מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

פרוייקט חדש במקביל לאחרים והפעם-ניסוי, מלאווים ב-120 ליטר!!

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז שלום!!

ונכון שיש לי עדיין דברים ועיניינים לא סגורים כמו רביית התכשיטים (עוד לא קניתי גוף חימום למיכל לצערי) והאקווריום הראשי שלי שבהקמה עדיין עם עיצוב ודגים…

אז ככה:

לפני כ 4-5 שנים הייתי בן 9 והיינו הולכים לכינרת אז הייתי משתמש במלכודות כדי לתפוס דגים קטנים והבאתי אותם הבייתה לאקווריום.

כל שנה הייתי מביא יותר דגים (הדגים הם מושטים) עד שהיו אצלי 50 לפחות והאקווריום היה מלא ושמחתי שכך….

לאחר שהתחלתי להתעניין יותר בגידול דגים מצאתי את המיכל הראשי שלי והתחלתי סייקל ושיניתי אוכלוסיות מידי פעם…

אחר כך הבנתי שהמושטים שלי סובלים (ואת האמת לא האמנתי לאחר שהייתה אצלי רבייה שלהם).

באקווריום יש גם דג תוכי לא קטן, 2 גרשקי זכרים, פיקוק לבן לא יודע איזה סוג(ככל הניראה נקבה),למברודוי ו-4 תכשיטים…

לאחר מכן אמרתי לאמא שלי שהם סובלים וכמובן כמו כל ההורים אנחנו מדברים שטויות והדגים חיים מצויין וכל השנים האלה חשתי חרא בנאדם שככה נתתי לדגים האלה ליסבול…..

לחבר של אבא שלי יש אקווריום של 650 ליטר ואין לו אוכלוסייה מסודרת כלומר כל דג שתביא לו הוא יקבל בברכה.

אמרתי לו לבוא לקחת 10 מושטים( באקווריום היו 30 דגים)

לקח אבל זה עדיין לא ניראה לי בכלל.

דיברתי עם אימא שלי וגם עם כעס ועצבים קצת אבל בסוף היא כנראה שהבינה ובאה איתי לאינטרנט והראתי לה דגים שלא יסבלו באקווריום ויחיו טוב בו…

פתאום צצה תמונה של דמסוני ואז אימא שלי   בדג הזה חחחחחחח

לאחר שראיתי באתר אחר הרבה מגדלים מקצועיים שהצליחו לגדל באותם תנאים ולחוות הרבה רביות וחליבות מלאווים רציתי גם את המלאווים אבל כמובן שהאקווריום הראשי שלי היה תפוס ואני לא מוכן לוותר על אוכלוסייה כזו, באקווריום 120 ליטר יהיו הדגים.

את הדג תוכי, כל המושטים והלמברודוי (זכר) אני מביא לחבר של אבא שלי וישמח לקבלם!!

(עדיין צריך להגיד שאמא שלי שנוייה במחלוקת)

אוכלוסייה מתוכננת תיהיה:

4 תכשיטים, 2 גרשקי שבקרוב אני אשים נקבות, פיקוק לבן שכנראה נקבה שתישאר באקווריום, דמסונים כ-3 פריטים ואורטוסים זכר ושתי נקבות..

זה נראה עמוס אני יודע אבל לאחר  הרבה שנים של גידול דגים כאלה ואחרים, צפייה במאמרים שלא הולכים לפי הספר גם , וצפייה באקווריומים של חברים שלי מאתר אחר וטיפים שלהם אני מוכןן לצאת לדרך!!

ובחיוך גדול

העיצוב יכלול כמה סלעים גדולים לבנים וצמח פלסטיק (אולי, לא בטוח), רקע כחול, וחצץ בינתיים גס אבל אני יחליף אותו בחצץ חולי.

עכשיו, את הזוג תכשיטים שיש לי לא ישבו באקווריום הזה אלה יהיו במיכל 45 ליטר שלי לרבייה

חשוב לי לציין שלמרות המיכל העמוס הדגים האלה נראים טוב וממשיכים לגדול (אבל אני כבר החלטתי!)

תמונות אני לא מעלה כי אלו לא תמונות יפות שאני מתבייש להראות אותם ואני מודה שכל הסבל של הדגים הוא ביגללי!!

הדגים החדשים יכנסו כל חודש כ-2 דגים על מנת לא להעמיס ביולוגית על המערכת שבקרוב תתרוקן…

לגבי המולטישיפנוזה שהיה אצלי באקווריום, הוא יחזור לשכון באקווריום שלי למרות שאינו מדרום אמריקה אבל אני לא יכול לוותר עליו ואני לא רוצה שיהיה עם האוכלוסייה המלאווית.

אני מבקש לא לכתוב לי שהאקווריום יקרוס וזה סבל, מוות אחד שיהיה ואני מפסיק איכלוס.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אהבתי. רק שאלה- למה כל פרויקט או מחקר אתם מעלים לפישי? כשאני עושה מחקר על רבייה או מינים תרצה שאפרט בעץ ?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני רוצה לקבל הצעות והארות והערות על כל מיני דברים כמו עיצוב, מה כדאי להוסיף ומה להוריד…

ואני רוצה שגם אחרים יתענינו וידעו מה זה מלאווים ובאיזה תנאים אפשר לגדל אותם.

אשמח אם תפרט בעץ

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

יכול ליהיות אני מקבל חייל ממישהו…

דיברתי עם עוד מישהו ויש מצב לדגיגי דמסוני 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

DoronBiton , היום, 11:08

אני רוצה לקבל הצעות והארות והערות על כל מיני דברים כמו עיצוב, מה כדאי להוסיף ומה להוריד…

ואני רוצה שגם אחרים יתענינו וידעו מה זה מלאווים ובאיזה תנאים אפשר לגדל אותם.

אשמח אם תפרט בעץ

סבבה…  רביות דגי קהילה, ומחקרים על אגרסיביות ציקלידים יתרמו לאתר לדעתך?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כן

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה