45 #131647Fishy – פישימנהל בפורוםלגבי התמונות פשוט לא הצלחתי לסדר אותן!
אם אחד מהמנהלים יכול, אני אשמח!(בגלל שזה כזה קטן ומעצבן !)תודה אוחנה24/09/2022 בשעה 18:45 #131662Fishy – פישימנהל בפורוםאחלה מדריך אחי.. אבל את החלק הכי חשוב במדריך לא הבנתי: שלב 4: הרתחת הקוקוס..
אתה אומר להרתיח על אש או להכניס מים רותחים? את הקוקוס אני מניח על הבסיס שלו בתוך הסיר או הפוך?
אם אתה מרתיח את המים וכל שעתיים מחליף, על איזה אש אתה מרתיח? אש גבוהה או נמוכה כדי שהתהליך יהיה איטי יותר (מים יכולים לרתוח גם על אש נמוכה!) זה גם נשמע כאילו אתה מציע לנו להישאר ערים יומיים ולא לצאת מהבית.. האם אפשר לעצור את התהליך באמצע ולהמשיך מאוחר יותר? אם כן איך זה נעשה?
בקיצור אחלה מדריך אבל שלב 4 לי אישית (אני מדגיש!!!) זה לא ברור… אתה יכול לפרט קצת יותר?24/09/2022 בשעה 18:46 #131674Fishy – פישימנהל בפורוםסבבה ולגבי התשובות שלך:
להרתיח על אשגם כאשר אתה מרתיח כדאי שתחליף מים כל שעתיים על מנת שכמות המומסים במים לא תהיה גדולה ושתוכל לראות כשהקוקוס מפסיק להוציא צבע.אני הרתחתי על אש גבוהה עד שהמיים רתחו ממש, לאחר מכן אין בעיה להנמיך את האש ושהמים ישארו כמה שיותר חמים מבלי להתערבל יותר מיידי.אין שום בעיה להפסיק את התהליך ולחזור באמצע. גם אם אתם הנכסתם אותו כבר לאקווריום והוא התחיל להוציא צבע, בצעו החלפת מים (ושאיבת רפש אם אפשר) והכניסו אותו לסיר עם אותו תהליךבאיזה צורה להרתיח אותו זה לא משנה, לי ספציפית היה יותר נוח על הבסיס אבל זה ממש ממש לא משנה רק חשוב שכולו יהיה מורתח= אם צריך להפוך אותו כל החלפת מים (כל שעתיים) אז כדאי לעשות את זה24/09/2022 בשעה 18:46 #131675Fishy – פישימנהל בפורוםאהבתי,רעיון מאוד יפה לפי דעתי
לשון יש הרבה מערות קוקוסים באקווריום שלו שהוא עשה בבית לבד ויצא מאוד יפה
זה גם זול וגם טבעי ותורם הרבה אוכל לנקאים,הקוקוס גם משמש לאכילה וגם ליופי
אחלה מדריך
24/09/2022 בשעה 18:46 #131681Fishy – פישימנהל בפורוםזה משמש כמסתור, טריטוריה,מקום הטלה/השרצה,דקורציה טבעית ויכול לשמש תחליף לשורש באק' קטנים .
מאמר מעולה !
נכון להיום יש לי רק קוקוס אחד, אחד נזרק .
זה זול+כיף+מיוחד להכין את הקוקוס !
24/09/2022 בשעה 18:46 #131683Fishy – פישימנהל בפורוםברגע זה סיימתי לקדחו את הקוקוס הענק בתמונות. תמונות בקרוב
24/09/2022 בשעה 18:46 #131701Fishy – פישימנהל בפורוםאז שון לפי מה שהבנתי,זה יותר זול מגזע עץ?
כי אני ממש רוצה לקנות גזע,וזה אפילו יותר יפה
24/09/2022 בשעה 18:46 #131720Fishy – פישימנהל בפורוםקוקוס זה יצירתי ויחסוך לי מקום באקווריום אבל מצד שני גזע עץ יותר קל להכין ממערת קוקוס…אבל מערת קוקוס זה משהו לא רגיל
אבל כל אחד והעדפות שלו
24/09/2022 בשעה 18:46 #131732Fishy – פישימנהל בפורוםגזע עץ זה ברוב המקרים הרבה יותר יקר
לי יש באקווריום גם ענף* לא גזע שהוא עלה לי בפרשריף 20 שקל בערך (תבין, קוקוס עולה 8 שקל)לדעתי שורש הכי יפה אבל אחריו בא קוקוס וגזע רגיל זה מקום אחרון אבל זה הטעם שלי וכל אחד וההעדפות שלו24/09/2022 בשעה 18:47 #132187Fishy – פישימנהל בפורוםזהו,
לאחר שלושה ימי הרתחה! (קוקוס ענק!) הוא נמצא באקווריום מלא בחורים וכניסות לשוכני הקרקעית.תמונות בקרוב! -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.