- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:41 #23165Fishy – פישימנהל בפורום
שבת שלום לחברי הפורום
הייתי רוצה לשתף אתכם במלחמה הבלתי מתפשרת שלי כנגד שורשי העץ המצהיבים, שממאנים להזדכך.
ובמה דברים אמורים:
אחד הדברים הכי מעצבנים שבעתיים חדלתי להתעסק בתחביב הכ||כ אהוב עליי, היו שורשי/ענפי העץ ששמתי בעבר והצהיבו לי את המים באקווריום
שלא לדבר על הרפש שהצטבר בתחתית האקווריום, האמוניה חגגה – הדגים מתו, וחוזר חלילה – ואז גם החלטתי לפרוש מהתחביב שדי העיק עליי, בעיקר בשל תמותת הדגים הלא מוסברת (…היום אני כבר מבין את טעויות העבר..)
ואני מדבר על שנות התשעים המאוחרות – בזמנו לא שמענו על שואב רפש ועל פחם פעיל שנלחם כנגד שורשי העץ הסוררים
והמצהיבים.
כבר שלושה ימים שאני מרתיח את ענף העץ הגדול יחסית (500 גרם), ועוד כמה ענפים קטנים. נותן להם להתייבש, ומקפיא אותו במקרר – ושום דבר לא קורה.
המים בסיר צהובים. אפילו לא רואה שמץ של שיפור.
מרתיח – מתייבש – מקפיא / מרתיח – מתייבש – מקפיא / מרתיח -מתייבש – מקפיא / מרתיח – מתייבש – מקפיא…וחוזר חלילה
לוח זמנים: פעמיים ביום מרתיח למשך 20 דקות. מתייבש 20 דקות. במקפיא למס| שעות עד להרתחה הנוספת.
זה נכון שיש לי בפילטר החיצוני מדיה של פחם פעיל, ואני יודע שזה נותן מענה די יעיל בסוגיה – אבל פה מדובר כבר במלחמה אישית כנגד האוייב האכזר. (עדיין לא הפעלתי את האקווריום, אין מים במיכל)
אני לא מוכן להיכנע, אין סיכוי. כאן כבר האגו ||מדבר||. אני לא נשבר, מוכן להמשיך אפילו עוד שבוע עד שאראה שצבע המים בסיר ישתפר
כרגע המלחמה באוייב בעיצומה !
אבל עלה לפתע בדעתי שאולי אני עושה זאת לא נכון ? אולי אני מרתיח מעט זמן ?
אז בדיוק עכשיו כשאני כותב דברים אלו, אני מרתיח מעל שעה (!) את ענף/שורש העץ העקשן .
האם אני עושה זאת נכון ?
אולי צריך להרתיח יותר שעות ?
מה בדיוק לא עשיתי בסדר.
למה הכל הולך כ||כ קשה ?
סליחה שאני חופר, מה כבר יש לי לעשות בשי/שבת…אבל זה מאוד חשוב שיהיה לי באקווריום דקורציית עץ + מסלעה, ומעט צמחי פלסטיק
(לא יודע את סוג הענף, או השורש המדובר, אבל אין ספק שהוא עקשן כמו פרד)
ד.א.
אם אתם מתפלאים שאני מכנה את שורש העץ ||אוייב||, אז הוא הסיבה העיקרית שעזבתי את התחביב, כמו שציינתי
למשך כ-15 שנה…וכרגע זה או אני , או הוא – אין באמצע.
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.