מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

שילוב בין אפריקאיים לאמריקאיים

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אשמח אם מישהו יודע, כי מעולם לא שילבתי בין אמריקאיים לאפריקאיים.

יש לי כרגע באקווריום של 1.20 , דג מורי (בערך 13 ס"מ), ודג אצי שחור (בערך 12 ס"מ). אני רוצה להוסיף לאקווריום כמה דגים אמריקאיים

יחסית שקטים. חשבתי להוסיף :

1 סוורום

1 יוארו

1 גאופגוס

1 פה-אש

1 מוליפישנוזה

האם המורי והאצי יסתדרו איתם ?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי אורן,

לא מומלץ לשלב בין ציקלידים אפריקאים כמו שיש לך לבין ציקלידים אמריקאים.
    השילוב אינו מומלץ ממספר סיבות, בין השאר בגלל התנהגות שונה, גודל סופי שונה (מאוד), תזונה שונה, התנהגות בזמן רביה ועוד.
    בנוסף, האפריקאים מהירים בהרבה ויכולים להציק למוות לדגים האמריקאים. במידה והם לא יחסלו אותם, כשהאמריקאים יגדלו יגיע תורם והם עלולים להפוך לטורפים באקווריום. דבר נוסף שכדאי לציין הוא התזונה השונה, רוב הציקלידים אפריקאים מתבססים על תזונה צמחית בעיקרה בעוד שרוב הציקלידים האמריקאים מתבססים על משטר תזונה בשרי בעיקרו.
    שים לב שרשמתי "לא מומלץ" ולא – אי אפשר. יש מגדלים שעושים את זה, רובם מקבלים כוויה במוקדם או במאוחר וחלק קטן מצליח.
    לגבי האם זה טוב לדגים… נראה לי שאם היינו יכולים לשאול אותם מה דעתם על השכנים הם היו אומרים…. Get me out of here….. (:
    הכי בריא (מבחינת סטרס והוצאות כספיות) לך ולדגים הוא שילובים שניתן למצוא בטבע, כמו שהאבולוציה בנתה, כלומר – אקווריום מלאווי יעודי, טנגניקה יעודי או אמריקאים יעודי. הדגים בנויים להסתדר יחד כמו שהם בטבע. 
    שילוב לא טבעי משול לשאלה "האם ניתן לשלב זאב מאפריקה עם זאב ממדבר יהודה"… התשובה, ברוב המקרים לא (:
    שאלה מעניינת וטוב ששאלת אותה, אשמח לעזור לך בכל שאלה נוספת (: 
    שבוע טוב, קובלט (:
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה !

אני אוותר על המורי והאצי,

ואלך על ציקלדים אמריקאיים שקטים.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום
    בכיף, נשמח לשמוע עידכונים על התהליך כדי ששאר הגולשים ילמדו מההתנסות שלך.
    אם תרצה פרטים לגבי דג מסוים ולא תמצא אותו באתר תודיע לנו ונוסיף אותו בשמחה.
    שבוע טוב, קובלט (:
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה