מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

מספר שאלות. צריך עזרה בבקשה

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יש ברשותי 2 אקווריומים. 220 ו40 ליטרים.

איזה חלק של הפילטר יותר מומלץ לצמחייה? המפל או החליל? (שניהם ללא אפשרות להציב מחוץ למים)
    ב220 יש לי שם 10 קורידורסים נחושתיים והשאלה שלי האם אני מאכיל אותם כמו שצריך?
    קניתי אוכל 

והם לא מתקרבים לזה..הטטרות מנשנשים את זה בעצמם עד שהקורי' מספיקים להריח מה זה..
    למרות שדווקא הדגים בתמונות הם קורידורסים. 
    עקב זה קניתי עוד אוכל

שיהיה גם לזוג אנציסטרוסים.
    אני זורק לילה כן לילה לא – 2-3 טבליות (גודל ג'מבו). וזה פשוט מתחסל. הניזונים הם ה10 קוריד' ו2 אנציס' ???  והאם זה בסדר בכלל?
    את הטטרות אני מאכיל ב

יום כן יום לא. (סביר? בסדר?)
    בקשר לאקווריום ה40 ליטר שלי.
    איזה צוות ניקיון לשים שם??? 
    המצע הוא כמו באקווריום הגדול

האוכלוסייה היא
    6 אף אדום
    4 גופים
    חלזון תפוח זהב
    האקווריום מלוכלך בטירוף.נראה כאילו הפילטר לא עובד , מה גם שאין צלילות (הוצא הפחם -גם כי יש צמחים וגם כי הוא כבר לא היה פעיל)
    ???
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לדעתי ב40 ליטר שם 2-3 פלקואים ו3-4 חלזון תפוח זהב ואם זה מאד מלוכלך תשאב רפש ותחליף 40% מהמים פעם אחת ופעם בשבוע תחליף 20%

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז ככה לדעתי עדיף לשתול את הצמחים ליד החליל כי הזרימה שם יותר חלשה (זרם חזק עלול להוציא את הצמח מהמצע)

את התמונה הראשונה אני לא רואה אבל גם אצלי (שועל מעופף ושמרלה) אני מאכיל באוכל מיועד לשוכני קרקעית והם לא נודעים בו ורק הדגים האחרים אוכלים ממנו…
    אני חושב שהטבליות ג'מבו סבבה לשוכני קורדיוסים..
    לגבי הטטרות זה אוכל מצויין! אבל עדיף שתאכיל כמות קטנה יותר פעם ביום.
    צוות ניקון ל40 ליטר זה חלזונות. אני ממליץ על טייגר, היחיד שהיה לי ניסיון איתו, חלזון מדהים ביופיו (תלוי באיזה רמה הוא, תראה בתמונות שלי איזה חילזון יפה עם נקודות אבל לא פסים מלאם) והוא גם שואב אבק לא קטן, בנוסף הוא גם לא אוכל צמחייה!!!
    את הפילטר תבדוק שהוא עובד! מהר! אם הוא לא עובד תצטרך אולי להתחיל סייקל מחדש ביינתיים תבצע החלפה של 40-50% מהמים+אנטי כלור.
    כל מה שכתבתי בגדר המלצה חכה לתשובות נוספות, בהצלחה
    עריכה: גלי לוי, פלקואים לא מתאימים לנפח הזה! הם גדלים מהר מאוד והם ימותו מהר כתוצאה מכך!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

גל לוי , היום, 20:34

לדעתי ב40 ליטר שם 2-3 פלקואים ו3-4 חלזון תפוח זהב ואם זה מאד מלוכלך תשאב רפש ותחליף 40% מהמים פעם אחת ופעם בשבוע תחליף 20%

תודה על ההיענות אבל פלקואים ואני – לא הולך ביחד.

הם מטנפים!! 
    וגם ימותו מעיכוב או משהו..מניסיון 
    אולי באמת אוסיף חלזונות..
    לא בטוח עדיין אם הוא טועם לו מהברטרי.. 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אורביט , היום, 20:37

אז ככה לדעתי עדיף לשתול את הצמחים ליד החליל כי הזרימה שם יותר חלשה (זרם חזק עלול להוציא את הצמח מהמצע)

את התמונה הראשונה אני לא רואה אבל גם אצלי (שועל מעופף ושמרלה) אני מאכיל באוכל מיועד לשוכני קרקעית והם לא נודעים בו ורק הדגים האחרים אוכלים ממנו…
    אני חושב שהטבליות ג'מבו סבבה לשוכני קורדיוסים..
    לגבי הטטרות זה אוכל מצויין! אבל עדיף שתאכיל כמות קטנה יותר פעם ביום.
    צוות ניקון ל40 ליטר זה חלזונות. אני ממליץ על טייגר, היחיד שהיה לי ניסיון איתו, חלזון מדהים ביופיו (תלוי באיזה רמה הוא, תראה בתמונות שלי איזה חילזון יפה עם נקודות אבל לא פסים מלאם) והוא גם שואב אבק לא קטן, בנוסף הוא גם לא אוכל צמחייה!!!
    את הפילטר תבדוק שהוא עובד! מהר! אם הוא לא עובד תצטרך אולי להתחיל סייקל מחדש ביינתיים תבצע החלפה של 40-50% מהמים+אנטי כלור.
    כל מה שכתבתי בגדר המלצה חכה לתשובות נוספות, בהצלחה
    עריכה: גלי לוי, פלקואים לא מתאימים לנפח הזה! הם גדלים מהר מאוד והם ימותו מהר כתוצאה מכך!

תודה על התשובות על המזון 

לגבי הזרימה של החליל > בכל מקום באקווריום יש צמח קשור או שתול..אז לאן לכוון אותו לפחות? כי הוא באמת מוציא זרם חזק 
    תודה על העצה אני איישם זאת 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לדעתי עדיף פילטר מפל- גם יהיה חימצון טוב יותר.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אור, ענה לך תשובה מדויקת.

רק שלגבי האוכל- תוסיף עוד סוג לגיוון…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

חנן , היום, 21:07

לדעתי עדיף פילטר מפל- גם יהיה חימצון טוב יותר.

רשמתי שאין לי אפשרות לשים את הכניסה של המים מחוץ לאקווריום. הייתי רוצה לבצע כך חמצון אבל אי אפשר  

התכוונתי שהחלק שהוא כמו מפל שמתחבר לצינור (אם אתה מכיר פילטרים של אטמן) , אבל הוא עדיין בתוך המים.
    אשמח לפתרון!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מאור?^

ולגבי כיוון החליל אני הייתי מכוון אותו כלפי מעלה כך שהוא יניע את המים באקווריום וכך יחמצן במקצות את המים וגם יפזר את האוכל יפה כשאתה מאיכל תדגים
    ושם לך חלזונות טייגר, יפים ושואבי אבק קטנים!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אורביט , 22:56  1 מרץ 2012

מאור?^

ולגבי כיוון החליל אני הייתי מכוון אותו כלפי מעלה כך שהוא יניע את המים באקווריום וכך יחמצן במקצות את המים וגם יפזר את האוכל יפה כשאתה מאיכל תדגים
    ושם לך חלזונות טייגר, יפים ושואבי אבק קטנים!

אבל אין שבירה של המים ואין בועות , אמנם פני המים זזים בחזקה.

והגוף חימום ישאר מתחתיו בצורה כזו = . ואז החום לא יתפזר לאקווריום…
    מה אתה אומר?
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אם גוף החימום ישב בדיוק מעל החליל בצורה שכל ניקוב בחליל תפזר את את החום מגוף אז זה יהיה בסדר, אמרת שהוא מוציא זרם חזק, אז הוא ישבור את המים והוא גם יחמצן. האפשרות השנייה ל*פיזור החום* היא לסובב את החליל 180מעלות למטה ושהחליל יוצא מים כלפי מטה, לכיוון הגוף חימום על אותו עיקרון. 

הכי חשוב לא לשכוח שמיםאוויר חמים עולים למעלה כלומר גם אם תציב את גוף החימום במאונך בחלק התחתון של האקווריום החום יעלה למעלה עם המים החמים ויתפזר כתוצאה מזרם של החליל
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לחלק שנראה כמו מפל קוראים לילי פייפ lily pipe

אין לו שום שימוש אם הוא בתוך המים.
    אם אתה דואג לחמצון, פשוט תסובב את החליל כדי שיציאת המים מהפילטר תהיה כלפי פני המים.
    לא הייתי מכניס שום דג "מנקה" לאקו' שלך
    לגבי האוכל, אל תדאג לקורי' הם יסתדרו
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

טוב ,

רועי ענה לך נכון על החלק של הפילטר אז לא אענה בשנית .

לגבי האוכל :

המזון בתמונה הוא מזון מועשר באצת ספירולינה , בעוד שפלקואים ניזונים ממזון צמחי .

אני ממליץ שלקורידורסים תקנה את זה :

https://www.fishy.co.il/shop.asp?psi=264 מזון מעולה מניסיון של שנים !

אני ממליץ שתאכיל את שוכני הקרקעות כל יומיים ב3 טבליות מהמזון עם הקישור ולאנצי' טבלית מהמזון שהראית .

את הטטרות תאכיל כל יום – עדיף .

צוות ניקיון לאק' 40 ליטר :

3 אוטונציקלוסים

3 חילזון תפוח זהב

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה רבה גם לכם רועי ושון.

אני אקשיב לעצתכם ואעדכן 
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה