- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:10 #6847
Fishy – פישי
מנהל בפורוםזה חשוב שיהיה ידע בנושא גם כי "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש"
ובעיקר בגלל שאנשים העבירו דגים מהאקווריום לים ולאגמים ופגעו קשות בטבענתחיל במאמר הבא: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1110278.htmlאשמח אם תגלו עניין ותוסיפו מידע או כתבות24/09/2022 בשעה 16:46 #79138Fishy – פישי
מנהל בפורוםMC הפוסטים שלך פשוט תענוג, כל יום (במיוחד בין השעות 00:00 ל02:00) אני מרפרש את עמוד בציפיה לפוסטים שלך
תבורך24/09/2022 בשעה 16:46 #79142Fishy – פישי
מנהל בפורוםשמח לתרום לאתר כל כך טוב שבאמת רואים שבא רק לתרום לקהילה האתר הזה זה סוג של מצווה
24/09/2022 בשעה 16:46 #79143Fishy – פישי
מנהל בפורוםאני גם נהנה אך בין 00:00 ל 02:00 בלילה אני בד"כ מנחרר במיטה
24/09/2022 בשעה 16:46 #79146Fishy – פישי
מנהל בפורוםחחחחחחחחחחחחחח
אני מקווה שתסכימו ותעזרו לי להקפיץ ולרענן מיידי פעם את הנושא למרות שזה אסור באתר זה מאוד חשוב (אני לא יעשה זאת ללא אישור)24/09/2022 בשעה 16:46 #79147Fishy – פישי
מנהל בפורוםאתה לא צריך אישור, תקפיץ מידי פעם, מתי שנראה לך נכון.
24/09/2022 בשעה 16:46 #79150Fishy – פישי
מנהל בפורוםזה לא שאסור להקפיץ, הבעיה היא שאנשים מקפיצים עצים בלי משהו רלוונטי להוסיף,
סומכים עליך פה שתקפיץ דברים רלוונטיים
24/09/2022 בשעה 16:46 #79173Fishy – פישי
מנהל בפורוםרועי1982 , היום, 16:29
זה לא שאסור להקפיץ, הבעיה היא שאנשים מקפיצים עצים בלי משהו רלוונטי להוסיף,
סומכים עליך פה שתקפיץ דברים רלוונטיים
נכון מאוד.
הודעות שנועדו לידע מותר להקפיץ, אך הודעות סתמיות כמו "מת לי הגופי" ומישהו מקפיץ את זה אחרי 3 חודשים ואומר: "אולי זה בגלל שאתה לא מחליף מים?? זה אסור.
24/09/2022 בשעה 16:46 #79187Fishy – פישי
מנהל בפורוםסחר לא חוקי בחיות ובצמחי בר: ענף הפשע השלישי בגודלו בעולם!
מאות מיליונים של חיות ושל צמחי בר נסחרים מדי שנה ברחבי העולם! העוסקים בכך מרוויחים סכומי כסף גדולים מאוד – מיליארדים של דולרים! אמנם מרבית הסחר הוא חוקי, אך חלק משמעותי ממנו אינו חוקי.כיום הסחר הלא חוקי בבעלי חיים ובצמחים הוא ענף הפשע השלישי בגודלו בעולם (אחרי הברחת סמים וסחר בלתי חוקי בכלי נֶשֶׁק). רשתות הפשע המאורגן מעבירות ברחבי העולם קופים, ציפורים, נחשים, לטאות, דגים טרופיים, אלמוגים, קקטוסים ועורות של חיות. ועם התפתחות רשת האינטרנט, צצה סכנה חדשה: סחר לא חוקי במִינֵי בַּר באמצעות האינטרנט. כך העבריינים מציעים למכירה חיות נדירות, ובהן: טִיגְרִיס סִיבִּירִי, גוֹרִילָה וגִ'ירָף.
מה הם הנזקים של הסחר הלא חוקי?
בנוסף לסבל הרב שנגרם לחיות הבר, הסחר הלא חוקי בהן, וגם בצמחי בר, גורם נזקים משמעותיים:- פגיעה במגוון הביולוגי – סחר במינים של בעלי חיים ושל צמחים שנמצאים בסכנת הכחדה, מאיים על המשך קיומם של מינים אלה, אשר מצבם קשה מאוד גם כך. הדבר נכון גם לגבי הסחר של חלקים מיצורים אלה, כגון: חִטִים של פִּילִים או עוֹרוֹת נְמֵרִים.
דוגמה: מספר הקַרְנַפִּים בעולם ירד ירידה חדה, לאחר שצדו והמיתו אלפי קרנפים למטרה אחת – סחר בקרניים שלהם! מספרם היום: כעשירית מזה שהיה בשנת 1970!
אך גם מינים שאינם נמצאים בסכנת הכחדה נפגעים קשות מן הציד למטרות סחר. - התפשטות של מינים פולשים – מינים פולשים עלולים לפגוע בסביבה הטבעית, והם הסיבה השנייה בחשיבותה לפגיעה במגוון הביולוגי בעולם.
דוגמה: הציפור מיאנה מְצוּיָה היא מין פולש שהתפשט בארץ. מקורו ככל הנראה בצַפָּארִי שנמצא בפארק הירקון.
קראו עוד על מינים פולשים - התפשטות של מחלות – על הסחר הלא חוקי בבעלי חיים ובצמחים אין פיקוח בריאותי, ולכן יש בו סכנה של חשיפה למחלות. המחלות עלולות לפגוע בגידולים חקלאיים, בחיות משק ואפילו בבני אדם.
דוגמה: בשנים האחרונות הוברחו לארץ מאות תוכיי ג'אקו שהיו נגועים במחלה קטלנית לבני אדם. - יבוא של יצורים חיים (בעלי חיים או צמחים) מסוכנים
דוגמה: לאחרונה הִבְרִיחוּ לארץ דְגֵי פִּירָאניה. אלה הם דגים טורפים, שמוצאם בנהר האָמָזוֹנָס, בדרום אמריקה. פקחי רשות הטבע והגנים הלאומיים חששו שהדגים האלה יגיעו בארץ למאגרי מים ולחופים, ושם הם יפגעו במתרחצים ובבעלי חיים. במקרה זה נתפס העבריין והסכנה נמנעה.
תודה לאתר סבבה24/09/2022 בשעה 16:46 #79195Fishy – פישי
מנהל בפורוםמה אתה סח אחי..? תגיד לי מי מוכר קופים או טיגריס אני עכשיו קונה..
- פגיעה במגוון הביולוגי – סחר במינים של בעלי חיים ושל צמחים שנמצאים בסכנת הכחדה, מאיים על המשך קיומם של מינים אלה, אשר מצבם קשה מאוד גם כך. הדבר נכון גם לגבי הסחר של חלקים מיצורים אלה, כגון: חִטִים של פִּילִים או עוֹרוֹת נְמֵרִים.
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.