עץ הקמה – הנאנו ריף של רועי

ראשי פורומים אקווריום מים מלוחים מתחילים במלוחים עץ הקמה – הנאנו ריף של רועי

  • This topic is empty.
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #24331
    oldFishy
    מנהל בפורום

    אז אחרי שאספתי קצת קצת נסיון במתוקים.

    החלטתי לקחת צעד קדימה, ולקפוץ לתחום המלוחים!
    אחרי התלבטויות חוזרות ונשנות, בין מרינה גדולה לריף קטן.
    החלטתי ללכת על ריף קטן.
    את כל המערכת תיכננתי מאפס.
    התייעצתי עם המובילים בתחום ונקנה הציוד הטוב ביותר בשוק בלבד.
    אז בואו נכיר קצת את המערכת.
    כאן אפשר לראות את התכנון המקורי:

    קצת פרטים על המיכל:

    המיכל באורך של 50 סנטימטר, עומק של 40 וגובה של 30.
    רימלס לחלוטין, ללא חיזוקים בכלל, לא למטה ולא למעלה.
    עובי הזכוכית 8 מילימטר.
    נפח 60 ליטר.
    המיכל נבנה אצל קלמי, וכדי להסתיר את הציוד המכוער שמאחורה, הגבתי את הפרספקס ב5 סנטימטר.
    הסאמפ:
    ניתן לראות בתמונה, הסאמפ מחולק לשלושה תאים.
    עשרה סנטימטר, עשרים ועשרה.
    בתא הראשון סינון מכאני, רוב הסיכויים שגרב מקרונית, אבל יכול להיות שעוד אחליט להשתמש בפרלון.
    תא שני פורק וחימום, תא שלישי משאבת העלאה.
    ציוד:
    פורק: אחרי התייעצות נרחבת עם הרבה מומחים בתחום, החלטתי ללכת על NAC QQ של באבל מאגוס.

    פורק קטן וחמוד. אבל הרבה חברה אומרים שהוא נותן עבודה טובה במיכל שכפולים מהאחד הזה.

    משאבה:
    מדובר במשאבה אמינה ושקטה במיוחד, שמיוצרת באיטליה. 

    אני מסוגל לשלוט בספיקת המים בין 300-2000 ליטר בשעה.

    כמו כן היא נחשבת לאחת מהשקטות בשוק, כך שיש לי צפיות גבוהות ממנה…

    עוד ציוד:
    ערכות בדיקה של אלוס וסליפרט.

    גוף חימום של טטרה. חשבתי על ג|אגר בהתחלה, אבל לבסוף החלטתי ללכת על האחד הזה עקב היותו קטן ונחמד.
    כמו כן הוא מגיע בגדלים שתמאימים לי בדיוק, בעוד שהייתי צריך לקחת אחד גדול מדי או קטן מדי במקרה והייתי בוחר בג|אגר, לכן לקחתי את הטטרה.

    מלח של רד סי.

    קצת תמונות:

    הסטנד מאיקאה


    ה"צנרת" (חחחחחח)

    לעצרי (הרב) מחר אני נוסע לכרתים, כך שלא יהיו עדכונים עד שבוע הבא…
    תודה רבה לרועי (רועי1982) שעזר לי מאוד מאוד ברכישת הידע וקניית המכשור
    ותודה לאתר הנפלא הזה!
    מה אתם חושבים?
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'מתחילים במלוחים' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
דילוג לתוכן