- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
01/02/2012 בשעה 22:56 #11029
Fishy – פישי
מנהל בפורוםיש לי ספוג של SYMEC JBL באתר יש אני יכול להחליף בפילטר לחדש במקום לנקות את הספוג הישן בעצם השאלה המרכזים אם יש בקטריות על הספוג ואם אני לא מתחיל שוב תהליך על ספוג חדש
01/02/2012 בשעה 23:15 #122188Fishy – פישי
מנהל בפורוםעל הספוג (פרלון) יש בקטריות .
הפרלון מטרתו לסנן את המים שעוברים דרכו מצואה ,אוכל עודף,לכלוך .
כל המרכיבים שציינתי מכילים אמוניה ובעצם מוגדרים כ – – במערכת האקולוגית באקווריום .
החלפת הפרלון מומלצת כל חודש-חודשיים .
אפשר להחליף פרלון ללא התחלה של שום דבר פשוט החלפה רגילה כמו ניקוי של 20% מהמים ושאיבת רפש החלפת הפרלון היא חלק מניקיון האקווריום .
01/02/2012 בשעה 23:26 #122196Fishy – פישי
מנהל בפורוםפשוט יש לי יותר מידי ואני רוצה לדלל את אוכלוסיית הפרלון שלי בשקית כמובם לא נזהרתי ממוכרים וקניתי שקית גדולה של פרלון שאלתי אם זה לא יפגע במערכת
01/02/2012 בשעה 23:30 #122197Fishy – פישי
מנהל בפורוםלא זה לא יפגע כי הפרלון מכיל את הלכלוך שבאקווריום ומוגדר כ- – כמו שהבקטריות במדיות מוגדרות כ- +
01/03/2012 בשעה 17:08 #122255Fishy – פישי
מנהל בפורוםתודה
חחחח גיא מי כתב את זה ממזר….אי אפשר להצביא לתגובה של עצמך….
01/03/2012 בשעה 22:11 #122358Fishy – פישי
מנהל בפורוםשרימפסי , 21:30 2 ינואר 2012
לא זה לא יפגע כי הפרלון מכיל את הלכלוך שבאקווריום ומוגדר כ- – כמו שהבקטריות במדיות מוגדרות כ- +
אשמח להסבר לגבי ה + ו ה -,
לא ממש מבין את העניין01/05/2012 בשעה 18:45 #122661Fishy – פישי
מנהל בפורוםבפילטר ישנם כמה שלבים שגורמים לניקוי המים ועושים פילטרציה טובה לאקווריום .
סינון מכני :
סינון פיזי של המים באמצעות פרלון בעל שכבות וסיבים שונים המאפשרים ניקוי של המים מלכלוכי ה"רחף " שנמצאים במים .
סינון ביולוגי :
סינון אשר מתבצע מהכנסת מצע בעל שטח פנים גדול המאפשר התפתחות של מושבת בקטריות ארוביות אשר נושמות חמצן ומפרקות חנקות רעילות ביניהם אמוניה ,ניטראט .
איכות המדיה נמדדת לפי שטח הפנים שלה ככל שהוא גדול יותר היא תאפשר פיתוח של מושבת בקטריות גדולה יותר .
ישנם כמה סוגים של מדיות : קרמיקה (גליל) ומדיות מתקדמות יותר בעלי שטח פנים גדול (סיפורקסמטריקסאפי סובסטרט ועוד)
סינון כימי :
ספיחת רעלים וצבעים מן המים ע"י פחם פעיל .
סינון כימי תורם לקביעת הרכות וחומציות המים .
הדרך הטובה ביותר לספוח את הרעלים היא באמצעות הכנסת שקיק של פחם פעיל שיספח את המים העוברים דרכו .
יש כמה סוגים של סופחי רעלים ביניהם :
פחם פעיל- ספיחת רעלים וצבעים שנפלטו .
סופחי פוספאטים- סופח את הפוספאט מהמים ובכך מקטין את גדילת האצות .
כבול דחוס- שיחרור חומרים חיוניים לדגים .
סופח ניטראט – ספיחת הניטראט אשר מזיק והורג רת הדגים .
ועוד……..
ועכשיו להסבר על – + :
האקווריום הינו מערכת ביולוגית אחת קטנה , בכל מערכת ביולוגית יש את הגוף אשר פולט חומר רעיל ויש את הגוף שמעכל ומפרק את הרעלים .
באקווריום הביתי ישנם :אמוניה,ניטראט,פוספאט,מתכות…… אשר פוגעות בדגים וגורמות למחלות ואף למוות . הם מוגדרות כ – עקב פגיעתם במערכת האקולוגית .
באקווריום הביתי בכדי להגיע לאיזון במערכת יש את הבקטריות השונות אשר מעכלות ומפרקות את הרעלים שמגיעים חלקם מן הדגים עצמם,מים,לכלוך … . הבקטריה הנפוצה ביותר היא הבקטריה הארובית .
הבקטריות מאפשרות את המשך הקיום המחזורי ואף תלויות ברעלים הנמצאים במים .
האקווריום הביתי יוצר תלות הדדית .
כלל לבחירת המדיה :
שטח הפנים יהיה גדול מהנפח ויאפשר מושבת בקטריות גדולה יותר .
01/05/2012 בשעה 21:29 #122674Fishy – פישי
מנהל בפורוםכמה הארות:
1. בקטריות אירוביות מפרקות אמוניה וניטריט (לא ניטראט)2. בסינון כימי לא הייתי כולל את הסופחים, אתה יכול להגדיר אותם בקטגוריה נפרדת3. יש גם סופחים של חומר אורגני כגון הכמיפיור (פחם+שרף) או אורגניט R של ברייטוול4. סחתיין5. אני עדיין לא מבין את תיאוריית ה + – שלךהעיקרון ברור, אבל המציאות לא כזו פשוטה01/05/2012 בשעה 21:33 #122677Fishy – פישי
מנהל בפורוםתודה
ה -+ לפי ההיגיון מייצבים אחד את השני כאשר הם תלויים אחד בשני .
בזמן הסייקל לא קיימות בקטריות חיוביות שמאזנות את המערכת עקב כך הדבר יביא למצב שלילי שבו יהיו רעלים במים .
זאת רק דוגמא להסבר .
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
חחחח גיא מי כתב את זה ממזר….אי אפשר להצביא לתגובה של עצמך….