מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

אני רוצה להקים אקווריום מלוחים ביוטופ

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום,

ברצוני להקים אקווריום ביוטופ לשושנון.

אחרי שאני יקבל תשובות מהפורום אני יעבור לקרוא את כל המאמרים בעברית ואנגלית על הדג.

כמה ליטר מינימום צריך בשבילו? איזה סוג אלמוגים שושנות וכו' יתאימו בשבילו וכמו שכתוב באתר "שישן" שם?

יש לי אקווריום פנורמי קטן 40 ס"מ של בערך 25-30 ליטר יספיק? או שאני צריך לקנות אחר?

בקבוצה של כמה אפשר ומומלץ לשים אותם? אני יכול להביא שושנון אוסלריס, עגבנייה, אש, פרקולה, פסים כחולים, כחול שפתיים ובואש. [יש עוד כמה סוגים אבל אותם אי אפשר להביא   אפשר לערבב אותם?

פורק חייב או עם החלפות מים אפשר להסתדר בלי? מישהו מכיר באזורים חיפה קריית ביאליק נצרת עלית עפולה חנויות שמוכרות פורק חלבונים בשביל אקווריומים קטנים יחסית בזול? ולא מיד 2 אבל אפשר מהאתר

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

הקפצה ^^

את האלמוגים והשושנות מכניסים עם תהליך הסייקל או אחרי?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני חושב שחייב פורק אבל אל תסמוך על דעתי תחכה לאחרים ……………

בנוסף לכך דג השושנון צריך  :

השושנון כדג אקווריום

השושנון מאוד פופולארי כדג נוי לאקווריום מים מלוחים, גם בשל יופיו וגם בשל הקלות היחסית בגידולו בהשוואה למינים אחרים של דגי מים מלוחים. את דג השושנון ניתן לגדל במיכלים מעל 35 ליטר בטמפרטורה 24-30 מעלות צלזיוס ובמליחות (ריכוז מלח) בין 1.018-1.026.

[עריכה] רבייה

לקראת הרבייה, הזכר מנקה משטח סלעי באזור מוגן, בקרבת השושנה, ומזמין אליו בתנועות חיזור את הנקבה. הנקבה מטילה את הביצים הנדבקות לסלע, הזכר מפרה את הביצים, ושני בני הזוג שומרים עליהן בקפדנות מפני אויבים פוטנציאליים, ודואגים לזרימת מים שוטפת כדי לספק לביצים שפע חמצן. זוג אחד מסוגל להטיל 4 – 6 פעמים בשנה כמה מאות ביצים בכל הטלה. לאחר 5 – 6 ימים בוקעות הפגיות (דגיגים) שגודלן כ-2 מ"מ. בשלב הראשוני לחייהם, מתפתחים בני המין בתוך להקות פלנקטון, אולם עם הגיעם לגודל של כ-10 מ"מ הם יוצאים לדרכם בחיפוש אחר שושנת ים שתשמש להם מקלט. פרטים שלא הצליחו למצוא את מבוקשם, עתידים להיטרף, בידי דגים גדולים.

[עריכה] רבייה בשבי

דגי השושנון הם הקלים ביותר לריבוי מבין דגי השונית. ליצירת זוג מטיל, על המגדל לרכוש 2 דגים בהפרשי גדלים ניכרים, הגדול יהיה הנקבה והקטן יהיה הזכר. בגיל שנה הזוג מגיע לבגרות מינית, ובתנאים הולמים תיתכן הטלה של השושנונים.

התנאים האופטימלים להתחלת הרבייה
    14 שעות אור
    ריכוז מלח הדומה לזה בריף (1.024-1.026)
    אקווריום ייעודי לזוג המטיל (לא חובה)
    נפח מיכל 40 ליטר או יותר
    אתר הטלה "נוח" (סלע,צינור PVC או אפילו ספל)
    תזונה מגוונת (כולל מזונות קפואים)

כמו כן יש להכין מיכל לגידול הדגיגים עם פילטרציה עדינה מספיק כדי למנוע שאיבה שלהם.

מתוך  ויקיפדיה …………….

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עוד מישהו שיעזור לי להבין על מה אני הולך לקרוא באנגלית שיהיה לי בסיס ואני יבין יותר טוב?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תראה,

1. אקו' פנורמי בכלל לא טוב לדעתי. הוא יוצר עיוות ולא נוח לצפיה.

מה שאתה יכול לעשות זה להפוך את האקו' ככה שהחלק הישר יהיה בחזית.

2. אלמוגים ושושנות דורשים תנאי ריף. זה אומר מי אוסמוזה הפוכה וקירור. קשה להשיג את זה באקו' קטן…

3. אם אתה רוצה רק שושנונים, אתה יכול לגדל זוג באקו' שלך כל עוד אתה מקפיד על החלפות מים של לפחות 10% בשבוע

ופילטר מפל נורמאלי ואז לא תצטרך פורק.

כל מה שאתה צריך זה סלעים חיים (אפשר לקנות מחובבים) ומלח למרינה.

אם אתה רוצה עוד מידע אל תתבייש לשאול.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי1982 , היום, 00:12

תראה,

2. אלמוגים ושושנות דורשים תנאי ריף. זה אומר מי אוסמוזה הפוכה וקירור. קשה להשיג את זה באקו' קטן…

3. אם אתה רוצה רק שושנונים, אתה יכול לגדל זוג באקו' שלך כל עוד אתה מקפיד על החלפות מים של לפחות 10% בשבוע

לפי מה שהבנתי אני יכול לשים באקווריום הקטן שלי [20-25 ליטר] זוג שושנונים עם החלפות מים פעם בשבוע, פילטר מפל ואוסמוזה הפוכה ואני לא יצטרך פורק חלבונים [עד שאני ישתדרג לאקווריום ענק של מלוחים ]

נ.ב

אני לא יביא כרגע אלמוגים עד שאני יקנה אקווריום גדול בשביל מלוחים, אני יביא 2-3 סלעים חיים ו1-2 שושנות וזוג שושנונים.

את השושנות מכניסים לאקווריום אחרי הסייקל או עם הסייקל כמו בצמחים של המתוקים? ובקשר לתאורה, כמה וואט לליטר צריך בשביל השושנות?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אם לא הבנת, שושנות צריכות תנאי ריף. שזה אומר גם קירור. מקרר זול יעלה בין 1000 ל-1500 שקל. בינתיים תעשה מרינה, אח"כ תתקדם לריף. 

תבדוק כמה ק"ג הסלעים שוקלים. הכמות המספרית לא אומרת את המשקל. יכול להיות אחד ענק ויכולים להיות 3 קטנים. 
    את הסייקל תעשה עם מולי שחור/כרומיס מצוי. עדיף מולי. פחות בלאגן בהוצאה שלו.. 
    את השושנות אתה תאכלס רק כשהמערכת תהיה יציבה (אחרי שעברו כמה חודשים לפחות)
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי1982 , היום, 00:12

תראה,

צודק אקווריומים פנורמיים מסיטים את זווית הראייה ואיכות ההדבקה שלהם מורידה מיופי האקווריום .

אני אישית לא אוהב אקווריומים כאלה .

תעשה סייקל עם מולי שחור שיכול להיות דג  מים מלוחים והוא גם זול ונפוץ ……..תתקדם עם הזמן וככה תרכוש ניסיון תתחיל מקטן אל הגדול (ככה לומדים )

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה