מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

פילטר ביולוגי

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 19 תגובות – 1 עד 19 (מתוך 19 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום!
    לאחרונה שמעתי כי יש דבר כזה פילטר ביולוגי, והבנתי שהפילטר שלי הוא "פילטר מכאני".
    אם הבנתי נכון, פילטר ביולוגי יותר טוב ממכאני.
    השאלה היא, היכן אפשר לקנות פילטר ביולוגי בשביל אקווריום 90 ליטר?

תודה רבה!!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

פילטר ביולוגי זה פילטר שיש בו מדיות (מקרמיקה או זכוכית נראה כמו טבעות ) שהם מחזיקים והבקטריות החיוביות מתקימות בהם וזה ניקרא פילטר ביולוגי ! זה בדרך כלל בפילטר חיצוני שהם יותר גדולים ויש להם יותר מקום ! אבל יש כאלה גם פילטר פנימי כמו  שיש לך , שמספיק גדולים שיש בהם מדיות (שהופך אותם לפילטר ביולוגי !) תבדוק באתר בחנות בפילטרים זה מחולק גם לפי גודל אקווריום ! ממליץ לך גם לעלות תמונה של האקווריום והפילטר שיש לך ואיזה דגים אתה מגדל או רוצה לגדל !

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום,

כפי שדייב אמר, לפילטר הביולוגי יש יתרון על הפילטר המכאני מפני שהוא מכיל בתוכו מדיות העוזרות לסנן את המים טוב יותר ולפרק חומרים מזיקים למי האקווריום כמו אמוניה, ניטריט וניטראט.
    בנוסף על המדיות השונות בפילטר מתפתחות בקטריות חיוביות העוזרות ליציבותו ושגשוגו של האקווריום ושל הדגים בו.
    יש לך מגוון של פילטרים פנימיים שמכילים בתוכם מספרים שונים של מדיות כאן
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי, בוא נתחיל בהכי חשוב – יש לך מדיות בפילטר ? איזה דגים אתה מגדל ומה נפח האקווריום ?

אגב, ברוך הבא לפישי 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

קודם כל, תודה רבה לכם 🙂
    דבר שני, אני בדרך כלל מגדל דגי זהב, וכרגע באקווריום יש לי שני דגי זהב. אחד מהם הבנתי מהחנות שהוא מסוג שלייר.
    אני מנסה לעלות תמונה של האקווריום+הפילטר(אני לא מצליח, אפשר קצת עזרה?).
    והאווריום מכיל 90 ליטרים מיים.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יש כפתור של תמונה בסרגל שאתה כותב תגובה. מצד שמאל לשורה של הסמיילים. לחץ עליו ובחר את קובץ התמונה מהמחשב שלך. זהו.

לא רשמת אם יש לך מדיות בפילטר, ספוגים ?
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז זהו, שאני לא בטוח אם זה מדיות או ספוגים. אני מנחש שזה ספוגים.
    אני לחצתי על התמונה, זה כותב לי "טוען…" אבל לא קורה כלום בסופו של דבר…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מוזר, נסה להתשמש בדפדפן אחר

למה לנחש ?  תסתכל בחנות פישי איך נראות מדיות ואיך נראים ספוגים ואז תדע מה יש לך.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אכן פילטר ביולוגי זה פילטר שמכיל מדיות,

ופילטר מכאני עם מדיות הוא פילטר "ביולוגי"

אבל

פילטרים פנימיים בד"כ לא מכילים מספיק מקום למדיות, לכן מומלץ לעבוד עם פילטר מפל/חיצוני/מעלית אויר

Fishy – פישי
    מנהל בפורום
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

גיא , 19:27  21 ינואר 2011

יש כפתור של תמונה בסרגל שאתה כותב תגובה. מצד שמאל לשורה של הסמיילים. לחץ עליו ובחר את קובץ התמונה מהמחשב שלך. זהו.

לא רשמת אם יש לך מדיות בפילטר, ספוגים ?

תיקון, צד ימין

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

http://img696.imageshack.us/g/img6901bl.jpg/

כאן העליתי שלוש תמונות: אחת של הפילטר, אחת של האקווריום ואחת של משהו שאני אף פעם לא הבנתי מה הוא ><

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בפילטר הזה יש מקום גם למדיות, וגם לפחם,! תשים בתא אחד מתחת לזרימה של המים מדיות, ובתא השני אפשר להשים פחם, או עוד מדיות ! ואני גם ממליץ לך לשים גם צמר פרלון בן היציאה של המים לבין המדיות וזה גם יעזור לסנן את המים וגם ישמור גם על חלק מהבקטריות החיוביות ופעם בחודש תחליף רק את הצמר ! ופעם ב-6 חודשים את הפחם במקרה שאתה שם ! בהצלחה !!!

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דייב , היום, 12:21

בפילטר הזה יש מקום גם למדיות, וגם לפחם,! תשים בתא אחד מתחת לזרימה של המים מדיות, ובתא השני אפשר להשים פחם, או עוד מדיות ! ואני גם ממליץ לך לשים גם צמר פרלון בן היציאה של המים לבין המדיות וזה גם יעזור לסנן את המים וגם ישמור גם על חלק מהבקטריות החיוביות ופעם בחודש תחליף רק את הצמר ! ופעם ב-6 חודשים את הפחם במקרה שאתה שם ! בהצלחה !!!

– בהצלחה גם ממני.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי gg, כמו שהחברים רשמו לך, יש לך מקום למדיות בפילטר. מדיות הן חלק קריטי באקווריום ויש לצפות להתפתחות מחלות ותנאי מים מסוכנים באקווריום ללא מדיות בפילטר. כשיש מדיות בפילטר, מתפתחים עליהם בקטריות אשר מפרקות את הרעלים שהדגים פולטים למים (קקי, פיפי, שאריות אוכל שלהם) והופכות אותם ללא מזיקים לדגים. שוב, זה חלק קריטי בכל אקווריום ואי אפשר להצליח בלעדיו.

אני מציע לך לא לחכות עם זה הרבה, תוכל למצוא מדיות וספוגים מתאימים בחנות פישי. בהצלחה 
    אם יש לך שאלות נשמח לעזור לך !
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

האם מדיות זה האבנים העגולות האלה? כי אם כן, הן נמצאות מתחת לספוגים של האקווריום שלי.
    כמו כן רציתי לשאול, מה זה הפחם שדייב דיבר עליו?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מדיות זה חרוזי קרמיקה או זכוכית או אבני טוף ששמים בפילטר. קשה לדעת אם "זה האבנים העגולות האלה" בלי לראות תמונה ואני לא רוצה להטעות אותך 

לא כולם שמים פחם באקווריום, הוא עוזר בכך שהוא סופח חלקיקים קטנים שבמים ועוזר לשמור על המים צלולים.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

האם זוהי המדיה?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כן, זה נראה כמו גלילי קרמיקה

מוצגות 19 תגובות – 1 עד 19 (מתוך 19 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה