מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

שאלה בקשר לחצץ ושילובים

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בקרוב אני הולך לקנות ציוד לאקווריום החדש שאני הולך להקים.

1. חשבתי על חצץ קוורץ 4 מ"מ, האם תהיה לי בעיה לשאוב אותו עם שואב רפש (חצץ – גרגירים קטנים). וויותר חשוב, קראתי שחצץ לבן נוטה להפוך לחום  (אצה) אחרי חודש, האם גם חצץ קוורץ 4 מ"מ יכול להפוך לחום ?

2. חשבתי לשלב דג אוסקר, קראתי שברגע שהוא עובר את 20 ס"מ, הוא יכול לאכול את הדגים שבאקווריום. האם הוא יכול לאכול דגים כמו : סלוויני, פה-אש

וכו…, אם כן, האם כדאי להכניס אותו רק כשהדגים גדולים ( מעל 15 ס"מ), או לוותר על הדגים הללו, ולהכניס רק גדולים?

3. האם אוסקר יסתדר עם סינספיליום,סוורום,ציקליד שוקולד, גאופגוס, יוארו, סלוויני ?

מצטער על השאלות הרבות, אבל חשוב לי לדעת לפני שאני משקיע הרבה כסף וזמן.

בתודה מראש

אורן

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום אורן וברוך הבא לפישי,

אין בעיה לשאוב רפש מחצץ קוורץ, לגבי הצבע הלבן אתה צודק, אכן יש לחצץ נטייה להפוך לחום/צהוב/צבע לא מוגדר אחר תוך חודש-חודשיים.
    אין הרבה מה לעשות, שינוי הצבע נובע מהתפתחות של אצה סביב הפסולת השוקעת לקרקעית. שאיבות רפש תכופות נוטות לערבב את המצע ולהפוך את הגרגירים כך שהאצה לא מקבלת יותר אור ומתה אבל בשורה התחתונה, בסופו של דבר לא משנה מה עושים החצץ הלבן יתלכלך.
    זה לא רציני להעריך את סיכויי התוקפנות בין הדגים שתיארת מבלי לדעת את גודל/נפח האקווריום שאתה מתכוון לקנות. 
    תגיד לי איזה נפח האקווריום שאתה הולך לקנות ונוכל להתקדם 

בברכה, קובלט
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כנראה שזה יהיה 1.50*50*60 (450 ליטר). האם יש מצע שאתה ממליץ עליו ?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מידות מכובדות בהחלט, מתאימות לאמריקאים. גודל האקווריום שבחרת יחסוך לך הרבה כאב ראש בעתיד. מעולה 

סוג המצע אינו קריטי, יש המון סוגים (חרסית, חול, בזלת, קוורץ ועוד) חשוב שלא יהיה גדול מאחר וציקלידים אוהבים לחפור ולעצב את האקווריום לפי הצרכים שלהם והחצץ צריך ליהיות בגדול שנכנס להם לפה. חצץ אלמוגים גרוס עושה את העבודה, צבעו ניטראלי עד בהיר, הוא יעיל מאוד וגם יפה לדעתי. תבקש בחנות שיראו לך סוגי חצץ של אושן נוטרישן. 
    צבע – דגים ינסו להתאים את הצבע שלהם לצבע החצץ, ככה שהתשובה תלויה באיזה צבע אתה רוצה להבליט בדגים שלך. חצץ שחור מחמיא לאוסקר וממש לא מחמיא לללופי או קובלט (ללופי הופך די חום, קובלט לכחול כהה דהוי). 
    טיפ שלי, שים לב שהסלעים באקווריום שלך אינם מונחים על מצע האקווריום אלא שקועים עמוק עמוק עמוק בתוכו. ציקלידים אוהבים לחפור לצידי סלעים עד הזכוכית בקרקעית. הדבר עלול לגרום לסלע שאינו שקוע עמוק במצע ליטות וליפול לבור בעוצמה. לא נעים.
    אפשר לעזור במשהו נוסף? אתה רוצה לדעת על שילובים?
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה רבה על התשובה המפורטת לגבי החצץ.

אשמח אם תוכל לעזור לי לגבי 2 השאלות הנוספות ששאלתי :

2. חשבתי לשלב דג אוסקר, קראתי שברגע שהוא עובר את 20 ס"מ, הוא יכול לאכול את הדגים שבאקווריום. האם הוא יכול לאכול דגים כמו : סלוויני, פה-אש

וכו…, אם כן, האם כדאי להכניס אותו רק כשהדגים גדולים ( מעל 15 ס"מ), או לוותר על הדגים הללו, ולהכניס רק גדולים?

3. האם אוסקר יסתדר עם סינספיליום,סוורום,ציקליד שוקולד, גאופגוס, יוארו, סלוויני ?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום
    לגבי שאלה 2, מי אמר לך את זה? לא ראית אין ספור אקווריומים עם אוסקרים בוגרים ודגים אחרים? ברוב המקרים, מאחר ומדובר בבעלי חיים אין שחור ולבן. מי שיגיד לך באופן חד משמעי "כן!" או "לא!" עדיף שיעסוק במתמטיקה או מדעי החלל  

שאלה 2+3: עדיף לגדל את כולם מגיל צעיר. זו הדרך הטובה ביותר. באקווריום בנפח כמו שלך לא יהיו לך בעיות. 
    כל דרך אחרת טומנת בחובה הימור מסוים, אין שחור ולבן, אבל יש דברים שמשפרים את הסיכויים:
    – רוב הדגים יאכלו דגים בגודל שנכנס להם לפה, תמנע משילובים כאלה.
    – תשלב דגים בעלי רמת תוקפנות דומה. אגרסיבי עם אגרסיבי וכו|. 
    – תשלב דגים שנמצאים בטבע באותו אזור/נהר/אקלים
    – ככל שהדג תוקפני יותר ככה עדיף שהוא יהיה קטן יותר לעומת שאר הדגים באקווריום
    – אם לא מכניסים את כולם ביחד מאז שהם ממש קטנים אז: דגים חלשים מכניסים ראשונים, דגים חזקים/תוקפניים מכניסים אחרונים.
    – מקומות מסתור ודקורציה המאפשרת לדגים לא לראות בקו ישר אחד את השני עוזרת להפחתת האגרסיביות.
    לגבי הסלוויני, אני לא יודע. לפי ניסיוני המועט עם הדג הוא מאוד מאוד אגרסיבי.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה רבה!.

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה