- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
11/10/2011 בשעה 23:34 #10393Fishy – פישימנהל בפורום
חברים אני מתחיל – צריך עזרה
קנינו אוקריום קטן יש בתוכו דגי זהב וכמה סקרים. שני נקאים שהיו גם מתו מאיזשהי סיבה לא ברורה. בינתיים מצטברת ירוקת על דפנות האקרוים. בחנות אמרו לנו שבגלל התאורה באקורים מצטברת הירוקת. שאלה? האם הדגים צריכים את תאורת האקוריום או שהיא מיועדת למתבוננים. אם כן האם אפשרי לכבות את האור רוב היום או שהדבר יפגע בדגים. הנקאים האלו – אני לא סומך עליהם . הם באמת מנקים? אני צריך אותם? יש לי גם ירוקת על צמח פלאסטיק בתוך האקוריום איך אני נפתר ממנו – שוב נקאים ? אנא עזרו לי.
11/10/2011 בשעה 23:40 #116513Fishy – פישימנהל בפורוםברוך הבא לאתר פישי
אני ממליץ לך לקנות דג מנקה
אתה יכול לכבות את האור בבוקר ולהדליק בלילה
ולגבי האור יש מצבים שאם אתה משאיר יותר מידי אור אז יש ירקת אותו דבר אם אתה תשאיר את האקווריום ליד החלום וכתוצה מזה ירקת
ודרך הגב כמה ליטר האקווריום
11/11/2011 בשעה 02:46 #116519Fishy – פישימנהל בפורוםמדברייך נשמע שהאקווריום במצב ממש לא טוב ועוד דגים בדרך לפגוש את הבורא שלהם…
כמה קטן האקווריום ? כי "אקווריום קטן" ו "דגי זהב וסקלרים" ממש ממש לא הולך ביחד, ימשיכו למות לך דגים ככה.קרא את כ-ל המאמרים באזור המדריכים בפישי כדי שתוכל להמשיך בלי מתים נוספים ונוכל להמשיך למצוא ביחד פתרונות למצב האקווריום שלךנ.בהתאורה היא גם לדגים. דגים ללא אור יהיו פחדנים והראייה שלהם תידרדר.11/11/2011 בשעה 02:58 #116520Fishy – פישימנהל בפורוםירוקת זה הבעיה הכי קטנה שלך כרגע.
כמה דגי זהב? כמה סקלרים? איזה נקאים בדיוק? ומה נפח האקווריום?
לא משכנים דגי זהב, ודגי מים קרים באופן כללי עם דגים שצריכים טמפ' יותר גבוהה כמו הסקלרים.
האם האקווריום עבר סייקל לפני שהוכנסו הדגים והאם הכנסת אותם בהדרגה?
האם אתה עושה שימוש באנטי כלור?
מה תדירות החלפת המים?
כמה זמן האקווריום פעיל ואיזה פילטר יש בו?11/11/2011 בשעה 07:51 #116521Fishy – פישימנהל בפורוםחברים המון תודה קודם כל
לא , לא עשיתי סייקל. לא היה לי מושג מה זה עד שנכנסתי לאתר הזה אתמול בלילה. לא הזכרו דבר כזה בחנות
האקוריום קטן משהו כמו 60 ליטר
יש 4 דגי זהב ושני סקלארים. השילוב היה לפי המלצת המוכר. באמת ספגנו עוד אבידה לאחר מותם של שני הנקאים מת אתמול גם דג זהב אחד – מסכן. חוץ מזה הדגים נראים (לפחות לי) קצת עצבניים יש אחד בעיקר (זהב) שמציק לאחרים מנסה לאכול להם את הזנב כל הזמן (זה נורמלי?) כשאני נותן להם אוכל הם ממש מתנפלים עליו. אני מאכיל לפי הוראות המוכר בחנות (שעכשיו אני מבין שלא אמר לי דברים ככ מדויקים לאורך כל הדרך) אבל זה נרא להדיוט כמוני לפי התנהגות הדגים שאולי זה לא מספיק היתכן? לתת יותר אני מפחד – שזה יהרוג אותם
הסקלאר השחור גם נראה אפטי מה הוא הולך למות , מה אני רוצח דגים? לא מתאים לי . מה לעשות
וכן , החלפתי מים וכן עם אנטי כלור. וכן יש פילטר (אין לי מושג איזה)
11/11/2011 בשעה 10:11 #116525Fishy – פישימנהל בפורוםכשלא עושים סייקל לאקווריום חדש ופשוט מעמיסים דגים לאקווריום אין מספיק בקטריות כדי להמיר את האמוניה והניטריט וכל הדגים או רובם מתים אחד אחרי השני.
