- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
22/05/2022 בשעה 21:19 #11730
Fishy – פישי
מנהל בפורוםשלום לכולם,
אני חדש כאן בפורום אך לא בגידול דגים..עד היום גידלתי נוי למיניהם, בשנתיים האחרונים גידלתי ציקלידים ועכשיו.. אחרי התלבטויות רבות החלטתי להקים סוף סוף את הצמחיה שליקראתי פה ושם כל מיני מאמרים, התייעצתי עם מגדלים וחברים.. והבנתי שהלאוטק בתור מגדל מתחיל ללא ידע רב ונסיון בתחום הוא הכי יעיל והכי מומלץ, גם כי הוא אינו דורש פד"ח, דישון כל שבוע וכו'..אז ככה:האק' נבנה לפני כ-5-6 שנים לערך בעיצוב ובבניה אישית, פנורמי דו צדדי כך שניתן לראות לאורכו משני הכיוונים ואילו הדפנות הצרות יותר (הרוחב) אחת מהן היא גב האק' (שלא כמו אצל רבים אחרים שהאורך הינו הגב).גודלו של האק' הינו 75 סמ' גובה, 100 סמ' אורך ואילו הרוחב (עקב הפנורמיות) מתחלק כך שהקצוות הינם 50 סמ' ואילו מרכז האק' הינו 60 סמ'.כך שיוצא לי בערך כ- 450 ליטר (אם אני לא טועה וחישבתי נכון)כן אני יודע הבנתי שהגובה קצת בעייתי לצמחיה וצריך מקסימום 60 סמ'.. אך אני בטוח שיהיה ניתן להסתדר.לעזרתכם.. (אני אפילו לא יודע איך לנסח שאלות/דרך כיוון לעזרה)
נתחיל בזה האם יש כאן מאמר מסודר איך להקים אק' צמחיה שלב אחר שלב, צעד אחר צעד בצורה טובה שגם מישהו ללא ידע וללא רקע יצליח להקים? (במידה ולא, אשמח לתשובה מפורטת..)דבר שני, קראתי במאמרים כאלו ואחרים לגבי מצע שהוא צריך להיות מינימום 7 סמ' אחרת הבקטריות לא עובדות טוב (ציטוט: הבקטריות פועלות זמן מועט יותר ולא מפרקות את הניוטריטים לחומרים זמינים עבור הצמחים.) האם דבר זה נכון? במידה וכן איזה עוד טיפים/דגשים/הברות מסוג זה עלי לדעת/לקחת בחשבון..?דבר שלישי, מהו הטיפול השותף לתחזוקת הלאוטק..? מלבד דישון פעם בחודש (כך הבנתי), גיזום קליל של צמחים שגדלו "יותר מידי"..דבר אחרון, אשמח לטיפים מניסיונכם ולהמלצות לשילוב צמחיה&דגים ולעיצוב..תודה רבה לכל העונים, מקווה לקבל תשובות נחמדות ומעניינות24/09/2022 בשעה 18:42 #130248Fishy – פישי
מנהל בפורוםהסוג הגדול ביותר באקווריום צמחיה זה התאורה !!!
אז אם תוכל לפרט על עוצמת התאורה כמה W ואיזה סוג נורות ונמשיך משם !!!
24/09/2022 בשעה 18:42 #130253Fishy – פישי
מנהל בפורוםיש לי תאורת לדיים 3 פסים של 30 סמ'.. עוצמתן לא ידועה (אם יש דרך לבדוק אני אבדוק)..
אך אין לי בעיה להוסיף תאורה חזקה המתאימה לצמחיה…הבנתי שהנורות הן T5 אם אני לא טועה, אם לקחת את הכלל של חצי וואט לליטר, אזי אני צריך תאורה בסדר גודל של 200-250 וואט.אין לי בעיה לשים ששני נורות (מקום יש, זו לא הבעיה)24/09/2022 בשעה 18:43 #130459Fishy – פישי
מנהל בפורוםפרט על התאורה , לא חייב מצע של שבעה סנטימטרים ( לי יש הרבה פחות) אבל בכדי לקבוע מצע צריך שתציין את הצמחים אתה רוצה. יש צמחים קלים וקשים יותר אשר יצרכו תנאים טובים יותר.
24/09/2022 בשעה 18:43 #130466Fishy – פישי
מנהל בפורוםהיי שון, כבר פירטתי למעלה את מה שאני יודע..
יש לי שניים כאלה בוודאותבפינה הימנית של האק' שמודבקים לאורך בשני קצוותיו.ועוד אחד בפינה השמאלית של האק' עומד לרוחב (נראה לי שזה כזה)כמו שרשמתי, אני לא יודע כמה וואט הם או פרטים אחרים.. כי לא רשום על הרצועת לידיים כלוםוכמו שצייניתי, אם הרצועות הנ"ל לא מספיקות.. אני יעבור לתאורה חזקה יותר או אוסיף עוד כמה רצועות לידיים. (עקב עלויותיהן הזולות)24/09/2022 בשעה 18:43 #130475Fishy – פישי
מנהל בפורוםמה שחשוב זה עוצמת התאורה ונראה לי שעדיף תאורה T5 או משהו דומה בעוצמה של חצי W לליטר ותביא גם בחשבון את הגובה של האקווריום שכמו שצינת הוא גבוה!
מצע אני מאוד ממליץ לך לא להתפשר על האיכות והכמות שהיה לפחות 5-7 ס"מ ואני היתי קונה מצע של אמנו (אמזוניה!) זה מה שיש לי
!
יקר אבל נותן תוצאות!
וןלגבי הדישון עם נוזלים בהתחלה אין צורך ובהמשך יש להזהר בכמויות ובתדירות שאתה שם אותם!
ובשתילה הראשונה לפוצץ בשתילה ולא לעשות "אקווריום עם צמחים" במקום "אקווריום צמחיה" ויש הבדל גדול בניהם!
24/09/2022 בשעה 18:43 #130479Fishy – פישי
מנהל בפורוםאם אתה הולך על לאוטק ויש לך תאורה ומצע טוב ,
אתה לא צריך לדשן -זה מיותר .
נורות לדים הם כתוספת – לרוב צמחייה לא תשרוד רק איתם ,
יש לך תאורה שבאה עם האקווריום ?
24/09/2022 בשעה 18:43 #130486Fishy – פישי
מנהל בפורוםשלום,
האק' נבנה ידנית ולא נקנה כך שאין שום דבר שבא איתו.אך אין לי בעיה להכניס עד 4 נורות של 1 מ' (מבחינת מקום יש בגג האק')לפי המידות שלי שנתתי, הייתי שמח אם מישהו יוכל לחשב לי כמה וואט אני צריך בשביל האק' שלי לאחר סינון המצע וכו'..מעבר, מה יקרה אם למשל אני צריך 100 וואט ושמתי מנורה של 150 וואט לצורך העיניין..?דייב, הייתי שמח להסבר לגבי ההבדל שרשמת בין "אקווריום עם צמחים" לבין "אקווריום צמחיה".. לא ממש הבנתילגבי שתילה ראשונה, היא באה לפני או אחרי הסייקל? ומדוע להפציץ בשתילה? לא להכניס טיפטופים של צמחים כמו עם דגים..?דבר אחרון, את הסייקל שאני אריץ.. איך להתחיל איתו..להריץ סייקל רגיל עם 2-3 דגים או לשים גם צמחיה בודדת?24/09/2022 בשעה 18:43 #130487Fishy – פישי
מנהל בפורוםתאורה חזקה תיהיה טובה אבל תעודד גם אצות .
אתה צריך 240 W + ,
צמחים לא מפריעים או עוזרים לסייקל , תעשה אותו עם כמה דגים שיהיו שם בעתיד .
אקווריום עם צמחים יכיל הרבה פחות צמחים מאקווריום צמחייה וכך גם ההבדל בציוד שיש בכל אקווריום .
24/09/2022 בשעה 18:43 #130510Fishy – פישי
מנהל בפורוםבואו נתחיל
ציוד– בהתחלה אקווריום עצמו :האקווריום שלך בסדר לצמחייה אבל הוא לא ממש נגיש כדי לנקות אצות מהזכוכית מה שקורה לרוב באקווריום צמחייה– פילטר ממליץ על פי 4 -5 לא יותר מזה ולהפנות את היציאה על הזכוכית כדי שלא יהיו זרמים חזקים (עדיף שיהיה פילטר איכותי ולא סיני אם סיני אתה תסבול אחר כך )– תאורה צריכה להיות צריכה 0.5 W / L (אק 100 ליטר תאורה 50 W ) בלואו טק– בהייטק צריכה להיות תאורה 1 W/L– CO2 אתה יכול להכין בלון פחמן דו חמצני ( DIY ( do it yourself– טרמוסטט חובה בכל אקווריוםמצע– יש הרבה סוגי מצעים FLUVAL אמנו JBL SERA ועוד ההבדל היחיד בינהם הוא המחירסוגי מצעיםיש שני סוגי מצעים– מצע שתילה שעליו נשתל הצמח – מצע שתילה ליכול להיות או אמנו או קוורץ שחור / לבן לפי טעמך (אני לקחתי קוורץ הכי זול )– ומצע תת קרקעי – זהו בעצם מצע האוגר בתוכו מינרלים ויש בתוכו מינרלים חיוניים לצמחדישון ומערכת פד"ח שימוש (לא חובה בלואו טק )הדישון והפד"ח הם רק מזרזים את גדילתו של הצמח ונותנים לו אופי עשיר יותר צבעוני יותרנמלא מים ………לרוב אנשים שותלים צמחייה בסיקל כי לפי שמועות זה מזרז את תהליך הסייקלסייקל מתרחש משהו כמו חודש כאשר הערכים מאופסים (אמוניה ניטריט …)איך מתחילים סייקל זורקים קצת אוכל לאקווריום ונותנים לו להרקב וכאן מתחיל הסייקלצמחייה שתילה הצעות שתילהיש צמחייה גבוהה עד נמוכהמתחילים בעצם מהצמחייה הגבוהה שעומדת מאחורה ועד לצמחייה הנמוכה לפי טעמךהבנתי שהצלך האקווריום הוא דו צדדי לכן אתה צריך לשתול רק צמחייה דשא נמוכה כדי שתוכל לראות את האק משני הצדדיםאוכלוסיית דגיםלפי טעמךאני הייתי בוחר רק טטרותזה יצא קצת מבולגן אני השמח להערות24/09/2022 בשעה 18:43 #130519Fishy – פישי
מנהל בפורוםבקשר לאוכלוסייה אני ממליץ לך על דגי להקה דרום אמריקאים- טטרות וניאונים קורידורסים חתולים ומנקים.
או, דגי להקה אסייתים- דגי גורמי בארבים בוטיות כרישים וכמובן לדעתי ממולץ לשלב חתולים ומנקים.
כרישים עם דגים קטנים יחסית לגודלם, אני לא ממליץ לך לשלב.
וכמובם אתה יכול לשים באקווריום משריצי חיים מולים. אני ממליץ לך גם על חלזונות(שלא אוכלים צמחייה) חלזון חצוצרה מלזי חלזון רגל ארנבת, טייגר וכד' ובמידה ותיהיה לך מכת חלזונות אני ממליץ לך על חלזון הלנה.
ובמידה ויהיו לך דגים רגועים וצימחייה בשפע ממליץ לך לשים שרימפסים.24/09/2022 בשעה 18:43 #130526Fishy – פישי
מנהל בפורוםתודה חנן ו-
Yora,Yora – תודה על הפירוט!! יעזור לי מאוד..וכן האק' שלי הוא דו כיווני אך חשבתי אולי לשלב צמחי גובה בפינות האק' או בגבו גם כדי להסתיר את כל המכשור שנכנס למים.בדיוק אני עובר על כל המאמרים כאן באתר חחח (כבר למעלה מכמה שעות) ומנסה לבחור מתוך רשימת הצמחים והדגים מספר מצומצם מהם על מנת להתחיל לתפוס כיוון.. (ואווו זה קשה חחח יש כל כך הדבר דברים יפים שאי אפשר להחליט
)
הכנתי רשימה "קטנה"של מה שמצא חן בעיניי..
צמחים –
קריפטוקורין וונדטי
רוטלה רוטנדיפוליה
אנוביה לנסאולטה
ולסנריה ספירליס
אלטרנטרה ריינקי
אנוביה ננה
המיאנטוס קליטריסודס
ריצ'ייה פלוייטנס
איגריה דנסה
ג'אווה מוס
דגים –
שניים עד
שלושה סוגי דגי חתול ומנקים.סקלר – בטוח
ב- 100%טטרה קרדינל ו/או ניאון טטרה – בטוח 100%
טטרה בואנוס איירס – האם מומלץ בגלל היותו
אוכל את הצמחיה?טטרה יהלום / לימון / פנטום / פריסטלה / /
ניאון טטרה שחור
האלמנה השחורה
גופים
קשת אדומה ו/או קשת בוסמנית
גורמי אור הירח ו/או גורמי דבש
בוטיה בנגלי ו/או בוטיה ליצן
כמובן הכל בגדר התקציב ואם אצליח להשיג את זה כאן (בבאר שבע)
כמובן שלא אשים את כל הסוגים והמינים.. זוהי הרשימה
שהייתי רוצה להקים איתה את האק'.מפה אשמח לדרכי שילוב, המלצות למינהן, דגים/צמחים
שלא יתאימו זה עם זה כדי שאצליח לגבש דעה סופית מה לשכן ומה לשתול..תודה 24/09/2022 בשעה 18:43 #130527Fishy – פישי
מנהל בפורוםלדעתי לך על להקות דרום אמריקאיות בלבד, וממליץ לך על דגים מנקים- אניסטרוסים למיניהם וכד'…
עריכה:
תשלב גם ציקלידים דרום אמריאים רגועים- ממליץ.
סקלר, רמירז, מולטישפינוזה, אלטישפינוזה, ציקליד שחמט. וכשיהיה לך מספיק ניסיון(שנתיים+ בערך) אתה יכול לשים גם דיסקוסים- כמובן שהם דורשים ערכי מים מעולים ויציבים.
שחכתי לציין שאתה יכול לשלב גם קורידורסים(ממליץ על להקה של 5 ומעלה).24/09/2022 בשעה 18:43 #130528Fishy – פישי
מנהל בפורוםשים לב כי בחרת צמחיי הייטק , כמו ריצייה -לא תוכל לספק את התנאים בלואו טק והיא תמות …
אני ממליץ שתעבור שוב על הצמחים ותבחר רק צמחי לואוטק
בנפח שלך אתה יכול דגים גדולים וקטנים -זהתלוי מה אתה אוהב ..
אם אתה רוצה סקלרים,דבר איתי אני מוכר שבעה .
24/09/2022 בשעה 18:43 #130540Fishy – פישי
מנהל בפורוםלגבי בחירת הצמחים, הכל נבחר כאן מהמאמרים שמסודרים לפי אקווריומים (בצורה נפלאה ומדהימה.. פשוט נהנתי לקרוא אותם.. מבורך הבחור שעבד ועיצב את זה… שאפו)
עברתי שוב על רשימת הצמחים וכל מה שרשמתי מופיע שם.. גם מה שרשמת שון.אך אם הצמח הזה הוא "בעייתי" (נקרא לזה, אין לי בעיה לוותר עליו) כמו שרשמתי.. לא כל מה שרשמתי אני הולך להכניס..2-4 סוגי צמחים ודגים.. בכל זאת להעמיס יותר מידי הכל מהכל לא יראה יפה אך מספר מצומצם של סוגים עם ריבוי מהם יראה יותר לעין.. (כך נראה לי, אולי אני טועה.. את זה אני מאמין שאם הזמן והנסיון אני אבין)חנן,אני מעדיף לא להיכנס כרגע לציקלידים.. אני בדיוק עוזב את האק' הזה (גידלתי אותו עד היום למשך כשנתיים) אך אולי בהמשך אני אחזור אליהם.מעדיף בתור התחלה בתחום הצמחיה לשים דגים "קלים" לגידול ללא בעיות וריבים על טריטוריה ומלחמות "אגו" כמו לציקלידים.. ולגדל "בכיף" (נקרא לזה) דברים פשוטים יותר ולקבל תוצאות יציבות ונחמדות..אני כן מעוניין (בתור התחלה) לשים אצלי את הטטרות וסקלרים (משום מה לא יודע למה, אבל מאוד אוהב אותם חחח) ולשלב איתם עוד 2-3 (לכל היותר 4) סוגים דגים נוספים + 2-4 סוגי חתול/מנקים + הצמחיה.. ומבחינתי זה מושלם 🙂ומי כמוך יודע.. עם הזמן הדברים מתגלגלים..24/09/2022 בשעה 18:43 #130544Fishy – פישי
מנהל בפורוםמשום מה הקישור לא מתאפשר.. זהו קישור של האתר עצמו.
אקווריום -> צמחיה לוטק ->צמחיה.24/09/2022 בשעה 18:43 #130550Fishy – פישי
מנהל בפורוםאם תשלב את הציקלידים שציינתי לא יהיו לך מריבות על שטח באקווריום.
24/09/2022 בשעה 18:44 #130894Fishy – פישי
מנהל בפורוםאז בהקמה עצמה, כן צריך לחבר צינורות ואת האבנים?
אני פשוט שואל כדי לדעת בכדי שאם במידה וצריך אז אני אסתיר את הצינורות מתחת למצע..מעבר לזה, הרי הצמחיה היא חייה והיא זו שנותנת את האוויר לאק' ולדגים.. אזי, מתי ואיך אני אמור להשתמש באוויר המלאכותי? באיזו תדירות? ומהי עוצמתו?
(אם ובמידה ניתן לדעת..)24/09/2022 בשעה 18:44 #130896Fishy – פישי
מנהל בפורוםיש צורך כיוון שזה צמחיה לואו טק והיא צורכת פחות פחמן דו חמצני ומוציא גם מעט חמצן
אני שם משאבת אוויר בלילה כשהמערכת CO2 נכבת הכל אמור להיות על שעוני שבת על תסתמכו על עצמכם24/09/2022 בשעה 18:44 #130897Fishy – פישי
מנהל בפורוםאני ממליץ להפעיל אוויר בשעות הלילה כי אז הצמחים צורכים את החמצן שהם הוציאו במהלך שעות היום!!!(בלילה הצמחים עושים את הפעולה ההפוכה!)
24/09/2022 בשעה 18:44 #130987Fishy – פישי
מנהל בפורוםלפי מה שידוע לי היום הצמחים קולטים חמצן ובלילה הפוך (פולטים למי שלא הבין)
24/09/2022 בשעה 18:44 #130990Fishy – פישי
מנהל בפורוםזה נקרא פוטוסינתזה, או בעברית הטמעה .
ביום הצמחים קולטים פחמן,אור שמש ומים והפלט הוא גלוקוז שמשמש למזון וחמצן .
בלילה הם לא קולטים קרני אור עקב כך קולטים חמצן ופולטים פחמן דו חמצני .
ההבדל הוא שהצמחים פולטים הרבה יותר חמצן מאשר מה שהם צריכים בלילה , כי הרי אם לא , לא היה לנו חמצן !!
בלילה עדיף שהמשאבה תיהיה על מקסימום וביום על רגיל .
24/09/2022 בשעה 18:44 #130995Fishy – פישי
מנהל בפורוםשון שמעתי שמשאבת האוויר מדללת את כמות הפחמן באק ביום לא מפעילים ובלילה כן מפעילים
24/09/2022 בשעה 18:44 #131014Fishy – פישי
מנהל בפורוםיורה צודק.
הרעדת פני המים מחמצנת אותם ומנדפת את הפד"ח.משאבת אויר בצמחיה רק בלילה ורק אם אתם מוסיפים פדח למים במהלך היום (אם לא, אין צורך) -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

)

של מה שמצא חן בעיניי..