- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:52 #28050
Fishy – פישי
מנהל בפורוםברוכים הבאים לאחד מהתחביבים הכי מספקים על פני כדור הארץ. מכל התחביבים שיש, שום דבר לא משתווה לאקווריום מים מלוחים מבוסס בבית שלך. יש משהו קסום בהיותו של האקווריום פיסה מהאוקיינוס בביתך, שלא יכול להשתוות לשום תחביב אחר.

מצד שני, ברוכים הבאים לאחד מהתחביבים הכי מעצבן, הכי מרגיז, הכי מתסכל והכי יקר בעולם (בתאוריה. כן?). הרבה אנשים יצאו בצרחות מהתחביב בנסיון לצאת מהבור העמוק של הצרות שאליו אתה יכול ליפול בהיותך בעל אקווריום מים מלוחים.
במספר המאמרים הבאים שאפרסם, אני עומד לחשוף בפניכם את העקרונות הבסיסים ביותר של אחזקת אקווריום מים מלוחים על מנת לעשות את הצעד הראשון בגידול בעלי החיים הימים האלו שמשגעים את כולם, וכמו כן איזה ציוד לקנות, איזה מיכל לקנות, איפה למקם אותו, וכיצד לאכלס אותו לראשונה.
כמו כן אני אשתדל למנוע ממכם ליפול בבורות הללו שהזכרתי קודם (לא אני, כן?) ואנסה להסביר כיצד לפתור בעיות שונות, כאשר הן מתעוררות.
כעת, רגע של כנות, ישנן מליון ואחת דרכים ומיליון ואחד סוגים של מיכלים שאפשר להקים, ומיליון ואחד אנשים שיגידו לך שהשיטה שלהם היא הכי טובה (גם המיכל שלי, לא דומה אפילו למיכל שאני עומד להמליץ עליו.) לעומת זאת, כיוון שאין באמתחתי מספיק ניסיון כדי להגיד לכם איזה סוג הוא המועדף ואיזה דרך היא הטובה ביותר, אציג בפניכם את הדעה הרווחת של רוב חובבי המים המלוחים להקמת מיכל מים מלוחים משגשג ויציב.
במאמרים אני אציג בפניכם דרך מסוימת מאוד ומפורטת מאוד לקניית הציוד והמיכל. בנושא הזה, המבחר עצום, והבחירה בידיכם, אתם אלה שתבחרו באיזה ציוד לבחור ועם איזה מיכל להתחיל. לעומת זאת, בחלקים מסוימים ממאמר זה, הדרך שאני אציג תהיה ספציפית מאוד, ויהיה עליכם לבחור איזה חלקים מהמאמר אתם תיישמו על המערכת שלכם, ואיזה חלקים תשמיטו.
המאמרים יפורסמו בהתאם לקצב כתיבתי. אני מקווה מאוד שהמאמרים יפורסמו לא פחות מאחד לשבועיים, שבמהלך השבועיים הללו אני אנסה לענות על כל שאלות שיתעוררו מחובבים שקראו את המאמרים ועדיין קיימות ספקות בליבם.
בהצלחה לכולנו.
עקרונות בסיסים בהקמת מערכת מים מלוחים
במאמר הראשון בסדרה, עברתי על העקרונות הבסיסים ביותר שכל חובב שמעוניין להיכנס לצד המלוח של התחביב. במאמר הסברתי מה צריך ליישם בהקמת האקווריום, אילו ערכים יש לבדוק בתהליך ההקמה וכיצד לפעול על מנת להגיע לאותם הערכים.
מן המאמר: "המידע הבסיסי ביותר (ברמת העקרון) בנוגע להקמה של כל מערכת מים מלוחים, הוא המידע שתמצאו במאמר זה. כל אדם שמנסה להקים מערכת שכזו צריך להכיר את עקרונות אלה, ולפעול על פיהם. ללא דיוק בעקרונות אלה (ברובם), המערכת לא תהיה מתאימה לאכלוס של בעלי חיים, ולא תסב לבעליה שום הנאה (אלה אם כן אתם אוהבים לגדל סלעים…)." … "מסגרת מערכת המים המלוחים שלך, אתה תזדקק לכל העקרונות המוזכרים לעיל, ומחויבותך היא לזכור ולהפנים עקרונות אלה לחלוטין, כיוון שללא עקרונות אלה וישומם באקווריום, האקווריום לא יוכל להתקיים. כמו כן, כדאי מאוד להכיר את המוצרים ההכרחים והאלה הלא מומלצים, על מנת שלא לבזבז את כספך על דברים לא נחוצים ואף לא רצויים."
בחירת מיכל עבור מערכת מים מלוחים ומיקומו
במאמר זה, מוצג לפניכם מידע חשוב מאוד על בחירת המיכל בו אנו מעוניינים להכיל את המערכת. כמו כן ישנו מידע על כיצד למקם את האקווריום, מה לקחת בחשבון לפני הצבת המיכל במיקומו היעודי, ובסך הכללי אילו הכנות יש ליישם טרם הרצת המערכת.
מן המאמר: "ההחלטה הבסיסית ביותר בכל אקווריום, הוא המיכל. כל אחד מהפרמטרים השונים במיכל שלנו, בין אם תכנון הפלטרציה או תכנון האוכלוסיה, הכל תלוי במיכל שנבחר לביתנו. במאמר זה אנסה להסביר מה הם סוגי המיכלים השונים, למה צריך להתייחס בבחירת המיכל, את מה להזניח, וכמו כן, על איזה סטנד להניח אותו והיכן למקמו. … "מיקום המיכל היא החלטה חשובה ובסיסית מאוד בכל אקווריום חדש. יש לזכור שכאשר המיכל מלא במים, העברה שלו למיקום חדש תהיה בעייתית מאוד, ועבודה קשה ומפרכת לכולם, לכן, כדאי לקלוע בול בפעם הראשונה, ולא להחליט שהוא לא מתאים למקום שהחלטנו למקם אותו אחרי שהוא מלא במים."
פורק החלבונים- מהו וכיצד לבחור אותו
בהפרש ניכר, פיסת החומרה החשובה והעיקרית באקווריום המים המלוחים היא פורק החלבונים. הסבה שבגללה הפורק כל כך חשוב, היא כך שהפורק מוציא מהמים חומרים אורגנים (כמו פסולת של דגים וכדומה) עוד לפני שהם מספיקים להתפרק לחומרים כמו ניטראט ופוספאט… הפורק נותן למים שטח פנים גדול מאוד עם האוויר, ומהווה מרכיב חשוב ועיקרי מאוד בחמצון המים במיכל.
קלציום מגנזיום ואלקליניטי באקווריום ריף.
באקווריום ריף, אלמוגים בעלי שלד סידני (LPS, SPS) זקוקים לקלציום מגנזיום ואלקליניטי על מנת ליצור את השלד הסידני שלהם. ללא ערכים יציבים ומתאימים של השילוש הזה (או אפילו "השילוש הקדוש" כפי שחובבים נוטים לקרוא לערכים אלה), האלמוגים יתקשו לתפקד וגדילתם תושהה, צבעיהם יחלשו ויהפכו חומים ואף עלול להתחיל מוות של האלמוגים הרגישים לערכים אלה.
המשך בקרוב.
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.