הסקלרים לא מתאימים לנפח האקו' בשום אופן. 3 דגי זהב יכולים להתאים ל-60 ליטר בלחץ, אבל אל תוסיף דגים נוספים. גם לא נקאים. את הסקלר שעדיין לא גוסס עדיף שתמסור למישהו שמבין בדגים.
מה שאתה יכול לעשות כרגע זה החלפות מים יותר תדירות כי הערכים מן הסתם גרועים. יש גם נוזל בקטריות שאפשר להוסיף למים וכביכול אמור לזרז את הסייקל. לי אין ניסיון עם זה אבל תנסה לברר.
11/11/2011 בשעה 15:15 #116548Fishy – פישימנהל בפורוםאני מציע לך להחזיר את כל הדגים ולהתחיל מחדש :
דגי זהב מפרישים שמן למים כך שהחלפות המים יהיו גבוהות והפילטר ידרוש ניקיון לעיתים קרובות יותר .
ממליץ שתילך על דגים כמו גופים ומולים שמאוד נפוצים בחנות יתרבו לך באקווריום ויהיה לך קל לגדל אותם ותוכל לשים באקווריום יותר מ-3 דגי זהב .
11/11/2011 בשעה 17:55 #116573Fishy – פישימנהל בפורוםשרימפסי , היום, 13:15
אני מציע לך להחזיר את כל הדגים ולהתחיל מחדש :
דגי זהב מפרישים שומן למים כך שהחלפות המים יהיו גבוהות והפילטר ידרוש ניקיון לעיתים קרובות יותר .
ממליץ שתילך על דגים כמו גופים ומולים שמאוד נפוצים בחנות יתרבו לך באקווריום ויהיה לך קל לגדל אותם ותוכל לשים באקווריום יותר מ-3 דגי זהב.
דגי זהב דורשים 300 ליטר! כל התגובה נכונה חוץ מהקטע של דגי הזהב…
11/11/2011 בשעה 18:48 #116577Fishy – פישימנהל בפורוםנכון בגלל זה הצעתי לו להתחיל מחדש ולהחזיר את הכל החזרה .
דגי זהב בכלל לא מומלצים לאקווריום עקב הרפש והשומן שלהם שהורסים את הפילטר .
11/12/2011 בשעה 12:23 #116685Fishy – פישימנהל בפורוםהרפש והשומן שלהם לא הורסים את הפילטר, תפסיקו לכתוב שטויות
11/12/2011 בשעה 13:50 #116705Fishy – פישימנהל בפורוםכרמל , 05:51 11 נובמבר 2011
חברים המון תודה קודם כל
לא , לא עשיתי סייקל. לא היה לי מושג מה זה עד שנכנסתי לאתר הזה אתמול בלילה. לא הזכרו דבר כזה בחנות
האקוריום קטן משהו כמו 60 ליטר
יש 4 דגי זהב ושני סקלארים. השילוב היה לפי המלצת המוכר. באמת ספגנו עוד אבידה לאחר מותם של שני הנקאים מת אתמול גם דג זהב אחד – מסכן. חוץ מזה הדגים נראים (לפחות לי) קצת עצבניים יש אחד בעיקר (זהב) שמציק לאחרים מנסה לאכול להם את הזנב כל הזמן (זה נורמלי?) כשאני נותן להם אוכל הם ממש מתנפלים עליו. אני מאכיל לפי הוראות המוכר בחנות (שעכשיו אני מבין שלא אמר לי דברים ככ מדויקים לאורך כל הדרך) אבל זה נרא להדיוט כמוני לפי התנהגות הדגים שאולי זה לא מספיק היתכן? לתת יותר אני מפחד – שזה יהרוג אותם
הסקלאר השחור גם נראה אפטי מה הוא הולך למות , מה אני רוצח דגים? לא מתאים לי . מה לעשות
וכן , החלפתי מים וכן עם אנטי כלור. וכן יש פילטר (אין לי מושג איזה)
אף פעם על תקשיב למוכר מניסיון
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.