- הנושא הזה ריק.
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
-
מאתתגובות
-
07/11/2015 בשעה 20:06 #32258
Fishy – פישי
מנהל בפורוםהיי חברים,
קיבלתי מערכת נאנו ריף שלמה מתנה, האמת אני אפילו לא יודע עם זה נאנו….מדובר באקווריום 50x50x50 כולל מנורת לדים, מסנן uv, מקרר מים+משאבה של האיים 2000 ליטר לשעה, אקווריום, סטנד, מלח,אוכל,שואב רפש שווה, גוף חימום, שני דגי ליצן(או סוג של.. ממה שאני מבין), שני שבלולים שאיני יודע את שמם, ושני דגים לא מזוהים שגם איני יודע את שמם אבל הם שם ….קצת רקע….אני מגדל ותיק במים מתוקים, מריץ אקווריום של דיסקוסים 500 ליטר בעזרת FX5 נהדר ומנורת לדים שאולי יותר תיהיה רלוונטית למלוחים (לא מחמיאה לדיסקוסים..) כך שטיפול באקווריומים, השקעה וסבלנות אינן מילים זרות בעיני, אך בניגוד למים מתוקים אין לי מושג בגרוש איך לתפעל את המערכת.כרגע המערכת עומדת יציבה עם המים שהוא היו בא ליפני זה מערכת שהיית בטיפול מסור מזה שנה + כל הציוד במצב חדש והכל בסדר…ועכשיו לעיניין….. קודם כל למרות כל המאמרים כאן ובאינרטנט (באנגלית) שקרעתי הקונספט נישמע מוכר…. עיקביות…. החלפות מים סדירות וכ׳ו…אבל איך? איך אני מייסם בפועל?! כאילו…. להחליף מים במתוקים זה פשוט למלא מהברז ולשפוך…. אבל כאן אני צריך להוסיף את המלח, כאילו מה אני ממלא מים ושופך מלח יעודי לאקווריום? או מערבב לפני בדלי… כאילו חשוב לי להבין כיצד אני מייסם את הדברים בפועל… (לצערי אני לא מכיר מישהו שמגדל מים מלוחים ויכול להדריך אותי צעד אחרי צעד)שנית איני מכיר את טיב הציוד שלי, אני מניסיוני למדתי שציוד ברמה גבוה יכול לתת לך תוצאות משמעותית יותר טובות לכן אשמח לחוות דעת על הציוד, מה עוד חסר, וכ׳ו.לגבי ציפיותי אני לא רוצה עכשיו להישתגע עם SPSים וכדומא, אני רוצה 4 נמוים כאלה אולי עוד משהו קצת שמשתלב יפה שושנה ואיזה שריפס סוף סיפור, לא משהושמסובך לגדל לפחות עד שיצבור ביטחון עם המערכת..תמונות של הציוד והאקווריום:אקווריום:
פורק חלבונים:מקרר מים:מנורת לדים:למרות שיש לי את זאתי שאני יכול לסים במקום, היא full spektrum עם טכנות ושלט וזה…. קניתי אותה באיזה מחיר בדיחה באייבי במכרז…חשבתי שמנורת Full spektrum תחמיא לדיסקוסים אבל היא לא.. הם ניראים כאילו יש עליהם צל… אז….משאבה:משאבת UV:ועכשיו לחיות בפנים:מזה? יש כאלה שניים:מזה??ויש כאלה..תודה על סבלנות הקריאה@!
מתן. -
מאתתגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.