מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

מצע לצמחיה לאו טק

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום לכולם. יש לי אקווריום פנורמי באורך 1 מטר נפח של 120 ליטר.
    האקווריום בשלבי בניה ואני רוצה שתיהיה בו צמחיה טבעית. יש לי מצע קוורץ והבנתי שבשביל צמחים צריל לשים מתחת לקוורץ גם אדמה. המוכר בחנות (נראה מקצועי) אמר לי שלא צריך, שמספיק מצע הקוורץ והצמחים יגדלו לתפארת. האם הוא צודק?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

הצמחים יגדלו. לתפארת זה כבר משהו אחר 

כמו כל דבר בתחביב, יש רמות של הצלחה שבאות לידי ביטוי באיך הצמחים נראים ואיזה צמחים ישגשגו ואיזה לא.
    השאלה האמיתית היא מה מטרתו של האקווריום. אם אתה רק רוצה כמה צמחים, לא קריטי לך איזה, ותסתפק במבחר של נניח 5-6 סוגים, לא צריך מצע מדושן. אחרת, צריך. באקווריום צמחיה 350 ליטר שלי נדהמתי לגלות איזה שורשים מטורפים הצמחים הוציאו כאשר גידלתי אותם במצע אדמה מדושן. 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה רבה ושנה טובה.
    על איזה צמחים אתה ממליץ? אני לא מתכוון להקים אקווריום צמחיה. רק רוצה צמחים יפים לאווירה הטבעית באקווריום.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני ממליץ על אנוביות צמח עמיד ומאוד יפה גם על גאווה מוס קצת פחות יפה אבל גם עמיד

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני ממליץ כמו דייג מתחיל  למרות שיש צמחים יותר יפים אבל הצמחים הכי יפים/מיוחדים בד"כ דורשים תנאים מיוחדים!(וזה חבל)

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אנוביה, וולסנריה, גא|ווה מוס ועוד כמה. תסתכל בפישי בעמוד הצמחים שהם "לו טק". לגבי התאימות שלהם עם ציקלדים גם רשום, או תשאל.

כל הצמחים חוטפים מציקלידים מידי פעם, אבל לא משהו נורא שמכער את הצמח או מונע ממנו לגדול.
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה רבה לכולם על התשובות.

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה