- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
04/08/2012 בשעה 04:26 #12772
Fishy – פישי
מנהל בפורוםבתמונה המצורפת מציין היצרן של הפילטר את סדר המדיות… לאחר שהוספתי מדיות של אהיים (סאבסטרט פרו) הסדר הנ"ל לא נראה לי הגיוני (הסדר שכתוב על האריזה של הסאבסטרט פרו שונה).
למיטב הבנתי הזרימה בפילטר עובדת בצורה הבאה: צינור הכניסה לפילטר מזרים מים מלמעלה למטה – כך שזרימת המים דרך המגירות היא מלמעלה למטה. בין כל המגירות עובר צינור ששואב את המים מתחתית המיכל למעלה בחזרה לאקווריום לאחר שעברו דרך כל המגירות מלמעלה למטה.
לפיכך סידרתי את המדיות בצורה הבאה:
מגירה עליוניה – ספוגים (סינון מכני – לספוח את הליכלוך הגס).
מגירה שנייה – פחם אהיים (סינון כימי).
מגירה שלישית – אהיים סאבסטרט פרו (סינון ביולוגי).
מגירה רביעית (תחתונה) – השארתי את הקרמיקה שהגיעה עם הפילטר יחד עם הביובולס המקוריים.
להבנתי הסדר הוא – מכני, כימי, ביולוגי… יש כאלה שטוענים שאת הפחם לשים אחרון כדי שלא ייקח מהמים את החומרים שמזינים את הבקטריות… לא נראה לי שזה הגיוני כי הפחם לא סופח את החומרים הנ"ל, הפחם לא סופח אמוניה ולא ניטריט… אם הוא כן היה סופח את החומרים האלה לא היה צורך בשום דבר אחר… בכל אופן – למישהו יש הערות על הסידור שלי? אני מפספס משהו?
04/08/2012 בשעה 04:49 #141651Fishy – פישי
מנהל בפורוםאם על הפחם לא כתוב שסופח רעלים ורק צבע זה מצוין.
04/08/2012 בשעה 06:43 #141654Fishy – פישי
מנהל בפורוםאתה בטוח לגבי זרימת המים?
בכל הפילטרים שאני מכיר המים מתחילים למטה ועולים למעלה…בכל מקרה, מה שבא ראשון במגע עם המים זה הספוג, אח"כ הסדר כבר לא ככ משנה (מדיות, פחם או סופחים, לא משנה הסדר)04/08/2012 בשעה 15:47 #141691Fishy – פישי
מנהל בפורוםתוכל להיכנס למאמר ציוד דרוש לאקווריום
רשום לך הסדר הנכון04/08/2012 בשעה 18:18 #141731Fishy – פישי
מנהל בפורוםזה בדיוק העניין – אני מנסה להיות בטוח לגבי כיוון הזרימה. אני קראתי בהרבה מקומות שהזרימה היא מלמטה למעלה, זה לא מסתדר לי בפילטר שלי. הצינורית שעוברת דרך כל המגירות מחוברת למשאבה בראש הפילטר איפה שהמדחף – לדעתי זה אומר שהמים הנשאבים לאקווריום הם מהתחתית. תקנו אותי אם אני טועה, זה בדיוק העניין כאן – שאני מנסה להיות בטוח לגבי כיוון הזרימה.
04/08/2012 בשעה 18:22 #141734Fishy – פישי
מנהל בפורוםתודה על התשובות… אפרק שוב את הפילטר כדי להיות בטוח לגבי הזרימה, פשוט אתן לפילטר לשאוב אוכל או משהו בולט ואבדוק אם אני מוצא את זה מעל הספוג או מתחתיו…
04/08/2012 בשעה 19:39 #141783Fishy – פישי
מנהל בפורוםפשוט תנתק מהחשמל , תוציא את הקליפסים ותפתחי את הברז של המים הנכנסין (in) ותראי מאיפה זה יוצא.
סופחים חובה להשים בסוף, פחם מומלץ גם בסוף כי לא תמיד יודעים אם הוא גם סופח וזה יותר אסטתי. -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.