- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
08/01/2011 בשעה 18:01 #9209
Fishy – פישי
מנהל בפורוםשלום,
שמי אביחי, 28, סטודנט לתואר שני באונ' תל-אביב.אני מצלם סרט בשם "ארמונות בחול" בחוף הדייגים באולגה בחדרה, אחד החופים היותר יפים בארץ באמצע אוגוסט. הסרט מדבר על העלמות הטבע, חופי הים והדגה, ודריסת הרגל של בעלי ההון גם בחופי הים היפים יותר.
אני צריך דג פוטוגני לסרט, אחד כזה שמעורר אהדה והזדהות. מאיה, 12, גיבורת הסרט, למעשה מוצאת אותו על החוף ומחזירה אותה לים. חשוב לי שהדג יחיה לפני הצילומים ואחרי הצילומים. אין לי הרבה נסיון בטיפול בדגים, לכן אשמח להעזר בניסיונם של המבינים.
בתודה מראש,
אביחי
[email protected]08/01/2011 בשעה 18:38 #105572Fishy – פישי
מנהל בפורוםשתי שאלות:
למה שלא תקנהתדוג דג כזה?אם מישהו יתרום לך דג כזה של מים מלוחים (שדרך אגב דיי יקר), מה העירבון שהוא יחזור? אתה מתכוון לשחרר אותו לים התיכון ולהוציא אותו החוצה?
לפי דעתי הכי עדיף לך לדוג דג ים מהים כמה דקות לפני הסרט ואז להחזיר אותו.כמה דברים חשובים:דג מים מלוחים שאנחנו (חברי האתר) מגדלים לא בא מהים התיכון בדרך כלל אלא ממקומות אחרים בעולם, הדג שתדוג לא יוכל להישאר מחוץ למים יותר מדקה כי אז הוא ימות ותיקח בחשבון שהוא יקבל חתיכת סטרס מכל העניין של הוצאה מן המים, הנחה על החול והחזרתו כעבור דקה.בכל מקרה,בהצלחה בסרט
08/01/2011 בשעה 19:08 #105584Fishy – פישי
מנהל בפורוםעמית,
תודה על התשובה הזריזה.לגבי השאלה, במידה ומישהו כזה ירצה להרתם לטובת הסרט ולהביא דג משלו אני אדאג ביחד איתו להבטיח שהדג יחזור אליו. למשל אפשר אולי לקשור לו חוט דיג לזנב ואחרי הצילום למשות אותו חזרה (כמה שניות בתוך המים).
אני לא מתכוון להשאיר את הדג יותר מדקה מחוץ למים, אני צריך לצלם אותו כמה שניות על החול וכמה שניות בתוך המים (מצלמה מיוחדת). בשאר הסרט אני אשתמש בדג צעצוע.
יש לי כרגע שלוש אופציות:
1. למצוא מישהו עם דג שירתם לטובת הסרט (ננסה לדאוג שישתלם לו).
2. לקנות דג כזה ובסוף הסרט לשחרר אותו למים (מי שמציל דג אחד בישראל כאילו הציל עולם ומלואו =).
3. לדוג דגים יום לפני הצילומים.לגבי אופציות 1 ו 2, נצטרך לדאוג להביא את הדג ברכב לסרט. האם צריך ציוד מיוחד לשם כך כדי לשמור עליו בחיים?
לגבי אופציה 3, במידה ולא נצליח לדוג זה קצת סיכון ברמת ההפקה. האם יש פה דייגים שבעניין? אולי גם דייגים שירצו להצטלם בסרט?לגבי הסטרס, נצטרך להסביר לדג שבשביל להיות כוכב צריך לשלם מחיר. ואם הוא לא מאמין – שישאל את אושרי כהן =]
יום טוב לכולם,
אביחי.08/01/2011 בשעה 20:31 #105588Fishy – פישי
מנהל בפורוםאין מצב להביא דג נוי לים התיכון תדוג לפני הצילומים.
08/01/2011 בשעה 21:08 #105591Fishy – פישי
מנהל בפורוםכי דגים ששורדים בים התיכון הם דגי שגדלים בים בים התיכון
08/01/2011 בשעה 22:10 #105594Fishy – פישי
מנהל בפורוםכל דג מסוגל לשגשג רק באזור בו הוא חי, דגי נוי שמגדלים בדרך כלל אינם באים מאזור הים התיכון אלא מימות אחרות ואוקיינוסים.
הדג רגיל לאיכות מים שבאזור שלו, שזה כולל רמת המליחות במים, קשיחות המים ועוד מושגים שתוכל לקרוא במאמרים שבאתר.לכן הדג שהכי יתאים לך הוא דג מהים התיכון, תשאל דייגים מנוסים (יש כמה באתר), איפה ניתן לדוג דגים יפים ולא סתם אפורים לסרט שלך וכמה ימים לפני הסרט תדוג.אתה יכול גם לצלם את הסרט באילת שמה מבחר הדגים גדול הרבה יותר, הבעיה היא שתצטרך אישור מהרשויות כדי לדוג שם ורוב הסיכויים שלא יאשרו לך, אבל לך תדע, אם תגיד שזה לסרט שמראה את ההרס שעושים לשוניות ולחופים הם אולי יסכימו
08/01/2011 בשעה 22:51 #105599Fishy – פישי
מנהל בפורוםמישהו אמר לי שהוא ראה אבו נפחא שנסחף לחוף לא רחוק מהחוף בו אני מצלם בחדרה. אם אני אשיג אבו נפחא זה יהיה מדהים!
לגבי אילת.. אולי שנה הבאה!
בכל אופן תודה על המידע.
אביחי
08/01/2011 בשעה 23:10 #105600Fishy – פישי
מנהל בפורוםשיטה לתפיסת דג מהיר ציוד: מקל דיג פשוט, רולר פשוט,כמה קרסים,כמה משקולות,כמה סביבלים, ושרימפסים(עדיף) או בצק
לך לחוף שיש בו קצת בורות עמוקים זרוק שם עם פתיון אין דבר כזה שאין דגים (לרוב יש) תלוי במזג האוויר ככל שיום יותר עם שמש יש יותר דיג
08/02/2011 בשעה 00:40 #105609Fishy – פישי
מנהל בפורוםאם אתה דג ליד סלעים תיזהר אם אתה דג אראס כי הוא ארסי אני מעלה לך תמונה שלו שלא תדוג אותו ואז הוא יעקוץ אותך

איפה שהעיגול יש לו קוץ קטן תיזהר לא לגעת בוא היה סיפור למישהו שהוא עקץ אותו וכמעט קרטו לו את הידבדרך כלל הארס אמור לרגום רק לכאבי ראש וחום08/02/2011 בשעה 00:46 #105610Fishy – פישי
מנהל בפורוםגופי ה , היום, 21:40
אם אתה דג ליד סלעים תיזהר אם אתה דג אראס כי הוא ארסי אני מעלה לך תמונה שלו שלא תדוג אותו ואז הוא יעקוץ אותך

איפה שהעיגול יש לו קוץ קטן תיזהר לא לגעת בוא היה סיפור למישהו שהוא עקץ אותו וכמעט קרטו לו את הידבדרך כלל הארס אמור לרגום רק לכאבי ראש וחוםאחי הדג הזה אני מכיר אותו כאילו שאני חיי איתו כל זריקה אני מוציא אותם כמו זבל! ונדקרתי אולי 300 פעם זה כאב מעצבן מאד שחולף לאחר 15-20 דקות! העלתי תמונות לאתר ליפני חודש בערך בתמונות היה ארסים גדולים שתפסתי!
08/02/2011 בשעה 00:49 #105612Fishy – פישי
מנהל בפורוםכן הם מכוערים אני מעלה קישור של מישהו שכמעט קרתו לו את היד בגלל זה
08/02/2011 בשעה 00:56 #105613Fishy – פישי
מנהל בפורוםזה החמיר וניהיה במצב כזה כניראה שהבן אדם הזה אלרגי לחומר שממנו מורכב בארס!
08/03/2011 בשעה 01:38 #105851Fishy – פישי
מנהל בפורוםיכול להיות שנעקצת מהקוצים שמרכיבים את סנפיר הגב
יש כמו פס כזה שהוא יותר קרוב לראש שם מוטמן הארס משם בא שמו האראס08/03/2011 בשעה 01:39 #105853Fishy – פישי
מנהל בפורוםאני יודע נידקרתי לרוב מקוצי הגב אך פעם אחת נדקרתי מהקוץ הראשים זה כמעט אותו כאב!
08/03/2011 בשעה 14:09 #105925Fishy – פישי
מנהל בפורוםלמזלי לא קרה כלום אך הכאב של הארס לא נעים בכלל!
24/09/2022 בשעה 17:49 #107720Fishy – פישי
מנהל בפורוםתבוא לאילת אני גר באילת וזה מדהים יש פה מלא דגים ויש מקומות שמותר לדוג תוכל לדוג שמה איזה אראס או איזה אבונפחא ולשחרר פעם הייתי דג הרבה עם דוד שלי כל זריקה אראס ואם אתה רוצה שיהיה בסרט קטע של צלילה לך לאילת לחוף המגדלור או חוף החשמל תצלול שמה משהו מדהים צללתי בחוף החשמל עם שנורקל וראיתי דג תוכי מרהיב !
בהצלחה בסרט 🙂 -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.