מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

מדריך- שאיבת רפש + טיפול בפילטר חיצוני

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

באתר פישי יש עוד מדריך מעולה בנושא החלפת מים .

אבל בכל זאת אנחנו נתקלים מידי פעם בשאלות בנושא החלפות מים בשילוב עם שאיבת רפש(שבזה להרבה חובבים זה לא ברור!)אז החלטתי לעשות מדריך בנושא שאיבת רפש גם בעזרת תמונות וסרטונים שיתנו לכם גם המחשה של הנושא,וכמו שנאמר אין טוב כמראה עיניים!
    מקווה שתהנו ושזה יעזור לכם בעתיד.
    מה זה בדיוק רפש?
    הרפש הפיזי זה ההפרשות של הדגים שאנחנו יכולים לראות בעיין כמו הצואה של הדגים,וכמובן שיש את הרפש והלכלוך שאנחנו לא רואים בעין שזה שאר ההפרשות שאת זה אנחנו מוצאים במים שאנחנו מחליפים גם בזמן הוצאת רפש פיזי.

אלו השלבים שאני ממליץ לעשות לפני שאיבת רפש רצינים שמומלץ מידי פעם לעשות (כל חודש -)
    1)הוצאת הדקורציה (גזעים אבנים אוניות צמחי פלסטיק וכו")

ככה נראה האקווריום שלי ללא דקורציה.

תראו כמה רפש מצטבר בן הדקורציה!
    שלב 2 שאיבת הרפש הפיזי והוצאת מים.
    הדרך הטובה והיא הדרך הפשוטה והזולה ביותר זה חוק הכלים השלובים.
    המצרכים שאתם צריכים לשעות החלפת מים ושאיבת רפש הם.
    1)צינור
    2)דלי
    3)פה
    4)ראות.
    כמה פשוט!
    טייפ.
    ככל שהיציאה של המים היה נמוך מגובה האקווריום לחץ השאיבה היה גדול יותר ולכן במצע חולי מומלץ לחץ נמוך יותר ולכן אני מגביה קצת את הדלי ע"י כסא או שרפרף.
    קבלו סרטון אייך לבצע את השאיבה באקווריום עם מצע חולי ותראו כמה הרפש קל יותר מהמצע הדחוס.
    וככה כמו שראיתם ובתקווה גם הבנתם מבצעים שאיבת רפש בעזרת כלים פשוטים ולא יקרים.(חוק הכלים השלובים)

ועכשיו נעבור לטיפול בפילטר חיצוני (ממליץ פעם בחודשים שלושה תלוי הרבה בכמות הדגים וסוגם)
    1)מנתקים מהחשמל את הפילטר.
    2)מפרקים בזהירות את הפילטר מהצינורות(לכל פילטר יש דרך משלו יש כאלה בשליפה ויש כאלה בהברגה)תוצרת אירופה בד"כ בשליפה ובסיני בד"כ בהברגה.

הברגה:

שליפה:

היתרון בשליפה שהמים נשארים בצינורות ולא נוזלים כשמוצאים את הצינורות.

3)מוצאים בדלי קצת מים מהאקווריום לצורך ניקוי המדיות בלבד!!! ע"י שימוש במים "פעילים מהאקווריום) ולא במי ברז כי אנחנו לא רוצים לפגוע בבקטריות החיוביות שממוקמים ברובם על המדיות.
    מה הם מדיות ומה הם תפקידם במערכת הפילטרציה?
    המדיות הם מקום שבו גדלים הבקטריות החיוביות שהם מסננים את הרפש הביולוגי שתן וכו' החומרים שאנחנו לא רואים פיזית בעיניים ושהם עוברים דרך המדיות הם נאכלים ע"י הבקטריות וככה המים שחוזרים לאקווריום נקיים יותר.
    הם עשוים מחרסינה,זכוכית וכל מיני חומרים שאפשר לעשות בהם חורים שהמים יוכלו לעבור דרכם וגם שלבקטריות היה מקום לחיות ולהתפתח בו.
    הנה דוגמאות למדיות שאני משתמש בהם וישנם בחוץ בשוק המלצה שלי אל תתפשרו על מדיה איכותית כי היא לב של הפילטרציה מבחינה ביולוגית.

ואת מה שאתם רואים יש לי כמות כזאת בשני הפילטרים שלי!

3)מנקים ע"י טבילת המדיות בדלי שהכנו מראש ולא ע"י מים מהברז מהסיבה שצינתי קודם לכן.

4)שותפים ומנקים את הספוגים בעזרת מים חמים מהברז או מחליפים את הצמר פרלון שאתם משתמשים.

תראו כמה ליכלוך יוצא מפילטר שהיה רק חודש בשימוש ויש עוד פילטר באקווריום!!!

וככה הם אחרי שטיפה.

4)מחזירים את המגשים אחרי הניקוי לפי הסדר הנכון ואם אתם בד"כ מתבלבלים בסדר תשאירו אותם על השיש או בכול מקום שהוא המשטח העבודה שלכם.

5)מוסיפים מים מהברז אחרי טיפול באנטי כלור לפי הכמות שמומלצת ע"י היצרן למשל פריים של סייכם(המוצר שאני מעדיף) הוא פקק לכל 200 ליטר שזה ממש טיפות בודדות לכל דלי או ישירות לאקווריום פקק ל200 ליטר.

אפשר גם לתוסף בקטריות(שוב פעם אני ממליץ על סטבילטי של סייכם)אני אישית מוסיף רק בהחלפת מים מאסיבית או אחרי טיפול בתרופה.

פריים זה אנטיכלור(הבקבוק האדום) פקק ל200 ליטר

סטיבלטי זה בקטריות(הבקבוק הכחול) של סייכם כפקק ל80 ליטר באקווריום פעיל.
    טייפ:
    אני ממליץ במילוי המים ולפני חיבור הפילטר חזרה כמות המים שתחזירו לאקווריום שיעבור את הצינור של הכניסה של המים חזרה לאקווריום ככה שברגע שתחברו את הפילטר מחדש יכנסו רק מים חזרה ללא אוויר דבר שימנע מכם לאחר מכן שאיבות מיתרות.

6)תחברו את הפילטר מחדש וברגע שהמים נכנסו שוב לפילטר ושוב פעם כל פילטר בדרך שלו.
    שאיבה פיזית כפתור וכו' לחבר לחשמל….

בהצלחה בתקווה שהמדריך עזר לכם
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה