מבצע - משלוחים חינם מעל 400 ש"ח !

שלום אני מעוניין לעשות אקווריום מים מלוחים מרינה קטן

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 40 תגובות – 1 עד 40 (מתוך 40 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שלום אני מעוניין לעשות אקווריום מים מלוחים אני רוצה שתגידו לי מה חסר או אם יש ציוד מיותר

הציוד:אקווריום פנורמי 50 סמ
                        מד מליחות אני הולך לקנות
                        אבנים רגילות של אקווריום(סוג מיוחד לציקלידים  )
                        גוף חימום 150 וואט משולב טרמוסטט  
                        בניתי פילטר חיצוני עם מדיות(קרמיקה,פחם ופרלון)
                        משאבת גלים אני הולך לקנות הספק3000 ליטר
                         פרלון יש לי 
                         אני הולך לקנות פורק חלבונים פנימי על אבן אויר 
                         ומלח אני יקנה כמה מלח צריך לאקווריום 50 ליטר בערך? 
                  ועוד שאלה אחת בקשר למלח צריך להוסיף מלח כל כמה זמן לאקווריום?   
    אשמח אם תעזרו לי בהקמה 🙂  
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דבר ראשון תודה על העזרה….

"כדי לך ליקנות מקרר" לפי מה שהבנתי בפורומים אקווריום מרינה לא צריך מקרר רק ריף צריך…
    האבנים שדיברתי עליהם התכוונתי לחצץ של ציקלידים והבנתי שלא חובה לשים סלעים חיים
    למה הפילטר לא טוב מה ההבדל בינו לסמאפ ??שניהם אותו מדיות…. יכול להיות שאקנה פילטר מפל זה טוב?
    פורק חלבונים שעובד על אבן אויר אתה לא מכיר אני רוצה להזמין מאיביי(הרבה יותר זול מבארץ) אשמח אם תעזרו לי וסליחה על החפירה אני חדש בנןשא ומנשה לקבל מידע רב ליפני שאתחיל ……….
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

סאמפ זה כמו 5 פילטרים יש לו תכולה יותר גדולה וזה די עדיף ואל תחסוך על כלום !!! תקנה פורק נורמאלי מהארץ ופילטר מפל לא מדגדג את הליכלוך זה לא יעזור לך אפילו באקווריום ציקלידים  ניסיון אישי . ובקיץ האקווריום מתחמם וכדי לירכוש מקרר בשביל הדגים 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בשביל מרינה הוא לא צריך מקרר. הוא צריך מאוורר.

תמצא חונך שיעזור לך
    תקנה ציוד יד 2
    הסלעים לא מתאימים. תקנה סלעים חיים (עדיפות לאינדונזיים). מחובב יעלה לך כ- 15-20 ש"ח לקילו. אם תשים סלעים חיים זה יקצר את הסייקל בהרבה זמן. מה שטוב באינדונזיים זה שהם מחוררים ומאווררים ככה שיש יותר מקום לבקטריות החיוביות להתפתח. פילטר מפל זה טוב לאק' מלוחים. אל תאכלס הרבה. עדיף שלא תשתמש בפנורמי כי קשה מאוד לנקות את הצד הפנורמי עם מגנט. תקרא המון עצי הקמה ומאמרים. אבל מה נפח האק'?
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

manta625 , היום, 16:46

סאמפ זה כמו 5 פילטרים יש לו תכולה יותר גדולה וזה די עדיף ואל תחסוך על כלום !!! תקנה פורק נורמאלי מהארץ ופילטר מפל לא מדגדג את הליכלוך זה לא יעזור לך אפילו באקווריום ציקלידים  ניסיון אישי . ובקיץ האקווריום מתחמם וכדי לירכוש מקרר בשביל הדגים 

אל תענה אם אתה לא יודע.   פילטר מפל חיוני מאוד לאק' מים מלוחים. והוא צריך רק מאוורר. ותפסיק עם הכתב האדום

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תקשיב קראתי הרבה מאמרים ואמרו לי שסלעים חיים בגלל שהם חיים זה מאריך את הסייקל כי זה כמו דגים לכן לא מוסיפים סלעים חיים לפני סיום הסייקל . לך על אינדונזים ואולי סלע אחד חי . ומאורר לא מומלץ אתה גר בדרום קיץ הכי חם יכול להגיע ל40 מעלות עדיף מקרר איפלו מקרר קטן יהיה טוב 

תלוי כמה כסף יש לך אם אין בעיה של כסף קנה ציוד חדש אם לא קנה ביד 2 אבל לא מומלץ 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עידו , היום, 16:51

אל תענה אם אתה לא יודע.   פילטר מפל חיוני מאוד לאק' מים מלוחים. והוא צריך רק מאוורר. ותפסיק עם הכתב האדום

תאמין לי שבקשר למעלות בדרום אני יודע הרבה יותר ממך אני גר שם ויכול להיות קיץ מטורף וזה יהיה בעיה רצינית 

ובקשר לפילטר מפל יש סיכוי שזה בסדר אבל זה לא מספיק חייבים סאמפ או פילטר חזק !!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

כול הקטע בסלעים חיים הוא שהם באים מריף ותיק. ככה מושבת הבקטריות החיוביות התפתחה . אני התחלתי סייקל עם סלעים חיים. זה כמו מדיות. יש בקטריות חיוביות… הסלעים משמשים כמו פילטר עם מדיות. מאוד מומלץ לקנות יד 2 כי המחירים בארץ מופרזים. 2 דוגמאות:

מלח- 8 קילו מדלי שחור של רד סי 96 שקל מחובב
            7 קילו יעלו לך 150 בחנות ואפילו לא אותו סוג
    סלעים- באטלנטיס רצו 29 ש"ח לקילו. מחובב עלה לי 20 ש"ח לקילו ואפשר למצוא גם בפחות
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

manta625 , היום, 16:56

עידו , היום, 16:51

תאמין לי שבקשר למעלות בדרום אני יודע הרבה יותר ממך אני גר שם ויכול להיות קיץ מטורף וזה יהיה בעיה רצינית 

ובקשר לפילטר מפל יש סיכוי שזה בסדר אבל זה לא מספיק חייבים סאמפ או פילטר חזק !!

לא חייב לנאנו! לי יש 28 ואין סאמפ. לגבי הדרום אתה כנראה צודק אבל עדיין אל תטעה סתם. הוא עושה נאנו מרינה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

לדעתי קנה אינדונזים למרינה אבל גם סלעים חיים יכולים לבוא בחשבון אבל בקשר למקרר לדעתי חובה אפילו תקנה את האחד הכי קטן אתה אפילו יודע ששנה שעברה או לפני שנתתים היה כל הקיץ 40 -41 מעלות מבאר שבע דרומה 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אתה לא מבין שמקרר עולה 1000+? סתם הוצאה מיותרת. גם עד שייגמר הסייקל ועד שהוא יארגן את כול הדברים ועד שיאכלס יעבור זמן. בסוף כבר יהיה ספטמבר בטח עד שהוא יתחיל לאכלס ואז מה? סתם הוצאה. עדיף מאוורר

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אוקי ידידי החדש כמה מאמרים ועצי הקמה שאליך לקרוא..

את זה תקרא לפי הסדר כי זה כמה חלקים:
    חלק א
    חלק ב
    חלק ג
    חלד ד
    בהצלחה ולא לדלג על שום דבר !!!
    לקרוא לפי הסדר!!!
    ויש צורך לקרוא לקרוא ולקרוא!!!!
    בהצלחה ותעשה גם עץ הקמה…!!
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

davidc , היום, 15:55

שלום אני מעוניין לעשות אקווריום מים מלוחים אני רוצה שתגידו לי מה חסר או אם יש ציוד מיותר

הציוד:אקווריום פנורמי 50 סמ
                        מד מליחות אני הולך לקנות – O.K
                        אבנים רגילות של אקווריום(סוג מיוחד לציקלידים  ) – לא טוב תקנה או סלעים חיים או אינדונזים 
                        גוף חימום 150 וואט משולב טרמוסטט  – O.K
                        בניתי פילטר חיצוני עם מדיות(קרמיקה,פחם ופרלון) – ממש לא טוב תקנה סאמפ פילטר לא מספיק אולי רק פילטר RENA XP3
                        משאבת גלים אני הולך לקנות הספק3000 ליטר – O.K
                         פרלון יש לי – O.K
                         אני הולך לקנות פורק חלבונים פנימי על אבן אויר – לא ממש הבנתי מה זה אבל תקנה פורק איכותי לא לכסוך 
                         ומלח אני יקנה כמה מלח צריך לאקווריום 50 ליטר בערך? – אני לא בטוח חכה לא עוד תגובות
                  ועוד שאלה אחת בקשר למלח צריך להוסיף מלח כל כמה זמן לאקווריום?   – אני לא בטוח חכה לעוד תגובות 
    אשמח אם תעזרו לי בהקמה 🙂  

כמה דברים  להגיד לך :
    1 . כדי לך ליקנות מקרר 
    2 . לא לכסוך בשום דבר כי זה דגים שצריכים תנאים טובים מדגי המים המלוחים בדרך כלל אם אין לך כסף על תעשה אקווריום כזה למרות שזה מעניין ויפה אני עושה עכשיו רד סי מקס 250 ליטר ובלי דגים ואלמוגים עולה לי 12600 שקל .
    3 . לאט לאט החיפזון מהשטן [ערכתי, די עם הטקסטים האדומים המפוצצים, גיא]
    4 .  ותחרוש את האינטרנט תקרא מאמרים ועל הדגים שאתה הולך להכניס אם אתה הולך להכניס סלעים חיים אז תקרא מאמרים על סלעים ועל סידור האקווריום .
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מנטה, תן לעידו לעזור, הוא עבר את כל התהליך, מהתחלה עד הסוף, קצת קרדיט 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עידו , היום, 17:04

אתה לא מבין שמקרר עולה 1000+? סתם הוצאה מיותרת. גם עד שייגמר הסייקל ועד שהוא יארגן את כול הדברים ועד שיאכלס יעבור זמן. בסוף כבר יהיה ספטמבר בטח עד שהוא יתחיל לאכלס ואז מה? סתם הוצאה. עדיף מאוורר

אבל הוא בסופו של דבר יהיה צריך לקנות מקרר אבל אוקיי נראה מה יקרה 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

למרינה לא צריך.

לגבי המלח וכמותו- אף פעם אי אפשר לדעת. כול יצרן עם המוצר שלו. בגלל זה יש מד מליחות. תנסה להגיע למליחות של 1.025 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

טוב אני עדיין חושב שכדי מקרר אבל אם אתם אומרים אני לא יתחיל לריב עכשיו 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מקרר חשוב במים מלוחים אך במרינה ניתן להשתש במאווררים 

אם זאת תמיד רצוי להיות עם מחשבה לעתיד (ריף) 
    ובריף חובה ממקרר
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

manta625 , היום, 17:26

טוב אני עדיין חושב שכדי מקרר אבל אם אתם אומרים אני לא יתחיל לריב עכשיו 

לא רב אחי. בהזדמנות זו אני גם רוצה להתנצל בפני דניאלפיש. 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה רבה רבה לכולכם על העזרה       

אני עוד העלה תמונות של המרינה הקטנה
    רק אם תוכלו לירשום לי את הציוד הבסיסי שאזדקק לו עידו במה התחלתה?
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

הציוד שיש לי כרגע? תוכל לקרוא פה הכול בעץ ההקמה

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

תודה אחי…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

בכיף

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אחי למה שלחתי לך את כל המאמרים יש בינהם מאמר של ציוד !

(זה מה שאני הכי שונא באנשים לא יכולים לחקור לבד בטלנים לא רק שהם רוצים הכל מול העניים שלהם אלה שגם שלחתי לו קישורים ,המבין יבין )
    אפילו לו טרחת לפתוח אותם  …. 
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מתן, למה אתה סתם עונה?

פישידג, ככה זה אנשים תתרגל.

דויד, אל תשתמש בחיים באקו' פנורמי,

משאבת גלים 3000 ליטר לא תספיק

ועד שאתה לא יודע כמה מלח מוסיפים לאקו' וכל כמה זמן, זה אומר שלא חקרת מספיק את הנושא.

תתחיל לקרוא, אחכ תקים אקו'

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שמע רועי תאמין לי שקראתי טונות של חומר ומאמרים אבל תמיד יש עוד מה לדעת:)ואחרי שאתה קורא כל כך הרבה מקומות אתה יוצא מבולבל מאוד ובנוסף לקח יש לי גם מן פחד קטן להתחיל מחשש שהציוד שלי לא מתאים אההה מה הבעיה באקווריום פנורמי 50 ליטר יש לי עוד אקווריום גדול של ציקלידים גודל מטר אבל אני אמרתי שנתחיל בקטן נצבור ניסיון ואם נצליח נעבור לגדול….אני ישמח אם תענה לי על השאלות שכתבתי בהתחלה….

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

הפילטר החיצוני שבניתי מחובר למשאבת מים בהספק 1200 ליטר לשעה וגודל הפילטר עצמו הוא 2 ליטר ובתוכו חצי קילו חרוזי קרמיקה 300 גרם פחם והרבה פרלון… ורועי שכתבתה לי שמשאבת גלים הספק3000 ליטר בשעה לא תספיק באקווריום 50 ליטר? ובכלל כתבו שבמרינה זה לא חובה וגם פורק לא חובה ואני הולך לקנות את שניהם אז חשבתי שזה היה לי יתרון באקווריום….

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

שוב, אחי אל תעשה עם אק' פנורמי.. הראייה גרועה ואי אפשר לנקות את הצד הפנורמי עם המגנט

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

זה היה עבורי אקווריום נסיון להיכנס לתחום אני מצפה שהוא יהיה נחמד ואחר כך  נעבור לגדול… אבל הציוד שציינתי טוב עבורי.. ודווקה זה לא קשה לנקות זה לא מפריע לי..:)

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

עידו זה בסדר…

רק שאלה למה אתה רוצה נאנו מרינה ולא ריף?

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי1982 , היום, 20:19

מתן, למה אתה סתם עונה?

פישידג, ככה זה אנשים תתרגל.

דויד, אל תשתמש בחיים באקו' פנורמי,

משאבת גלים 3000 ליטר לא תספיק

ועד שאתה לא יודע כמה מלח מוסיפים לאקו' וכל כמה זמן, זה אומר שלא חקרת מספיק את הנושא.

תתחיל לקרוא, אחכ תקים אקו'

אני ינסה חחחח   גם אני הייתי ככה פעם עד שלמדתי ללמוד וללמד את הללמד אני צריך להשתפר מעט…

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אז יש לי אישור לחפור לכם חחחח ….

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

"למה אני רוצה נאנו מרינה ולא רף" א -אין לי נסיון אפילו עם מרינה ישר ריף?ב- אני לא מליונר…..

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מה זה קשור?

בנאנו ההבדל היחידי הוא המקרר ופורק החלבונים….

עדיף כבר ריף… 

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

מקרר עולה 1000+ לא מובן אני מנסה להתחיל במשהו פשוט יותר וחוץ מיזה מה עם מערכת אוסמוזה הפוכה,מקרר,סנןן יו ווי,תאורה חזקה וכו….

ואני קונה למרינה פורק חלבונים על אבן אויר כדי שאני לא כל שבוע יצטרך להחליף מים….
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

דוד, עדיין מומלץ להחליף מים כל שבוע. באקו' קטן אפילו ניתן לעבוד בלי פורק תוך הקפדה על החלפות מים גדולות.

קח בחשבון שתוכל לאכלס שם מקסימום שני דגים קטנים.

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

רועי מדוע (סתם מתווך סקרנות , בחוול הם גם לא שמיים הרבה דגים ב 100 ליטר ראיתי ששמו בערך 4-5 דגים וזה לא רק איש אחד זה הרוב המבין ,ואני לא מבין מה חכם בזה? תוכל להסביר לי גם את זה ?)

תודה מראש?
    Fishy – פישי
    מנהל בפורום

ככל שיש יותר דגים יש יותר עומס ביולוגי. מערכת מלוחה רגישה יותר לכן אכלוס מועט = אקו' יציב

השיטה הישראלית קצת הפוכה, מאכלסים בהגזמה ואז כל חודש קונים דגים חדשים

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

אני לא יוכל לשים שתי פרקולות ליצן ואיזה שתי אלמוגיות? ראיתי תמונות של נאנואים מפוצצים דגים

Fishy – פישי
    מנהל בפורום

זה שראית תמונות לא אומר שהאקו' האלה החזיקו יותר מחודש

מוצגות 40 תגובות – 1 עד 40 (מתוך 40 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
הקבוצת הווצאפ החדשה שלנו

משפחת פישי גדלה ומתרחבת!

כדי לתת לכם מקום לשאול את כל השאלות שרציתם, להכיר חברים מהתחום, למכור ולקנות ציוד ודגים, פתחנו עבורכם את קבוצת הווצאפ הרשמית של פישי.

כל שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הקישור ולהצטרף אלינו למשפחה