כללי
כריש אפולו בליקרי הוא בין הקרפיונים הפחות מוכרים בתחום, שמו של הדג מיוונית בתרגום חופשי הוא זאב המים על היותו דג טורף. הדג כולו בעל מופע צבעים כסוף מתכתי לפעמים קו שחור חוצה את הגוף, הסנפירים שלו עשויים להיות בצבעים של כחול אפרפר או כתום ומבנה גוף של שוכן המים הינו גוף "ישר" מלמעלה אך קמור מלמטה. כריש אפולו בליקרי מגיע מיבשת אסיה והואהוא חבר במשפחת ה-Cyprinidae.
גידול באקווריום
כריש אפולו בליקרי צריך מיכל עם 130 ליטר לדג בודד ואילו לפחות 220 לשילוב עם דגים נוספים. חשוב שהאקווריום יהיה באורך של 120 ס"מ לפחות. עבור הכריש אפולו בליקרי יש לדאוג לערכי מים טובים והחלפות סדירות ועל מנת לדמות בעבורו ביוטופ ולדאוג לפילטרציה חזקה שתשמור על ערכי המים ותדאג לזרמים טובים. צמחים רבים וגם גזעי סחף חשובים מאוד על מנת לדמעות עבורו את סביבתו הטבעית. הכריש אפולו בליקרי הוא קופץ מדופלם ולכן יש לסגור היטב את האקווריום.
שותפים מתאימים
אין לשכנו אם עוד דגים ממשפחת ה-Cyprinidae אחרת עשויים להיות קרבות. כמו כן אין לשלב איתו דגים אשר קטנים ממנו ושלא יודעים טוב להגן על עצמם.
זיהוי בין המינים
לא ניתן להבדיל בין המינים.
רבייה
לא הייתה רבייה בשבי.
מזון מומלץ
בצעירותו הוא אוכל צמחוני ובבגרותו מזון בשרי. מזון חי אחת לשבועיים יהיה מזון פינוק מצויין עבורו.





