- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
12/04/2010 בשעה 21:07 #6493Fishy – פישימנהל בפורום
שבוע טוב לכולם.
אקווריום 150 ליטר, חמישה סילבר דולר מנוקד,1 גרין טרור 20 ס"מ, מנקה גיבי 8 ס"מ וצלופח אש 50 ס"מ.
אמש שמתי לב שהופיעו נקודות לבנות קטנות רק על הסילבר דולר המנוקד שלי ולא על שאר הדגים.
קניתי תכשיר ששמו Danios-Anti-ich, אמרו לי לשים פקק + ארבע כפות מלח גס לכל 60 ליטר, להחליף את הפחם, להעלות טמפ| ל-30 ולחכות שיעבור.
הודיעו לי בחנות שהצלופח והמנקה גיבי יפגעו מהנוזל מכיוון שהם חסרי חוליות, (לצלופח אש יש חוליות לדעתי) אך רציתי לדעת ממי שמכיר כמה אמת יש בדבר.
בנוסף, ולא פחות חשוב: המצע של האקווריום הוא קווארץ לבן גרוס דק, שהופיעו עליו "ג|וקים" קטנטנים בצבע לבן ירקרק קטנים יותר מכינים ועגלגלים
ונמצאים שם בהמוניהם.
מעולם לא ראיתי דבר כזה, בטח לא באקווריום שלי.
-עלה בדעתי שבגלל שהוספתי צמח מים מאיזה בריכה עם דגי זהב יכול להיות שהוא תפס טרמפ לאקווריום שלי.
מי שמכיר כל דבר שיכול לענות לתיאור הזה ולעזור לי בפיתרון יקבל ממני אחלה ברכה לחג שחבל על הזמן
תודה מראש ושבוע טוב לכולם.
12/04/2010 בשעה 21:18 #74131Fishy – פישימנהל בפורוםתמונות לא ניתן לספק מכיוון שהיצורים האלה קטנים מידי בשביל המצלמה (ניסיתי), בקושי בעין מזהים אותם ורק שהם בתנועה כי הם מזכירים מאוד את הקווארץ בתחתית.
12/05/2010 בשעה 09:10 #74155Fishy – פישימנהל בפורוםיש תרופה בשם Sera Costapur: ההוראות הם ככה:
1. העלה את הטמפרטורה ל-30
2. הוצא את הפחם לגמרי עד תום המחלה.
3. הכנס את התרופה לפי המינון.
4. חזור על הטיפול ביום השלישי החמישי ואף בשביעי.
בהצלחה!!
12/05/2010 בשעה 10:10 #74156Fishy – פישימנהל בפורוםכמה דברים:
1. כל הדגים הם בעלי חוליות
זה אומר 2 דברים:
א. הדגים לא יפגעו מהתרופה
ב. לא רוצה להשתמש במילים לא יפות, אז בוא נגיד שאל תקשיב למוכר בחנות הזאת יותר ויפה שעה אחת קודם
2. מה שרץ לך על הקרקעית נשמע כמו דפניות/קיקלופים. לא מחלה ולא בטיח, אתה פשוט מאכיל יותר מדי
תראה אם הדגים שלך מנסים לאכול אותן ותפחית את כמות האוכל שאתה נותן
3. לגבי הנק' הלבנות, זו הסיבה שהדגים שלך מתגרדים. טפל לפי ההוראות על האריזה
12/05/2010 בשעה 14:07 #74161Fishy – פישימנהל בפורוםאתה אומר את זה בוודאות שהצלופח והמנקה גיבי לא יפגעו מהתרופה Danios-Anti-ich?
באותה החנות אמרו לי גם להוציא את כל הצמחים החיים כי גם הם ימותו מהתרופה "כי היא לא תרופה טבעית, היא סינטטית".
תשובה וודאית לגבי זה תעזור הרבה ותחסוך לי המון כאב ראש ולב.
תודה רבה.
עוד דבר חשוב שלצערי אני צריך חוות דעת טובה: לאחר שאיבת רפש קטנה אני שם לב שהנקודות הלבנות על הסילבר דולר מצטמצמות מעט ובנוסף צמחה נקודה לבנה גדולה יחסית ולא סימטרית על ראש הצלופח אש!@
עדיין לא השתמשתי בתרופה לנקודות הלבנות, רק החלפת מים קטנה ושאיבת רפש!
תרגיעו אותי.
12/05/2010 בשעה 17:59 #74185Fishy – פישימנהל בפורוםזאת תמונה של החללית מהיום השלישי???
1. לא רציתי להתבטא כך קודם, אבל המוכר שאתה קונה ממנו [צונזר , גיא] ויצנזר אותי גיא אם יש בעיה עם זה.
מנקה וצלופח הם חסרי חוליות?!? צמחים ימותו כי התרופה לא טבעית?!?! תעשה לעצמך טובה ותפסיק לקנות שם.
2. הדגים שלך לא חסרי חוליות.
הם לא ימותו מהתרופה
הם כן ימותו מהנק' לבנות אז יאללה תעלה טמפ' ל 31-32 מעלות, תוציא פחם ותשתמש בתרופה לפי ההוראות.
3. יש תרופות שמזיקות לצמחים, אמור להיות רשום על האריזה.
אם זה המצב, שים את הצמחים בדלי מים במקום מואר
12/05/2010 בשעה 19:32 #74191Fishy – פישימנהל בפורוםתודה רבה לכולם, באמת מילים חמות.
התיעצתי עם כמה אנשים שראו בעיניים את המצב ופה אחד המוכר…. לא צריך להוסיף.
קניתי את התרופה sera costapur אחר עצה טובה ויש תוצאות שנראות לעין. צריך רק לחכות עוד קצת.
מה שבטוח, שאת הלקח שלי למדתי.
12/05/2010 בשעה 20:42 #74193Fishy – פישימנהל בפורוםגיא, תודה על הצינזור.
ממש מעצבנים אותי מוכרים כאלה
זה סיפור נפוץ מאוד לצערי
12/05/2010 בשעה 20:57 #74192Fishy – פישימנהל בפורוםשגיא, קורא לכולם, לומדים.
אני אישית עברתי את זה לפחות 3 פעמים, והאקווריום שלי פעיל רק שנה וחצי
זוהי מחלה הקלה לטיפול, אבל אם לא מטפלים – בום, כולם מתים.
החלמה מהירה
12/07/2010 בשעה 18:42 #74289Fishy – פישימנהל בפורוםחברי הפורום שלום.
אני מקפיץ את האשכול לטובת המשך יעוץ באותו הנושא..
עברו יומיים לאחר השימוש ב-Sera Costapur (מי שהשתמש בתרופה בבקשה לתרום מידע על זמן/התנהלות הטיפול)
ומלבד שיש הבדל מיניאטורי בנקודות של הסילבר דולר,
בראש הצלופח אין הבדל ועכשיו הוא רק שוחה שרוב גופו מוטל הצידה או שהוא תלוי מאמצע הבטן על ענף ורזה מאוד, אני מאוד חושש לו.
הצימחיה שלי גם חטפה מכה ולמנקה גיבי יוצאת צואה באורך של 5-6 ס"מ, בכמויות!
ושוב היצורים הקטנים והלא מזוהים האלה מופיעים בכמויות על הקווארץ. (לא ניתן לצילום, קטנים מידי)
אני שוב מציין שכל זה הופיע 24 שעות מהכנסה של שני צמחי מים על ידי מבריכת דגי זהב מוזנחת. (כן. הם יצאו מהמים ונמעכו תחת רגלי)
הטמפ' עומדת על 30.5
אין פחם כבר יומיים.
הגרין טרור רזה מעט בימים האחרונים וזה מוציא לי את השקט מהראש.
*תאורה צריכה להשאר כרגיל או לכבות אותה?
*במה אפשר להשתמש כדי למחוק את היצורים הקטנים האלה מהחיים שלי?
*מישהו מכיר מומחה באיזור השפלה/מרכז טלפון או כתובת להתייעצות רצינית?
*במהלך שימוש בתרופה בהחלפת מים להוסיף אנטי כלור של JBL? כי הבנתי שהוא מנטרל מתכות במים ובתרופה יש נחושת.
*במהלך השימוש בתרופה ניתן להשתמש בדשן נוזלי של JBL?
אובד עצות ולא רגוע.
12/07/2010 בשעה 19:10 #74291Fishy – פישימנהל בפורוםשלום sagi,
התייעצות עם מומחה בדרך (לא זמין כרגע, אנסה שוב תכף).1. בוא ננסה לעשות סדר בדברים, ראשית – האם אתה בטוח שהמחלה באקווריום היא נקודות לבנות ?קשה לי להאמין שהיצורים הקטנים אחראיים לתמותה (לא בגלל שהם לא יכולים, פשוט בגלל שנדיר שזה קורה) ולכן אני חושב שנכון יהיה לטפל בכל צרה בפתרון המתאים. אגב – הדגים אוכלים אותם ?2. מה צבע הצואה של הפלקו ?3. האם אתה עושה שאיבות רפש ?12/07/2010 בשעה 19:40 #74292Fishy – פישימנהל בפורום1.מכוון שמעולם לא הייתה לי מחלה באקווריום עד כה אינני בטוח שמדובר ב"נקודות לבנות" זה פשוט התיאור הכי טוב שאפשר לתת למה שנראה על הסילבר דולר.
את שני הנקודות שעל ראש הצלופח ניתן לראות בתמונה באשכול הזה.
אני לא ראיתי את הדגים אוכלים אותם, יותר מתנהגים כאילו אין כלום על הקרקעית.
אני מקווה שזה לא גורם לתמותה ויותר מקווה לדעת מזה. ריבונו של עולם…
מה שבטוח, זה שהדגים לא שמחים מהמצב.
2.הצואה של הפלקו מתחלקת לשני צבעים:
האחד, חום כהה ירקרק מעט.
השני, חום בהיר מט עם נקודה שחורה באקראיות פה ושם.
3.לגבי שאיבת רפש, אני עד לא מזמן נהגתי (כהדרכת החנות המאוד לא מומלצת שהודרכתי ע"י) לחפון בחצץ עם הידיים ו"ככה הכל נכנס לפילטר ואז אתה מנקה אותו".
הרכבתי לא מזמן שואב רפש ידני מצינור ופיה מפלסטיק שקוף, חוק הכלים השלובים ושיוצא מים מהצינור אני עובר על הקוורץ ושואב לכלוך.
פה נעצרתי.
מאיזה איזור המומחה? שאוכל להראות לו דגימה עם היצורים מהקוורץ, או יראה את הצלופח המסכן הזה.
אגב, יש וטרינר לדגים מהסוגים שמגדלים בבית?
12/07/2010 בשעה 20:14 #74296Fishy – פישימנהל בפורום1. אתה חייב לדעת אם זה נקודות לבנות או לא, יש מלא תמונות של המחלה באינטרנט ודרכים לזיהוי. התמונה של הצלופח ממש לא ברורה.נקודות לבנות קטנות, בגודל של גרגיר מלח על גוף או סנפיר הדגים + דגים מתגרדים על הקרקעית והדקורציה.2 + 3 – נשמע בסדר.מה עם ערכי המים ? בדקת אותם לפני או במהלך הטיפול ?12/07/2010 בשעה 20:26 #74299Fishy – פישימנהל בפורוםהנקודות שיש על הסילבר דולר דומות לנקודות שיש באתרים שונים תחת "נקודות לבנות" שוב אני לא בטוח ב 100%
הנקודות בגודל של גרגיר מלח ועל הסילבר דולר זה נראה מעט מנצנץ, וזה די קטן, אבל שם.
מבין הדגים אין התגרדות רצינית, מלבד פעם אחת שראיתי את הגרין טרור מתגרד בצמח פלסטיק,
והצלופח שבדרך כלל רגוע מאוד, חסר מנוחה כל השבוע האחרון.
לא בדקתי את ערכי המים כלל, אך זה יבוצע מחר.
12/07/2010 בשעה 20:36 #74302Fishy – פישימנהל בפורוםשוב שלום.
לאחי זוג סילבר דולר באקווריום, הם היו הראשונים שהראו סימני מחלה.
המחלה כבר עברה לו עם התרופה Sera Costapur.
אם הוא חסר מנוחה מתגרד בחצץ וכמובן מראה נקודות לבנות, כנראה שזאת המחלה.
נראה שיפור??
12/07/2010 בשעה 21:26 #74308Fishy – פישימנהל בפורוםזאת התרופה ששמתי.
שיפור קטן עד כמעת ולא אצל הסילבר דולר, עדיין יש להם נקודות.
בניגוד לזה, הצלופח שלי מדאיג אותי מאוד, מאבד אחיזה בחיים שלו.
ויש עוד "יצורונים" על הקווארץ.
לפחות אתה אופטימי בניינו, אני עוד רגע זורק פצצת עומק שם.
ניתן להשתמש באנטי כלור ודשן נוזלי שם JBL בזמן השימוש בתרופה הזאת?
מישהו מכיר מומחה שאפשר להפגש/להתייעץ עימו?
12/08/2010 בשעה 08:37 #74319Fishy – פישימנהל בפורוםקיבלתי, אך מה לגבי איזה מומחה באיזור השפלה/מרכז?
או חנות ממש טובה שאוכל לקחת לשם דגימה של מים כולל ה"יצורים" האלה שיש לי שם ויגיד לי חד משמעית מזה ואיך קוטלים את זה.
בגלל שהם בגודל של גרגר חול אני לא יכול לצלם אותם, אבל לשאוב חלק מהם לבקבוק אני יכול, כך אותו אחד שמבין יגיד לי מזה, מישהו מכיר אחד כזה באיזור שלי?
12/08/2010 בשעה 14:37 #74325Fishy – פישימנהל בפורוםזו שופ, פרשריף, אורי מגלד ובניו, חוות החיות של אמיר, דג העיר
12/08/2010 בשעה 14:38 #74326Fishy – פישימנהל בפורוםהיי sagi, הבחור לא ענה אתמול, אנסה היום שוב, יש מצב שהוא במילואים אבל לא בטוח.
שאיבת רפש על מנת להוציא אותם פיזית אתה עושה ?12/08/2010 בשעה 17:02 #74339Fishy – פישימנהל בפורוםדניאל, תודה רבה.
גיא, גם תודה, אני מקווה שהוא יענה בקרוב.
(בשביל הפרוטוקול, אתה יכול לקרוא לי "שגיא")
אני מקווה שאת השאיבת רפש אני עושה בצורה נכונה, לאחר השאיבה האחרונה שעשיתי בתחילת השבוע כמעת ולא נשארו יצורים כאלה
ועכשיו יש יותר מאשר ליפני השאיבה הראשונה.
12/08/2010 בשעה 18:57 #74341Fishy – פישימנהל בפורוםקצת סדר
היצורים הקטנים לא קשורים למחלה
האם העלית את טמפ' המים ל31-32 מעלות?
כמה זמן הטיפול?
קוסטפיור מזיק לצמחים, אצלי חיסל אלודיאה למשל.
בפעם היחידה שהיו לי נק' לבנות (דגים שקניתי עם נק לבנות בלי לשים לב) התרופה לא עזרה לצערי והדגיםןמתו
(טופלו בקרנטינה)
אין בעיה לשים דשן
בשביל מה לשים אנטיכלור?
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.