הכנת מזון צמחי לשוכני קרקעית

מדריך הכנת מזון צמחי לשוכני קרקעית

כלים: סיר קטן , כף עץ, בלנדר ,מסננת , פיסת בד צפופה או רשת מיקרונית (תשמש בתור מסננת) ,מערוך ומגש לתנור נייר אפייה.

חומרים: חבילת עלי תרד קפואים, חבילת שעועית ירוקה עדינה שלמה ,חבילת אפונים עדינים, 4 עלי חסה מהאמצע(לשטוף טוב על מנת למנוע הרעלת ריסוס ) ,מלפפון בינוני, חצי כוס קמח תירס ,כפית פפריקה ושן שום אחת .

עלות כוללת כ80 שקלים. מתקבלת כמות שמספיקה לחצי שנה (זול יותר מן המזונות המוכנים)

אופן ההכנה : לוקחים גוש אחד של עלי תרד (העלים מגיעים בתור גושים בתוך החבילה)

4\3 כוס גרגירי אפונה עדינים

  כ50 תרמילים של שעועית ירוקה עדינה (כולל השעועית) ו4 עלי חסה

מכניסים הכל לסיר מלא במים ומבשלים על אש גבוה עד שמגיעים  לרתיחה ואז נותנים לכל העסק להתבשל 2 דקות ומורידים מהאש.

מעבירים את כל הירקות המבושלים לתוך הבלנדר ומפעילים עד שיוצאת עיסה שנראית כך :

מוסיפים את שן השום את קמח התירס ואת הפפריקה ומערבלים שוב עד שהעיסה נראית אחידה ללא גושים כך זה נראה :

מחממים תנור ל200 מעלות , ואז לוקחים את העיסה מכניסים לתוך הבד וסוחטים את כל הנוזלים

 בסוף תתקבל עיסה במרקם של פלסטלינה ככה זה נראה:

לוקחים מגש מהתנור ומניחים עליו נייר אפייה ועליו את העיסה ואז עוד נייר אפייה על זה   לוקחים את המערוך ומרדדים עד שמתקבלת שכבה דקה , מסירים את נייר האפייה לוקחים סכין חדה ללא שיניים וחורצים חריצים בעיסה כך:

ואז מכניסים לתנור ל 5 דקות פותחים ובודקים אם זה יבש אם לא מחזירים לעוד 5 דקות עד שזה מתייבש ואז מוציאים מהתנור והופכים כך שהחלק התחתון יהיה כעת כלפי מעלה מכניסים לתנור לעוד 5 דקות וזהו עכשיו רק נותר לחתוך לפי החריצים שעשינו ולהתחיל להאכיל את הדגים .

המזון מחזק צבע צהוב ואדום ,המזון מתפרק לאט לאט במים דבר שעוזר לכל הדגים להגיע אליו .

סרטון של הדגים אוכלים

https://drive.google.com/file/d/0B7lRbX9foMWVUEdvNzVvMFRaV1U/edit?usp=drive_web

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קבוצת הפייסבוק החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הפייסבוק הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה