מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

שילוב סילבר דולר ומונו

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי קובלט האם דולר סילבר יכול להסתדר עם מונו באותו אקווריום..יש לי אקווריום 350 ליטר.והמונו לא מפסיקים לתקוף את הדולר סילבר מה עלי לעשות ??? תודה רבה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מוזר, הסילבר דולר והמונו אמורים להסתדר יופי ביחד, במיוחד באקווריום גדול כמו שלך.

אנא ענה לי על השאלות הבאות כדי שאוכל לספק לך פתרון מתאים:
    – מה האוכלוסיה באקווריום ?
    – מה הדקורציה ? (אם יש לך תמונה זמינה העלאת תמונות לאתר פישי היא תהליך פשוט מאוד).
    – מה הגודל של המונו ומה הגודל של הסילבר דולר ? בני כמה הם? כמה יש מכל סוג?
    – אחד מהם חדש באקווריום ?
    לילה טוב, כבר שלוש בבוקר (: קובלט (:
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

וואלה אתה מלך קובלט….

אז ככה..האקווריום דיי חדש הכנסתי לפני שבוע בערך כ-20 דגים מכל מיני סוגים.

ציקלידים אפריקאים מונו סבא קורלאוסים .פיקוקים מסוגים שונים וכולם באותו גודל בערך.ואתמול הביאו לי 2 דגי דולר סילבר בערך בגודל של 10 סמ".ואיך שהכנסתי אותם והמונו סבא קטנים מהם בחצי ,התחילו לתקוף אותם ברמה שהם לא הפסיקו לשנייה כל רגע תקפו אותם.אז הכנסתי את המונו סבא לחלל של רשת עד שאדע מה עלי לעשות.

את התמונות של האקווריום אני יעלה בקרוב…תודה רבה לך קובלט.  

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לא ציינת כמה מונו סבא יש באקווריום ואיזו דקורציה יש ולכן אני מייעץ לך תחת ההנחות הבאות:

– יש יותר מונו סבא מאשר סילבר דולר
    – אין דקורציה מספקת
    יכול מאוד ליהיות שזה עניין של טריטוריות. איקלום דגים חדשים באקווריום מבוסס הוא תמיד בעייתי, במיוחד בראשית הדרך משום שכל דג באטרף לתבוע לעצמו שטח. דגי מונו סבא בלהקה מקבלים בטחון, בטחון מופרז לפעמים שבא לידי ביטוי בתוקפנות. הם בעצם אומרים לסילבר דולר "היי, אנחנו פה, תמצא לך מקום אחר!". 
    אפשרות 1
    תוודא שיש מספיק סלעים או דקורציה שמאפשרת לסילבר דולר להסתתר מאחוריה ולשבור את קו הראיה אל דגי המונו. כמו כל בעל חיים, מבט ישיר משמעותו קריאת תיגר ולכן חשיבותה של הדקורציה בהפחתת המתח.
    אפשרות 2
    זאת האפשרות המחמירה, יש שקוראים לה "לעשות RESET לאקווריום". מה שעושים זה מוציאים את הדגים מהאקווריום לכלי זמני, מסדרים את הדקורציה מחדש (מזיזים סלעים, משנים מיקום של דברים), מכבים את האור ומכניסים את הדגים שוב. מבחינת הדגים הטריטוריות השתנו וכל אחד צריך לבחור מקום חדש.
    אפשרות 3
    לפעמים, גם מה שכתוב בספרות המקצועית כשילוב מוצלח מתברר כבעייתי. לא פעם ולא פעמיים אני וחבריי לתחום נאלצנו להודות שהטבע חזק מאיתנו ומסרנו את התוקף או הנתקף לאקווריום אחר בו הוא חי חיים שלווים ומאושרים. גם אנחנו חיינו טוב יותר במקום ליהיות בסטרס כל היום (:
    להבא, שים לב לטקס האקלום הבא, הוא עוזר בהפחתת מקרי התקיפה:
    איקלום נכון:
    האכלת הדגים באקווריום
    כיבוי האור באקווריום, אם אפשר עימעום האור בבית או כיבוי שלו לחלוטין. המתנה במשך 10 דקות – הדיירים שבעים, רגועים ומנומנמים.
    הצפת השקית עם הדגים החדשים על פני המים למשך 15 דקות – למטרת השוואת טמפרטורה.
    הוספת כוס מים, המתנה 10 דקות – למטרת הרגלת הדגים החדשים לערכי המים באקווריום שלך.
    הוספת כוס מים, המתנה 10 דקות – שוב, למטרת הרגלת הדגים החדשים לערכי המים באקווריום שלך.
    במידה ומדובר בדגים רגישים, כמו בוטיה ליצן, יש להוסיף 50% לזמנים המצויינים.
    הוצאת הדגים החדשים בעזרת רשת, הכנסתם לאקווריום בעודו ללא תאורה
    לשפוך את המים בשקית לשירותים – לעולם לא להכניס מים מאקווריום של חנות או חבר לאקווריום שלך.
    להשאיר את האור כבוי למשך חצי שעה ואז להדליק.
    עדכן בהתפתחויות,
    בברכה, קובלט (:
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

היי קיקו, קובלט נתן לך אחלה תשובה אבל חשבתי על עוד שני דברים שיכולים להשפיע…

הדבר הראשון זה הגודל של הדגים (דגים גדולים נוטים לתקוף דגים קטנים מהם).

דבר שני, תשים לב ותבדוק טוב את הדגים שאתה קונה כי במיוחד בדגים מסוג זה החלשים והחולים נתקפים די הרבה, ברגע שהאחרים מזהים

חולשה הם תוקפים.

שיהיה בהצלחה…

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה